Elena Udrea, decizie anuntata pe Facebook: Iata ce voi face in perioada urmatoare (Video)

Duminica, 15 Februarie 2015, ora 20:01
17909 citiri
Elena Udrea, decizie anuntata pe Facebook: Iata ce voi face in perioada urmatoare (Video)
Foto: Hepta.ro

Deputatul si fostul prezidentiabil PMP, Elena Udrea, a anuntat, din inchisoare, ca in perioada urmatoare isi va desemna un purtator de cuvant.

"Pentru ca am vazut ca exista anumite nedumeriri legate de comunicarea mea publica din ultima perioada, vreau sa fac cateva clarificari", a scris pe Facebook Elena Udrea.

"Sunt 'tocata' sistematic in presa si acest asalt asupra mea are ca rezultat cresterea presiunii asupra magistratilor si impunerea unei imagini publice de vinovatie, care apoi se transforma in argumente pentru acuzatori. De aceea, inteleg sa ma apar comunicand activ, pentru a se auzi si varianta apararii", a explicat deputatul.

Udrea a precizat ca va respecta toate conditiile legale si nu va vorbi, asa cum n-a facut-o nici pana acum, pe fondul cauzelor sau despre persoanele implicate in dosare.

De asemenea, ea a dat explicatii despre cine posteaza pe pagina sa de Facebook.

"Mesajele pe care le vedeti pe pagina mea de Facebook sunt postate de echipa de comunicare si sunt transmise prin intermediul telefonului, la care am acces zilnic, in mod legal, precum toti ceilalti care se afla in arest", a punctat aceasta.

In plus, ea isi va desemna un purtator de cuvant "care sa poata tine legatura cu presa si care sa poata sustine punctele mele de vedere pe alte subiecte decat cele juridice de care se ocupa avocatii".

"Am vazut ca se incearca impunerea ideii ca William Branza ar putea sa se constituie intr-o curea de comunicare intre mine si Dorin Cocos. Nimic mai fals. Din punct de vedere legal, acelasi avocat ar putea sa reprezinte doua persoane, dar, pentru a nu lasa loc de speculatii, precizez ca nu voi apela la serviciile juridice ale domnului Branza", a incheiat Udrea.

Elena Udrea a spus in instanta ca fostul sot avea o amanta cu doi ani inainte de divort

Ce acuzatii i se aduc

Elena Udrea a fost arestata, miercuri de instanta suprema, in dosarul Microsoft.

Initial, ea a fost acuzata in acest dosar de spalare de bani (in forma dobandirii/ utilizarii de bunuri cunoscand ca provin din infractiuni) si fals in declaratii de avere.

Potrivit procurorilor, contrar dispozitiilor legale, in declaratiile de avere ale Elenei Udrea din anul 2010, nu apar mentiuni cu privire la imprumuturile primite de SC Euro Hotels International Co SRL de la persoana fizica Dorin Cocos, desi Udrea Elena declara incasarea de dividende de la aceasta societate.

In prezent, Udrea este acuzata, in dosarul Microsoft, si de trei fapte de trafic de influenta - in legatura cu incheierea si derularea acordului cadru de licentiere Microsoft din anul 2009, a contractelor subsecvente si a actelor aditionale la acestea, in legatura cu derularea contractului e-Romania si in legatura cu pretinderea si primirea a 500.000 de euro.

Elena Udrea a fost arestata pentru declaratiile din presa - motivarea instantei

Fostul sot al Elenei Udrea, Dorin Cocos, este acuzat in acest dosar ca ar fi pretins si primit 9.000.000 de euro de la Claudiu Florica si Dinu Pescariu, pentru ca, prin intermediul lui Udrea, la acea vreme ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului si vicepresedinte PDL, sa asigure firmelor sustinute de Florica Claudiu incheierea si derularea contractului de licentiere Microsoft cu Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale.

Totodata, potrivit anchetatorilor, in anul 2010, Dorin Cocos, in baza intelegerii cu Udrea, ar fi pretins de la Gabriel Marin, administrator al societatii Omnilogic, suma de circa 3.000.000 de euro, pentru a debloca platile aferente contractului e-Romania. Gabriel Marin a facut un denunt la DNA, aratand ca i-a platit lui Dorin Cocos prin intermediul lui Dinu Pescariu, suma de 3.050.000 de euro.

La randul sau, Dinu Pescariu a denuntat-o pe Udrea, aratand ca aceasta i-a cerut 500.000 de euro "pentru a-i rezolva problemele din justitie".

C.P.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
#Elena Udrea purtator de cuvant, #Udrea purtator de cuvant , #arestata