Ministrul Mediului: Suntem pro-autonomie. E in programul UDMR din 1992

Marti, 11 Martie 2014, ora 09:07

   

Ministrul Mediului: Suntem pro-autonomie. E in programul UDMR din 1992
Autonomia a fost un deziderat al UDMR inca din 1992 si e in continuare in programul politic al acestui partid, a declarat ministrul Mediului, Attila Korodi, care spune ca autonomia "nu este un lucru absurd".

"Va spun sincer, suntem pro pentru ca din 1992 e in programul politic al UDMR. Nu e ceva... un lucru absurd. Este foarte palpabil si pentru noi asta inseamna o dezvoltare normala pentru comunitatea maghiara", a declarat Attila Korodi la Realitatea TV.

Korodi a sustinut ca autonomie inseamna sa dai autoritatilor locale instrumente "mai bune".

"Noi credem in subsidiaritate, suntem crestini democrati - sa dai instrumente celor care prin acele instrumente decizionale pot sa ia decizii mai bune. Si asta credem noi, credem ca sunt anumite zone in care deciziile locale sunt mai bune decat o decizie centralizata", a adaugat ministrul Mediului.

Declaratiile sunt facute intr-un moment in care UDMR a fost cooptat la guvernare de premierul Victor Ponta, iar luna martie e perioada traditionala in care, pe fondul unor sarbatori ale populatiei maghiare, au loc demonstratii si declaratii nationaliste in randul politicienilor romani si maghiari.

Ungaria sustine initiativa Tinutului Secuiesc la Curtea Europeana de Justitie

Luni, 4000 de persoane s-au adunat, la Targu Mures, la comemorarea unor secui ucisi in 1854, in care mai multe organizatii de maghiari au cerut autonomia Tinutului Secuiesc.

Au participat presedintele partidului de extrema dreapta din Ungaria, Jobbik, Vona Gabor, al PPMT, Toro Tibor, al Partidului Civic Maghiar, Biro Zsolt, primarii din Sfantu Gheorghe, Antal Arpad, si din Miercurea Ciuc, Raduly Robert, si reprezentanti ai organizatiilor "64 de Comitate" (HVIM), Garda Maghiara (o organizatie interzisa in Ungaria).
Sursa: Ziare.com

Articol citit de2090 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
CH 1291
rank 5
Ponta, ai intrat in troaca,... nu te mira ca te vor manca p0rcii!
Otilo Korodi, Hunor, etc. o sa-ti explice cum poti sa vinzi Ungariei Transilvania, Banatul, Maramuresul, si partial Oltenia, Dobrogea, un pic din Moldova si Teleormanul in integralitate!
Sa pastrezi numai Bucurestiul, este MiticLand, Homelandul Mioritic. Si Dambovitza pentru curse de iachturi.
A ajuns Voiculescu mai patriot ca socialistii?
StefanIntaiulSiCelMare
rank 2
Mereți mă...
In Kosovo, sau In Crimeea, sau unde DRk vreți!
kott
rank 5
Kosovo e mai tare decat rromania
daca ar trai in Kosovo, ar avea curaj un ungur/secui sa arboreze drapelul sau scoata un cuvant unguresc in public?
Romania a disparut in decembrie 89, 3,5 milioane de romani au plecat deja, altii se pregatesc ....
macsi
rank 5
Iar incep astia!
Nu pricep ca-s prea putzini ca sa ceara autonomie!
Nu pricep ca-s sponsorizati de restul Romaniei, ca au blocat toate investitziile in Har Cov si toata tzara le plateste ajutoarele sociale?!
Legea in Romania trebuie schimbata, trebuie interzisa cetatzenia dubla ca asa ne umplem de cetatzeni care nu-s loiali Romaniei!Cei cu cetatzenie dubla sa nu aiba drept de vot in Romania!
OptimusPrinceps
rank 1
Pretul puterii
Asta a acceptat Ponta atunci cand s-a dezis de liberali si s-a inhaitat cu udemeristii. Ce gargara face Korodi ca ei sunt crestin-democrati! Pai ei vor sa reprezinte maghiarimea, sunt o formatiune politica bazata pe etnie, nu pe ideologii politice! Vrea Korodi sa spuna ca toti maghiarii sunt crestin-democrati? Sau nu vrea sa ii reprezinte pe maghiarii care au alte pareri politice?
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor