UDMR s-a plâns în SUA că România nu respectă drepturile minorității maghiare. Kelemen Hunor vorbește despre „deficienţele resimţite”

Miercuri, 29 Noiembrie 2023, ora 17:36
2571 citiri
UDMR s-a plâns în SUA că România nu respectă drepturile minorității maghiare. Kelemen Hunor vorbește despre „deficienţele resimţite”
O delegaţie a UDMR, condusă de președintele formațiunii, Kelemen Hunor, s-a întâlnit cu maghiarii din SUA FOTO Facebook/ Kelemen Hunor

O delegaţie a UDMR, condusă de președintele formațiunii, Kelemen Hunor, s-a întâlnit cu maghiarii din SUA la Casa Kossuth din Washington.

Întâlnirea a fost organizată de Fundaţia Maghiară pentru Drepturile Omului din New York şi Fundaţia Kossuth din Washington, D.C, potrivit hirado.hu.

Kelemen Hunor a declarat că „factorii de decizie americani şi cei care pregătesc deciziile au fost informaţi cu privire la deficienţele resimţite în domeniul drepturilor minorităţilor, în parte în ceea ce priveşte restituirea proprietăţilor bisericeşti şi comunitare”.

Delegația UMDR a oferit mai multe instituţii şi reprezentanţi ai legislativului de la Washington cu privire la problemele minorităţilor naţionale maghiare şi despre situaţia maghiarilor în România.

De asemenea, el a mai declarat audienţei de la Washington că în România există încercări politice repetate de a lua înapoi din drepturile pe care minorităţile le-au dobândit deja, potrivit publicației maghiare, scrie digi24.ro.

Prin urmare, aceste drepturi trebuie reafirmate în repetate rânduri, conform liderului maghiar. Într-un interviu acordat agenţiei ungare de presă MTI, preşedintele UDMR a declarat de asemenea că scopul vizitei a fost de a transmite politicienilor americani mesajul potrivit căruia în România, care se află la periferia Uniunii Europene şi a NATO, relaţia între majoritate şi minoritate este mai mult decât o chestiune legată de drepturile omului, fiind şi o chestiune a politicii de securitate.

Aspectele politicii de securitate sunt mult mai bine înţelese de actuala administraţie americană, decât dacă ar fi vorba doar de drepturi ale omului abstracte – a arătat Hunor Kelemen, adăugând că au încredere în SUA pentru a face presiuni asupra României în privinţa problemelor minorităţilor, bazându-se pe faptul că Bucureştiul de obicei aude mesajele venite din capitala americană. De asemenea, el a subliniat că actuala stare de spirit a opiniei publice nu este favorabilă extinderii drepturilor minorităţilor şi că oportunităţile de susţinere a acestor drepturi s-au redus în urma războiului din Ucraina. În cadrul unui eveniment organizat la Casa Kossuth din Washington, politicianul maghiar şi fostul vicepremier a vorbit şi despre evoluţia demografică a maghiarilor din Transilvania, precum şi despre circumstanţele în care UDMR a ieşit de la guvernare.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Polonia va dezvolta un program de arme nucleare, dacă SUA refuză să ajute Ucraina. Avertismentul șefului diplomației de la Varșovia
Polonia va dezvolta un program de arme nucleare, dacă SUA refuză să ajute Ucraina. Avertismentul șefului diplomației de la Varșovia
Șeful diplomației poloneze, Radoslav Sikorsky, crede că Washingtonul își va dezamăgi aliații dacă nu continuă să ajute Ucraina. Însă membrii UE vor putea, cu siguranță, să predea...
Donald Trump condamnat să plătească 454 de milioane de dolari amendă într-un dosar de fraudă financiară
Donald Trump condamnat să plătească 454 de milioane de dolari amendă într-un dosar de fraudă financiară
Un judecător din New York i-a ordonat vineri oficial lui Donald Trump să plătească 454 de milioane de dolari, inclusiv dobândă, o decizie care îi va oferi fostului preşedinte o lună pentru...
#UDMR, #kelemen hunor, #SUA, #minoritatea maghiara , #UDMR