Cum a incercat Udrea sa ii convinga pe judecatori sa o lase in libertate - Instanta a ramas in pronuntare

Luni, 23 Martie 2015, ora 19:22
6906 citiri
Cum a incercat Udrea sa ii convinga pe judecatori sa o lase in libertate - Instanta a ramas in pronuntare

Avocatul Elenei Udrea, Marius Striblea, a dezvaluit luni seara cum a incercat fostul ministru sa ii convinga pe magistratii de la ICCJ sa o lase in libertate.

Striblea a mentionat ca instanta, care judeca cerea DNA de prelungire a arestului preventiv pentru Elena Udrea, a ramas in pronuntare.

"A vorbit o ora si a incercat sa anuleze acuzatiile procurorilor si sa arate ca nu e niciun motiv legal pentru care sa fie arestata. Am cerut de la DNA inregistrarile audio-video ale confruntarile pentru a va convinge ca adevarul e de partea Elenei Udrea.

Nu e niciun motiv legal pentru arestarea Elenei Udrea. S-a discutat mult pe marginea confruntarilor dintre denuntatori si Udrea. Ea are o putere deosebita de a-i ierta pe cei care gresesc. Judecatorii au vrut sa afle despre acea valiza cu bani", le-a spus Striblea jurnalistilor.

"Este o caracteristica a omului care este puternic, de a-l ierta pe cel care nu este puternic", a mai spus Striblea.

Zi decisiva la Inalta Curte pentru libertatea Elenei Udrea

Judecatorii ICCJ iau o decizie luni cu privire la arestarea preventiva a Elenei Udrea, dupa ce procurorii DNA le-au solicitat vineri magistratilor instantei supreme prelungirea cu 30 de zile a masurii arestarii preventive pentru Elena Udrea in dosarul Gala Bute.

Udrea a fost arestata preventiv in acest dosar pe data de 25 februarie, iar mandatul actual expira pe 26 martie.

Elena Udrea ar putea sta mai mult dupa gratii: DNA cere prelungirea arestului preventiv in Gala Bute

In acelasi caz, DNA solicita prelungirea masurilor preventive si in cazul altor inculpati, respectiv Rudel Obreja si Tudor Breazu (arest preventiv), Stefan Lungu si Gheorghe Nastasia (arest la domiciliu).

In dosarul Gala Bute, Elena Udrea este acuzata de mai multe infractiuni printre care luare de mita, abuz in serviciu, folosirea influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite.

#Udrea arest preventiv, #Udrea ICCJ, #avocat Udrea arest, #Udrea iertat denuntatori , #arestata