DNA: Udrea a achizitionat o geanta de 50.000-100.000 dolari cu bani de provenienta neidentificata

Marti, 21 Aprilie 2015, ora 20:07
12339 citiri
DNA: Udrea a achizitionat o geanta de 50.000-100.000 dolari cu bani de provenienta neidentificata

Elena Udrea a achizitionat in anul 2012 o geanta al carei pret se situa intre 50.000 si 100.000 de dolari, cu bani a caror provenienta nu a putut fi identificata in extrasele de cont, potrivit rechizitoriului intocmit de procurorii DNA in dosarul "Gala Bute".

Geanta, marca Hermes Birkin Crocodile, a fost cumparata prin intermediul Anei Maria Topoliceanu, la acea vreme o prietena apropiata a Elenei Udrea.

"Din mesajele de posta electronica si din declaratiile inculpatilor rezulta ca in luna februarie 2012 Udrea Elena Gabriela a achizitionat prin intermediul lui Topoliceanu Ana Maria o geanta Hermes Birkin Crocodile, al carei pret variaza, potrivit datelor existente pe site-ul ebay.com, intre 50.000 si 100.000 USD.

Plata pretului s-a realizat in numerar, in conditiile in care provenienta sumei nu poate fi identificata in extrasele de cont bancar ale inculpatei", se arata in rechizitoriu.

Udrea, prima reactie dupa ce a fost trimisa in judecata in "Gala Bute": Niciun motiv sa raman in arest!

Elena Udrea, fost ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului, a fost trimisa in judecata de procurorii DNA in dosarul "Gala Bute", in stare de arest preventiv.

In acelasi dosar au fost deferiti justitiei: fostul ministru al Economiei Ion Ariton, fostul presedinte al Federatiei Romane de Box Rudel Obreja, Tudor Breazu, administratorul terenurilor de la Nana detinute de Elena Udrea, Stefan Lungu, fost consilier al Elenei Udrea, Gheorghe Nastasia, fost secretar general in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Ana Maria Topoliceanu, fost director al Companiei Nationale de Investitii, Dragos Marius Botoroaga, administratorul unei societati comerciale.

Dosarul a fost inaintat pentru solutionare Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Citeste si:
PNȚCD vrea alianță cu partidul lui Liviu Dragnea. Fostul lider PSD a primit „medalia omagială Iuliu Maniu”
PNȚCD vrea alianță cu partidul lui Liviu Dragnea. Fostul lider PSD a primit „medalia omagială Iuliu Maniu”
Președintele PNȚCD Aurelian Pavelescu a anunțat că pregătește o alianță politică cu Alianța pentru Patrie (APP), partid format în jurul fostului lider PSD Liviu Dragnea. Mai mult,...
Ciolacu anunță noi măsuri fiscale. Sunt vizate taxele și impozitele
Ciolacu anunță noi măsuri fiscale. Sunt vizate taxele și impozitele
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat luni, la sediul PSD, că sunt mai multe măsuri fiscale pe care va trebui să le ia coaliţia, pe care şi să le prezinte până la 1 iunie. Codul...