Elena Udrea ar vrea sa poata plati ca sa nu faca inchisoare: Omului sa-i iei banii si nu sa-l tii in puscarie

Miercuri, 19 Iulie 2017, ora 13:33
11828 citiri
Elena Udrea ar vrea sa poata plati ca sa nu faca inchisoare: Omului sa-i iei banii si nu sa-l tii in puscarie
Foto: Arhiva Ziare.com

Fostul parlamentar Elena Udrea a sustinut, miercuri, la Curtea de Apel Bucuresti, ca ar trebui sa fie propuse conditii alternative de executare a pedepselor celor condamnati

"Ar trebui sa lasi omul sa plateasca sau sa munceasca in folosul comunitatii, sa-i iei banii si nu sa-l tii in puscarie", a sustinut Udrea.

"Suntem obligati de Curtea Europeana sa schimbam conditiile de arest, pentru care Romania plateste bani multi la CEDO. Cu un Parlament asa de slab si politicieni ca Dragnea care conduc azi Romania, nici macar lucrurile elementare nu se fac.... Acolo unde legea permite, ar trebui sa lasi omul sa plateasca sau sa munceasca in folosul comunitatii, sa-i iei banii si nu sa-l tii in puscarie... Ar trebui niste politicieni cu capul pe umeri care sa rezolve lucrul acesta", a aratat fostul consilier prezidential.

Udrea l-a caracterizat pe Liviu Dragnea drept un politician santajabil, care incearca sa faca intelegeri cu "sistemul abuziv", cu scopul de a scapa de propriile probleme penale.

"PSD a ajuns sa fie condus de un politician slab, santajabil, care se lasa santajat, care incearca sa faca tot felul de intelegeri in nume propriu cu sistemul abuziv. El a spus ca avut o intelegere.

Si, dupa mine, intelegere inseamna sa fie liniste cu dansul, adica sa nu se vorbeasca de Brazilia, sa nu se vorbeasca de Tel Drum, sa se inchida dosarele pe care le are...Politicieni ca domnul Dragnea au distrus clasa politica prin lasitatea pe care o afiseaza", a completat Elena Udrea.

Elena Udrea si Ioana Basescu s-au prezentat, miercuri dimineata, la Curtea de Apel Bucuresti, in dosarul privind finantarea campaniei electorale pentru alegerile prezidentiale din 2009, iar un judecator de camera preliminara va analiza cererile si exceptiile ridicate de avocatii acestora, dar si legalitatea masurilor preventive.

Udrea acuza procurorii: Au facut asa un rechizitoriu incat judecatorii nu stiu cine ar putea sa judece dosarul

Elena Udrea a declarat ca acest dosar ar trebui sa se intoarca la DNA si ca acuzatiile din rechizitoriu nu corespund cu incadrearea juridica, judecatorii nestiind cum sa procedeze.

"Acesta este dosarul in care eu sunt judecata pentru modul in care s-au platit niste panouri publicitare in campania prezidentiala si referendum din 2009. Ma consider clar nedreptatita daca ma refer la situatia generala.

Toata lumea a facut campanii. Daca vrem sa cercetam cum se finanteaza o campanie, sa cercetam pe toata lumea, nu doar pe Elena Udrea. (...) Dupa mine, este aplicabila legea 334 privind finantarea partidelor politice, care spune ca intr-o astfel de situatie suntem in fata unei contraventii, si nu a unei infrcatiuni. Legea 344 prevedea o amenda pentru partidul politic sau pentru trezorier, nu o acuzatie penala la adresa mea", a sustinut Udrea, dupa dezbaterile cu usile inchise de la Curtea de Apel Bucuresti.

Ea a mai sustinut ca in orice campanie electorala politicienii se duc la oamenii de afaceri si le cer bani.

"Intr-o campanie se cer bani. Acuma...nu i-am cerut eu. O campanie asa se finanteaza. Politicienii se duc la oameni de afaceri si ii roaga sa le finanteze campania electorala sau partidul, de aia este contraventie pe legea 334, nu este infractiune", a completat Elena Udrea.

Avocatul Elenei Udrea a aratat ca faptele din rechizitoriu nu corespund cu incadrarea juridica si a solicitat restituirea dosarului la DNA. "Inalta Curte a apreciat ca aceasta instanta ar fi competenta. Curtea de Apel a apreciat astazi ca n-ar fi competenta.

Am avut aceeasi pozitie procesuala si la Inalta Curte si la Curtea de Apel si apreciem ca aceste trimiteri dintr-o parte in alta a cauzei nu rezolva fondul chestiunii, care este simplu: restituirea rechizitoriului procurorilor pentru refacere", a precizat avocatul Alexandru Chiciu.

El a fost completat de Udrea, care a aratat ca "procurorii au facut asa un rechizitoriu prost, incat au incurcat pe toata lumea".

"In dorinta lor de a ma acuza de fapte penale, au facut asa un rechizitoriu incat judecatorii nu stiu cine ar putea sa judece dosarul. Graba a fost mare. Sa fie si Ioana Basescu acuzata, acum vedem din ceea ce spun procurorii cum s-au facut dosarele mele, cu presiuni, amenintari...Justitia este incurcata in acest moment", a mai spus Elena Udrea.

Fostul deputat nu a facut inca plangere la CSM in urma declaratiilor fostului procuror DNA Mihaela Moraru, dar vrea sa faca acest lucru in curand.

"Nu am dreptul sa nu fac actiunile posibile, legale, in sensul de a denunta presiunile doamnei Kovesi pentru a mi se face dosare si pentru a fi arestata", a incheiat Elena Udrea.

Marti, instanta suprema a revocat controlul judiciar pentru Ioana Basescu, in timp ce in cazul Elenei Udrea aceasta masura a fost mentinuta. De asemenea, instanta a admis solicitarile Elenei Udrea si Ioanei Basescu de a pleca din tara in perioada 20 iulie-10 august, pentru a merge in Grecia si in Germania, ele invocand motive medicale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
A ieșit domnul Marcel Ciolacu, premierul României și liderul PSD, la o conferință de presă alături de Gabriela Firea, să spună în fața tuturor cât este de deșteaptă și frumoasă,...
#Udrea pedeapsa puscarie , #arestata