Ziare.com

Elena Udrea, inca o cerere de arestare si trei noi acuzatii de luare de mita (Video)

de Camelia Badea
Luni, 16 Februarie 2015, ora 11:15

   

Elena Udrea, inca o cerere de arestare si trei noi acuzatii de luare de mita (Video)
DNA solicita Camerei Deputatilor un nou aviz pentru urmarirea penala si arestarea preventiva a Elenei Udrea in dosarul Gala Bute, pentru trei infractiuni de luare de mita, fapte descoperite dupa ce s-a inceput deja urmarirea penala a acesteia.

Cele trei infractiuni de luare de mita au fost infaptuite in timpul mandatului de ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului.

Procurorul sef al DNA a transmis procurorului general referatul cauzei in vederea sesizarii Camerei Deputatilor pentru avizarea urmaririi penale si a arestarii preventive a Elenei Udrea.

"Prezenta cerere este formulata in cauza in care se efectueaza acte de urmarire penala in legatura cu atribuirea si folosirea, presupus ilegale, a fondurilor din patrimoniul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului in perioada 2010 - 2012.

Amintim ca, in cauza respectiva, Camera Deputatilor a incuviintat urmarirea penala si arestarea preventiva pentru infractiunile de abuz in serviciu; tentativa la folosirea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete pentru obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene; folosire a influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite; luare de mita.

Ulterior, au aparut noi elemente ce au conturat suspiciunea savarsirii unor alte fapte, care nu erau cunoscute la momentul sesizarii Camerei Deputatilor. Unele dintre aceste fapte intra in continutul infractiunii de luare de mita pentru care a fost obtinut avizul Camerei Deputatilor si completeaza latura obiectiva a acesteia, iar celelalte fapte intrunesc elementele constitutive a doua noi infractiuni de luare de mita", explica procurorii DNA intr-un comunicat remis presei.

700.000 de lei de la S.C. Termogaz Company S.A.

Conform sursei citate, prima infractiune de luare de mita are legatura cu finantarea de catre MDRT a contractelor incheiate de Termogaz Company S.A. cu UAT Cavnic si UAT Borsec.

Procurorii sustin ca in 2010 Elena Udrea "a primit in mod indirect, pentru sine si pentru altul", mai multe foloase materiale de la reprezentantii S.C. Termogaz Company S.A., pentru a aproba finantarea la timp a contractelor de lucrari incheiate de aceasta societate cu mai multe unitati administrativ teritoriale in cadrul programului "Schi pentru Romania".

"Astfel, la 24.08.2010 si 20.12.2010, S.C. Termogaz Company S.A. a transferat suma totala de 695.367,06 lei in patrimoniul inculpatului Stefan Lungu, consilierul personal al ministrului, prin intermediul mai multor contracte fictive de achizitie, prin care o societate controlata de intermediar a fost interpusa in raporturile dintre Termogaz Company si furnizorii obisnuiti ai acesteia.

Suma mentionata reprezinta 10% din valoarea platilor efectuate de minister catre UAT Cavnic si UAT Borsec in contul lucrarilor efectuate de S.C. Termogaz Company S.A", se mai arata in comunicatul DNA.

Procurorii sustin ca Stefan Lungu a folosit banii astfel obtinuti partial in interes personal, iar partial, la cererea ministrului, pentru plata unor servicii de publicitate si monitorizare a mediului online de care au beneficiat Elena Udrea si "partidul din care facea parte".

300.000 de lei de la S.C. Consmin S.A. Cheltuieli cu prietena Topoliceanu

A doua infractiune de luare de mita are legatura cu platile efectuate de Compania Nationala de Investitii catre S.C. Consmin S.A.

Astfel, in perioada 2010 - 2011, Elena Udrea si Ana Maria Topoliceanu, directorul Companiei Nationale de Investitii (suspect in prezenta cauza), au primit o suma de aproximativ 300.000 lei de la administratorul S.C. Consmin S.A. pentru a asigura plata la timp a lucrarilor executate in baza contractelor incheiate cu Compania Nationala de Investitii.

