Ziare.com

Ungaria nu-si strica relatiile cu Romania, din cauza UDMR

Miercuri, 17 Decembrie 2008, ora 08:12

   

Ungaria nu-si strica relatiile cu Romania, din cauza UDMR
Budapesta doreste ca relatiile romano-ungare sa ramana la fel de bune, chiar si dupa intrarea UDMR in opozitie.

Potrivit ministrului de externe de la Budapesta, Kinga Goncz, Ungaria considera important ca garantarea respectarii drepturilor comunitatilor maghiare din afara granitelor Ungariei sa nu fie realizata doar prin prezenta partidelor maghiare in guvernele tarilor respective, ci prin garantii de ordin juridic si institutional.

Ministrul ungar de externe a amintit ca in Parlamentul de la Bucuresti vor fi si in urmatorul ciclu parlamentar 22 de deputati si noua senatori maghiari din Romania, care vor reprezenta interesele acestei minoritati nationale, informeaza Radio Romania Actualitati.

Kinga Goncz a mentionat ca, intr-adevar, organizatiile maghiarilor par sa ramana in afara guvernelor din tarile invecinate, insa, in acelasi timp, trebuie avut in vedere faptul ca, in concordanta cu regulile jocului democratic, componenta guvernelor se bazeaza pe rezultatul alegerilor parlamentare.

Ungaria doreste sa aiba relatii bune cu Guvernul Romaniei, chiar daca in componenta lui nu vor intra ministri si secretari de stat maghiari - a precizat marti ministrul ungar de externe, Kinga Goncz, raspunzand unor intrebari adresate online de cetateni pe un site guvernamental.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2083 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Asta ar mai lipsi, sa ne dictati voi cine sa fie in guvernul Romaniei

Cred ca nici nu trebuia adusa in discutie astfel de chestiune, deoarece nu exista nici o regula in a avea asa ceva ca obbligatie. Totul a depins de voturle maghiare si de intelegerile partidelor castigatoare. Deci, democratic, cei ce au avut castig de cauza au optat deja cu cine merg la drum, excluzand UDMR-ul din motive tactice, nicidecum pe criterii de etnii minoritare. Am zis.

 

no comment

Ceva te doare si nu te lasa in pace.

poate te-o fi chemind attila

dar nu ai talentul si viziunea marelui rege,acesta dovedindu-se o exceptie intre ai lui....
macar aminteste-ti de regele stefan care v-a crestinat si a reusit sa creeze un popor dintr-o hoarda,asa cum a reusit 7 veacuri mai tirziu petru cel mare in rusia.
si despre ai mei sint multe de spus,dar....
ce e greu de priceput frate,nu poti fi mereu la guvernare,nimeni n-a reusit asta vreodata.
rabdare,tutun,,,,si mai putina galagie cu problema etnica,atentie marita la ETICA...

Stimate Redactie

Pupati-ma varog acolo unde nu intra Razele Soarelui !!!!
Sterget ce nu va convine !

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor