Avocat, detalii despre Elena Udrea: Conditiile din arest si starea de spirit

Joi, 12 Februarie 2015, ora 17:30
13223 citiri
Avocat, detalii despre Elena Udrea: Conditiile din arest si starea de spirit

Unul dintre avocatii Elenei Udrea, Marius Striblea, a mers, joi dupa-amiaza, sa isi viziteze clienta in arestul Politiei Capitalei.

La iesire, acesta a stat de vorba cu jurnalistii, spunandu-le ca, desi nu ii este simplu, Udrea "gestioneaza cu putere situatia si este hotarata sa lupte pentru libertatea ei".

Avocatul a fost de acord cu afirmatiile Elenei Udrea din cea mai recenta postare de pe Facebook, potrivit carora singura acuzatie a procurorilor din dosarul Microsoft este ca a fost sotia lui Dorin Cocos.

Udrea, de dupa gratii: Isteria acuzatiilor rostogolite prin presa de procurori trebuie sa se opreasca (Video)

Acesta a mentionat ca de postarile de pe reteaua de socializare se ocupa o persoana din echipa Elenei Udrea, intrucat aceasta nu are acces la Internet sau telefon mobil.

Striblea a dezvaluit ca deputatul PMP a primit mai multe vizite de la momentul incarcerarii pana in prezent.

In arest nu-i ca acasa

Intrebat daca a soliciat vreun obiect anume pe care sa il aiba in celula, el a raspuns: "Chiar daca as sti, nu v-as putea spune". Referitor la conditiile din arest, avocatul a precizat ca "nu am discutat, dar nu cred ca e ca acasa".

"Important in acest dosar e ca in denunturi sunt mentionate zeci de nume de politicieni de top, dar nu au fost chemati nici macar sa dea cu subsemnatul, sa li se aduca la cunostinta vreo invinuire", a continuat el.

Legat de o posibila intalnire cu fostul sot Dorin Cocos, reprezentantul legal al Elenei Udrea a mentionat ca nu crede ca are posibilitatea.

Marius Striblea a mai spus ca in timpul audierilor nu au fost intrebari legate de fostul presedinte Traian Basescu sau despre acuzatiile potrivit carora din mita luata in Microsoft s-ar fi finantat campanii electorale ale PDL.

In ceea ce priveste contestatia la decizia Inaltei Curti de arestare preventiva, avocatul a spus ca "ne pastram optimismul, in acest caz nu exista probe, doar suspiciuni si acuzatii bazate pe denunturi".

Avocatul Elenei Udrea, suparat pe denunturi: Nu stiu ce credibilitate pot sa aiba

Legat de posibilitatea emiterii unui nou mandat pe numele Elenei Udrea, de aceasta data in dosarul Gala Bute, Striblea a declarat: "Nu stiu care e oportunitatea solicitarii unui nou mandat, cate vreme esti deja intr-un altul".

Avocatul fostei sefe a PMP a spus ca nu se gandeste deocamdata la o eventuala plangere la CEDO, intrucat nu au fost epuizate toate caile legale de atac din Romania, si nici nu se ia in calcul in acest moment o actiune in instanta impotriva lui Gabriel Sandu, pentru denunt calomnios.

Udrea, arestata preventiv in dosarul Microsoft

Magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) au decis, miercuri seara, ca Elena Udrea sa fie arestata preventiv pentru 30 de zile, fiind acuzata de trafic de infuenta in dosarul Microsoft.

Elena Udrea a fost arestata (Video)

Decizia, nedefinitiva, a fost atacata de avocatii Elenei Udrea, un termen de judecata in acest caz avand loc, cel mai probabil, lunea viitoare.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Elena Udrea arest, #Elena Udrea conditii arest, #Elena Udrea Cocos arest , #arestata