Elena Udrea, dupa gratii de Paste: Judecatorii nu o elibereaza

Vineri, 10 Aprilie 2015, ora 16:48
4866 citiri
Elena Udrea, dupa gratii de Paste: Judecatorii nu o elibereaza
Foto: Fecebook/Elena Udrea

Elena Udrea isi va petrece Pastele in arest preventiv, intrucat judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) au decis vineri dupa-amiaza sa nu o lase pe aceasta in libertate.

Astfel, magistratii instantei supreme au respins cererea fostului ministru de inlocuire a arestului preventiv cu o masura mai usoara, respectiv arest la domiciliu sau control judiciar, in dosarul "Gala Bute".

Decizia Inaltei Curti nu este insa definitiva, ci poate fi atacata cu recurs de catre avocatii deputatului.

Elena Udrea mai face o incercare sa iasa din arest in Vinerea Mare

Inainte de pronuntarea deciziei, avocatul Elenei Udrea, Marius Striblea, a subliniat, asa cum a facut-o de fiecare data, ca argumentele procurorilor DNA de a o mentine pe Udrea in arest se bazeaza doar pe denuntul formulat impotriva sa de Gheorghe Nastasia, fost secretar general in Ministerul Turismului, care sustine ca i-a dat deputatului o geanta cu 900.000 de euro.

Avocatul Elenei Udrea: Nu e simplu sa fii in arest cand e asa frumos afara - deputatul il invoca pe Dumnezeu

"Procurorii au venit cu o acuzatie bazata pe declaratia lui Nastasia si au incercat zilele acestea sa gaseasca un alt element care sa sustina denuntul. Nici pana astazi, acea acuzatie nu poate fi dublata.

Din acest punct de vedere, motivul pentru arestarea preventiva nu mai exista. La inceput au spus ca au nevoie de aceasta masura pentru diverse activitati, administrari de probe, audieri de martori...au fost facute si azi nu mai exista motiv pentru mentinerea masurii", a explicat Striblea.

Intrebat care mai este starea clientei sale, Marius Striblea a raspuns: "Nu este simplu sa stai in arest cand e asa frumos afara si toata lumea se bucura de sarbatoarea Pastelui". El a adaugat ca nu stie daca procedura permite ca Elena Udrea sa mearga la biserica sa ia lumina de Paste.

Cererea Elenei Udrea prin care solicita inlocuirea arestului preventiv cu o masura mai blanda s-a judecat vineri la Inalta Curte de Casatie si Justitie, solicitarea fiind inregistrata pe 3 aprilie.

Pe 23 martie, instanta suprema a prelungit cu 30 de zile arestul preventiv in cazul Elenei Udrea.

Judecatorii au decis: Udrea face Pastele in arest (Video)

Udrea depune o noua contestatie in dosarul Gala Bute

Elena Udrea cere sa fie eliberata: Trimiterea "la beci", o forma de tortura

In dosarul "Gala Bute", Elena Udrea a fost acuzata initial de abuz in serviciu, tentativa la folosirea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete pentru obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene, folosire a influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite si luare de mita. Ulterior, DNA a pus-o sub acuzare pentru alte trei infractiuni de luare de mita.

Elena Udrea mai este cercetata si in dosarul "Microsoft", insa ea nu are nicio interdictie in acest dosar.

#Elena Udrea arest, #Elena Udrea ramane arest , #arestata