Avocatul Elenei Udrea: Pentru DNA oricine poate fi pericol public, pana si un copil

Joi, 02 Aprilie 2015, ora 12:51
2534 citiri
Avocatul Elenei Udrea: Pentru DNA oricine poate fi pericol public, pana si un copil

Avocatul Elenei Udrea a sustinut, joi, ca pentru procurorii DNA, "cu putina imaginatie", oricine poate fi considerat pericol public, pana si un copil.

Marius Striblea a facut declaratia in fata Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ), unde se judeca la aceasta ora contestatia Elenei Udrea la masura arestului preventiv.

In timp ce apararea considera ca nu exista motive pentru ca fostul ministru sa fie cercetat in continuare dupa gratii, anchetatorii sunt de parere ca Udrea este pericol public si ca societatea trebuie sa vada ca se iau masuri privative de libertate impotriva sa.

"Procurorii pot considera pericol public pe oricine cu putina imaginatie, chiar si un copil", a declarat Striblea, argumentand ca prevederile Codului Penal le permit sa faca acest lucru.

Reprezentantul legal a dezvaluit care au fost argumentele apararii in fata judecatorilor pentru eliberarea Elenei Udrea.

"Am spus ca activitatile pe care procurorii vor sa le aiba in urmatoarele 23 de zile (cat mai are Udrea de stat dupa gratii, daca magistratii resping contestatia - n.red.) nu necesita arestatea preventiva, pot fi facute cu Elena Udrea in libertate. (...)

Masura arestarii preventive este o pedeapsa anticipata, nu putem tine oameni inchisi, ca asa vrea opinia publica", a precizat el, mentionand ca fostul ministru a avut ultimul cuvant la sedinta de judecata.

Avocatul a mentionat ca procurorii au invocat si mita care ar fi ajuns la PDL, insa astfel de aspecte nu tin de masura arestului preventiv, ci de fondul cauzei, care nu a facut obiectul termenului de joi.

Cum se simte Udrea

Jurnalistii au observat ca Elena Udrea nu parea la fel de optimista ca de obicei, intrebandu-l pe avocat daca starea sa de spirit s-a schimbat.

"In conditiile in care, pe langa o legislatie destul de laxa, si conditiile de stres in care lucreaza judecatorii astazi conteaza...in principal stres cauzat de ce crede opinia publica.

Un dosar penal se judeca pe probe, nu pe opinia publica", a raspuns acesta, referindu-se la faptul ca magistratii ar putea decide mentinerea in arest a Elenei Udrea pentru a nu exista critici din partea societatii.

"Speranta moare ultima", a conchis Striblea, fara sa anunte daca a fost stabilita o ora la care se va pronunta instanta suprema.

Inalta Curte de Casatie si Justitie judeca joi contestatia formulata de Elena Udrea fata de prelungirea cu 30 de zile a arestului preventiv in dosarul "Gala Bute". In 23 martie, instanta suprema a admis cererea DNA de prelungire a arestului preventiv. Elena Udrea se afla dupa gratii din 25 februarie.

Zi de foc pentru Udrea, Mazare si Valcov: Liberi sau dupa gratii? (Video)

Elena Udrea a sustinut joi pe Facebook ca nu exista niciun motiv sa ramana in arest preventiv si a criticat din nou, prin intermediul reprezentantilor sai, aceasta masura privativa de libertate, asemanand-o cu o forma de tortura pentru ca acuzatii sa spune ce vor sa auda procurorii anticoruptie.

Elena Udrea cere sa fie eliberata: Trimiterea "la beci", o forma de tortura

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#avocat Udrea DNA copil, #DNA pericol public Udrea, #Udrea arest , #arestata
Comentarii