Elena Udrea a ajuns in arestul Politiei Capitalei

Miercuri, 25 Februarie 2015, ora 16:58
3080 citiri
Elena Udrea a ajuns in arestul Politiei Capitalei
Foto: hepta.ro

Elena Udrea a fost dusa, miercuri, in arestul central al Politiei Capitalei, dupa ce instanta suprema a emis pe numele ei un mandat pentru 30 de zile, in dosarul "Gala Bute".

Politistii au pus in executare mandatul de arestare preventiva emis de Inalta Curte de Casatie si Justitie si au ridicat-o pe Elena Udrea de la locuinta sa, unde era in arest din 17 februarie, in dosarul "Microsoft".

Elena Udrea, arestata in dosarul Gala Bute

Masina cu care a fost dusa Elena Udrea, escortata de politisti, a ajuns la arestul central al Politiei Capitalei in jurul orei 16.30.

Judecatorul de drepturi si libertati de la instanta suprema a admis miercuri propunerea Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) si a dispus arestarea preventiva a Elenei Udrea pentru o perioada de 30 de zile, din 25 februarie pana la 26 martie inclusiv.

Mandatul de arestare a fost emis pentru: infractiunea de luare de mita in legatura cu finantarea de catre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului a contractelor incheiate de Termogaz Company SA cu UAT Cavnic si UAT Borsec; infractiunea de luare de mita in legatura cu platile efectuate de Compania Nationala de Investitii catre SC Consmin SA; infractiunea de luare de mita in legatura cu finantarea de catre MDRT a contractelor incheiate de Termogaz Company SA si SC Kranz Eurocenter SRL cu UAT Lupeni si UAT Petrosani; infractiunea de abuz in serviciu, in legatura cu organizarea "Galei Bute", se arata in decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Totodata, instanta a respins propunerea DNA in cazul Elenei Udrea in ce priveste acuzatiile de tentativa la infractiunea de folosire de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete pentru obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene si infractiunea de folosire a influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite.

Decizia nu este definitiva si poate fi contestata de Elena Udrea tot la instanta suprema.

Elena Udrea a declarat ca isi reproseaza multe, ca fiecare raspunde pentru ceea ce face si a aratat ca intelege denunturile facute impotriva ei, precizand ca dupa trei luni in arestul central, si caracterele mai tari cedeaza si declara ceea ce vor anchetatorii sa auda.

Intrebata in legatura cu conditiile din arestul central, Elena Udrea a spus ca nu stia cum sunt acestea, precizand ca este o problema nu numai pentru ea, ci si pentru cei care sunt acolo.

Fostul ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului Elena Udrea a stat in arestul Politiei Capitalei din seara zilei de 10 februarie, cand a fost retinuta de procurorii DNA, in ziua urmatoare ea fiind arestata prin decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie, in dosarul "Microsoft". In 17 februarie, Elena Udrea a fost scoasa din arest si plasata in arest la domiciliu, in urma deciziei Inaltei Curti de Casatie si Justitie, care a judecat contestatia deputatului PMP.

Burduja îl atacă pe Nicușor Dan: "Nepăsarea şi incompetenţa au lăsat zeci de mii de oameni fără căldură şi apă caldă"
Burduja îl atacă pe Nicușor Dan: "Nepăsarea şi incompetenţa au lăsat zeci de mii de oameni fără căldură şi apă caldă"
Administraţia actuală a realizat investiţii "prea puţine şi prea lente" pentru a reabilita reţeaua de termoficare a Capitalei, a declarat miercuri, 24 aprilie, liderul PNL Bucureşti,...
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
#Elena Udrea arest, #Elena Udrea arestata Gala Bute, #Elena Udrea inchisoare , #arestata
Comentarii