Ziare.com

Hotararea privind referendumul pentru Tinutul Secuiesc, adoptata in Baraolt

Sambata, 08 Noiembrie 2008, ora 15:59

   

Hotararea privind referendumul pentru Tinutul Secuiesc, adoptata in Baraolt
Proiectul de hotatare privind organizarea referendumului pentru autonomia Tinutului Secuiesc, initiat de consilierii locali ai PCM, a fost adoptat, in unanimitate, vineri seara, de catre Consiliul Local al orasului covasnean Baraolt.

Proiectul a fost adoptat atat de catre consilerii PCM, cat si de cei independenti si cei ai UDMR, a declarat vicepresedintele PCM Covasna, Gazda Zoltan (foto).

Potrivit lui Gazda, asemenea hotarari au mai fost adoptate zilele trecute si in comunele Arcus si Zabala. In acelasi timp, insa, Consiliul Local al comunei Valea Crisului a revocat hotararea privind referendumul la solicitarea prefecturii.

Prefectura a cerut, in urma cu doua saptamani, consiliilor locale din Valea Crisului si Tg. Secuiesc sa revoce hotarile, intrucat nu sunt conforme cu legea privind organizarea si desfasurarea referendumului.

La Tg. Secuiesc, insa, primarul Racz Karoly (PCM), a refuzat introducerea pe ordinea de zi a solicitarii prefectului. In urma cu cateva zile conducerea PCM Covasna a anuntat ca-l va sanctiona pe Karoly daca va introduce proiectul in dezbaterea consiliului.

In municipiul Sf. Gheorghe proiectul privind referendumul a fost respins, la 30 octombrie, cu opt voturi "pentru", din partea consilierilor PCM, sase abtineri ale UDMR, si patru "impotriva" ale consilierilor romani.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1316 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

legalitate

semnatarii si initiatorii au comis o infractiune conform legilor in vigoare. Daca nu aplicam legile atunci sa se deschida larg portile puscariilor si sa fie anulate toate hotararile instantelor. Gata ... Ne facem de cap fiecare cum ne taie brishca!

 

Autonomi, dar ...D.C.Dati

Autonomia este o prostie de care sunt constienti in primul rand liderii populatiei maghiare din respectivele zone. Ca doar n-o fi Baraoltul -Vatican! Dar aceasta aste ultima "gaselnita" in materie de "manipuleala", ca manipulare nu-mi prea vine sa-i spun.

 

au incalcat constitutia

simplu, sa nu se mai vireze de la bugetul de stat catre cel local indemnizatiile consilierilor, salariile primarilor si ale secretarilor...si in continuare ale celorlalti bugetari, doctori, profesori.. sa traiasca autonom vre-o 5-6 luni. in cazul in care iau din alte fonduri... deturnare de fonduri si putina pushcarie. sunt sigur ca aia nu au atitea venituri incat sa se autofinanteze.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor