Elena Udrea, din nou la DNA. Avocatul sustine ca avizul dat de Parlament pentru arestare nu respecta legea (Video)

Marti, 24 Februarie 2015, ora 08:45
6743 citiri
Elena Udrea, din nou la DNA. Avocatul sustine ca avizul dat de Parlament pentru arestare nu respecta legea (Video)
Foto: Antena3

Elena Udrea s-a prezentat marti dimineata la DNA pentru a fi audiata in dosarul Gala Bute. Avocatul acesteia, Marius Striblea, sustine ca avizul pozitiv de luni din plenul Camerei Deputatilor pentru arestarea preventiva a deputatului PMP nu ar fi fost dat cu respectarea legii, asa incat il considera, de fapt, unul negativ.

"Intr-o chestiune atat de grava cum este ridicarea imunitatii in vederea arestarii preventive trebuie sa existe o majoritate calificata", a explicat avocatul, care a sustinut ca legea stipuleaza asta si nu a fost respectata.

Asa incat avocatul Elenei Udrea va invoca acest argument in fata procurorilor si a instantei.

"Nu se poate face propunerea de arestare preventiva fiindca actiunea penala nu poate sa fie pusa in miscare", a sustinut Marius Striblea.

Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputatilor si al senatorilor, republicata la 25 iulie 2013, prevede la art.24 alin.4 urmatoarele: "Camera hotaraste asupra cererii cu votul secret al majoritatii membrilor sai".

In cazul votului dat luni scorul a fost urmatorul: 170 de voturi "pentru", 118 "impotriva" si 13 voturi nule. Prin urmare nu au fost peste 199 de voturi, cat este majoritatea actuala in Camera Deputatilor.

La randul sau, Elena Udrea a spus la intrarea in sediul DNA: "Sunt obisnuita cu zilele astea, telenovela fara sfarsit".

Camera Deputatilor a decis luni ca Elena Udrea poate fi arestata din nou, de aceasta data in dosarul Gala Bute, in care este acuzata de trei infractiuni de luare de mita, dupa ce la inceputul lunii februarie a fost arestata in dosarul Microsoft.

Votul dat in Camera Deputatilor pentru incuviintarea arestarii preventive a deputatului PMP a fost la limita, cu 7 voturi peste minimul necesar.

Aflata in arest la domiciliu, Udrea a sustinut un discurs in plenul Camerei Deputatilor, inaintea votului colegilor sai.

Avizul pentru arestarea Elenei Udrea, publicat in Monitorul Oficial - Deputatul poate fi retinut in orice moment

Fostul ministru al Turismului a povestit ca, ajunsa in arestul Politiei Capitalei, a fost dezbracata, perchezitionata si i s-a luat sutienul, relatand si conditiile din arest, unde a mentionat ca sunt sobolani.

Udrea, in Parlament: Nu ma voi da nici cu mir, nu voi citi nici acatiste, nu voi spune nici rugaciuni

De asemenea, deputatul PMP a declarat ca nu se va unge cu mir si nici nu va citi acatiste sau spune rugaciuni, in incercarea de a scapa de incuviintarea arestului preventiv, facand referire la senatorul PNL Varujan Vosganian.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Elena Udrea aviz Parlament arestare , #arestata