La fel ca in cazul anterior, administratorul societatii dispunea transferul a 10% din suma incasata catre societatea controlata de Stefan Lungu, S.C. Last Time Studio S.R.L., in baza unor contracte de consultanta fictive. In acest mod, s-au realizat 5 plati, in valoare totala de 335.486 lei.

Stefan Lungu dadea banii primiti lui Tudor Breazu, persoana apropiata Elenei Udrea.

"Platile se realizau fie in numerar, fie prin intermediul societatii S.C. Ekaton Consulting S.R.L. administrata de Breazu Liberiu Tudor, in baza altor contracte fictive de consultanta. In acest mod, s-au realizat 4 transferuri bancare in valoare totala de 209.762 lei si o plata in numerar de aproximativ 90.000 lei.

O parte din aceste sume au fost inmanate in numerar lui Topoliceanu Ana Maria, care le-a predat la randul sau lui Udrea Elena Gabriela. Diferenta a fost folosita de Breazu Liberiu Tudor pentru a plati diferite cheltuieli ale lui Udrea Elena sau ale lui Topoliceanu Ana Maria", se mai arata in comunicatul DNA.

900.000 de euro si 3.000.000 de lei pentru sposorizari

A treia infractiune de luare de mita are legatura cu finantarea de catre MDRT a contractelor incheiate de Termogaz Company S.A. si S.C. Kranz Eurocenter S.R.L. cu UAT Lupeni si UAT Petrosani

Procurorii spun ca, in 2011, Elena Udrea "a cerut si a primit" de la inculpatul Adrian Gardean Adrian foloase materiale in valoare de 10% din platile efectuate de minister pentru contractele de lucrari incheiate de S.C. Termogaz Company S.A. si S.C. Kranz Eurocenter S.R.L., "in schimbul garantiei ca finantarile vor fi aprobate la timp".

Astfel, la data de 7 februarie 2011, Elena Udrea i-a cerut lui Adrian Gardean ca din sumele primite de la minister sa faca mai multe "sponsorizari", transmitandu-i ca trebuie sa discute detaliile cu Gheorghe Nastasia Gheorghe, secretarul general al ministerului.

Ulterior, Udrea i-a cerut lui Nastasia sa ii comunice lui Gardean ca suma solicitata este in cuantum de 10% din valoarea platilor efectuate si care urmau sa fie efectuate in cursul anului 2011, mai sustin procurorii.

Ca urmare a solicitarii, in vara anului 2011 Gardean i-a inmanat 200.000 euro lui Stefan Lungu, care i-a predat lui Gheorghe Nastasia, "insa banii au fost restituiti de acesta dupa o zi, invocand riscul ca fapta sa fie denuntata organelor de urmarire penala", se arata in comunicatul DNA.

De asemenea, in data de 06.10.2011 Gardean a remis suma de 900.000 euro in numerar lui Nastasia, in contul incasarilor care urmau sa fie realizate de S.C. Termogaz Company S.A. si de S.C. Kranz Eurocenter S.R.L. din fondurile MDRT.

Cu acelasi prilej, Nastasia i-a transmis lui Gardean, la cererea Elenei Udrea, ca suma remisa nu acoperea procentul solicitat de ministru, avand in vedere valoarea totala a platilor care urmau sa fie efectuate catre cele doua societati, iar pentru diferenta i-a cerut virarea sumei de 3.000.000 lei in conturile unei societati controlate de Rudel Obreja.

"Suma de 900.000 euro a fost predata de Nastasia Gheorghe ministrului Udrea Elena Gabriela, iar diferenta de 3.000.000 lei a fost transferata de S.C. Termogaz Company S.A. in contul S.C. Europlus Computers S.R.L. la data de 28.12.2011, in baza unui contract fictiv de publicitate", se mai arata in comunicatul DNA.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 19304 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
59 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

NASTASE, CATE SUTE

de milioane de Euro are la dispozitie? El, fii lui si apropiatii? Ii urmareste D.N.A-ul afacerile si JAFUL obtinut din comisioanele lasate in biroul frumuselului Truica si tovarasii? Dar ce ne spun procurorii D.N.A despre GEAMANTANELE cu Euro si dolari, primite de la Bittner, disparutul? Dragii mosului, procurori curajosi ai D.N.A-ului si D.I.I.C.O.T-ului, daca tot v-ati pornit, eu zic sa porniti de la maestrii jafului romanesc! Astept cu viu interes, aducerea lui Bittner in tara! Nu de alta, dar sa-l prinzi numai pe Cocos si sa-i tii ascunsi pe Petrache si Bittner, suna rau pentru "egalitatea" cu care sunt ridicati intermediarii JAFULUI NATIONAL din recentul sfert de secol! Daca tot este sa jucam "Ciuleandra", eu zic sa invitam TOTI membrii ansamblului DEMOLATOR al Romaniei si neamului romanesc!

 

VICTOR VIOREL PONTA,

cand va fi invitat la interviu? Pentru primul aviz cerut Parlamentului, in cazul renuntarii la sute de milioane de Euro din banii romanilor in favoarea partenerilor de afaceri de la Kazmunai Gaz? "Baietii destepti" "rusi", care au preluat afacerile lui Patriciu?

 

N-O INTIMIDEAZA

pe coana Joitica, cu astfel de actiuni regizat intempestive! Dimpotriva! Abia acum incep sa inteleg ce fel de "inteligenta" ii admira Traian Basescu! Are stomac, fata asta! Va "vomita" cand va decide singura, nu sub avalansa vomitivelor administrate la comanda! P.S. Cum spuneam, dragilor, de la mine are nota "10" pentru pregatire si internalizarea ei! Raman la ideea ca a fost printre primii in clasa lui Magureanu!

 

o avea stomacul tare dar am auzit ca plange

in celula de ruginesc zabrelele pe care vrea sa le vopseasca acum - din banii ei (ma rog sunt de fapt tot banii nostri)!
Nu mi-e mila de ea, isi merita soarta, macar de s-ar confirma acuzatiile cu ani grei de puscarie! Atat ea cat si ailalti grei fosti portocalii s-au crezut de neatins, erau dumnezei la vremea lor! Urarea mea catre ei de ani grei in puscarie e valabila si pentru toti ceilalti vinovati, fara discriminare, psd, pnl, basescu, etc!!

TRADICEANU,

cand va fi invitat la interviu pentru prima cerere de ridicare a imunitatii, referitoare la "Sterling" si vanzarea B.C.R?

 

STOLOJAN, NEGOCIATORUL,

omul ce se ocupa cu conturile secrete ale D.I.E, la Bancorex, pe vremea lui ceasca, cand va fi invitat la interviu pentru interventia in favoarea rusilor de la "Alro" Slatina? Dar pentru negocierile DEZASTRULUI financiar in care a introdus Romania si pe romani, la vremea cand era seful negociator al serviciilor romanesti cu cei americani? Afacerea "canadienilor" de la "Sterling" cat comision ii aduce? Sau n-ati bagat de seama ca este SINGURUL "politician" roman care participa la intalnirile sefului C.I.A-ului cu partea romana? Indiferent de partidul de la guvernare? P.S. Cine nu-si aduce aminte cine a plantat-o pe coana Joitica la Cotroceni? Evident, Stolojan! "Draga Stolo" si-a pus paznic la Cotroceni! Ca nu cumva altii, mai iuti de mana, sa treaca informatiile de "privatizare" a Romaniei, in propriul cont neplatitor de comision la baietii din HAITELE securisto-mafiote! Cand coana Joitica a devoalat ambitie si propria agenda, au retras-o! Dar, fata a rezistat! Si la cate stie, mi-e teama pentru ca nu va muri in propriul pat!

 

Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor