DNA il baga in ceata pe Zgonea: Cum se va apara Udrea daca n-are voie cu catuse in plen

Luni, 16 Februarie 2015, ora 17:05
7663 citiri
DNA il baga in ceata pe Zgonea: Cum se va apara Udrea daca n-are voie cu catuse in plen
Foto: B1TV

Valeriu Zgonea, presedintele Camerei Deputatilor, nu stie cum sa rezolve problema aparuta in cazul noii solicitari DNA de arestare preventiva a Elenei Udrea, fiind pentru prima oara cand un deputat ar putea ajunge incatusat in sala de plen.

DNA a cerut, luni, un nou aviz Camerei Deputatilor pentru urmarirea penala si arestarea preventiva a fostului ministru al Turismului Elena Udrea, de data aceasta pentru trei infractiuni de luare de mita.

Elena Udrea, inca o cerere de arestare si trei noi acuzatii de luare de mita (Video)

Udrea, la a 7-a cerere DNA pe numele sau: "Nu e sanatos pentru justitia din Romania"

Procurorul General si ministrul Justitiei au indeplinit rapid procedurile si solicitarea DNA a ajuns in cateva ore la Camera Deputatilor, insa Biroul Permanent nu a stiut cum sa procedeze, in conditiile in care Elena Udrea se afla deja in arest preventiv, existand posibilitatea ca ea sa ramana in continuare arestata daca, marti, contestatia facuta la Inalta Curte este respinsa.

Prin urmare, daca Udrea ar dori sa se prezinte in plenul Camerei pentru a pleda in favoarea nevinovatiei sale in cazul ultimelor acuzatii aduse de DNA, ar trebui sa vina incatusata, lucru inadmisibil, conform cutumelor parlamentare, a sustinut Valeriu Zgonea.

"Comisia de la Venetia a stabilit! Nici in parlamentele europene, nici in parlamentul Statelor Unite nu poti intra incatusat, daca esti ales. Nu stim cum sa solutionam aceasta problema", a explicat presedintele Camerei Deputatilor, spunand ca se va consulta institutional cu ministrul Robert Cazanciuc, urmand sa anunte ulterior concluziile Ministerului Justitiei.

Valeriu Zgonea a spus ca "ideatic", daca doamna deputat Elena Udrea doreste sa ia cuvantul, va putea vorbi 10-15 minute inainte sa se dea votul pentru solicitarea DNA, dar acest lucru nu se poate face cu catusele la maini.

Udrea, reactie la noua cerere DNA de arestare: Un exces, se pune presiune pe judecatori

Intrebat de jurnalisti daca dilema va fi solutionata rapid, Valeriu Zgonea a confirmat ca va discuta si la telefon cu Robert Cazanciuc, reamintind ca restul procedurilor dureaza circa 8 zile, 3 zile fiind termen la comisia juridica si alte 5 zile pentru votul in plen.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Zgonea Udrea catuse Parlament, #Zgonea Udrea incatusata aviz arestare, #Udrea catuse Parlament DNA arestare , #arestata