Elena Udrea ramane in inchisoare in Costa Rica. Cererea de eliberare a fost respinsa UPDATE Si Alina Bica sta dupa gratii

Sambata, 03 Noiembrie 2018, ora 19:17
11769 citiri
Elena Udrea ramane in inchisoare in Costa Rica. Cererea de eliberare a fost respinsa UPDATE Si Alina Bica sta dupa gratii
Foto: Diario Extra

Cererea Elenei Udrea de eliberare din arestul din Costa Rica a fost respinsa, scrie presa din Costa Rica.

UPDATE 19.17: Judecatorii au luat aceeasi decizie si pentru fosta sefa a DIICOT Alina Bica, potrivit stiriletvr.ro.

Potrivit presei locale, contestatia la masura arestarii preventive depusa de reprezentantii Elenei Udrea a fost judecata vineri, iar un judecator al Tribunalului penal din Pavas a respins solicitarea de eliberare. Informatia a fost confirmata de Biroul de presa al Ministerului public din Costa Rica pentru jurnalista Amelia Rueda, informeaza News.ro.

In data de 3 octombrie, Elena Udrea si Alina Bica au fost retinute de Biroul National Interpol din Costa Rica, fiind ridicate de pe strada. Ambele aveau alerta rosie in baza de date Interpol.

Elena Udrea si Alina Bica au fost retinute in Costa Rica (Video).

Elena Udrea a fost condamnata definitiv pe 5 iunie 2018 de instanta suprema la sase ani de inchisoare pentru luare de mita si abuz in serviciu in dosarul "Gala Bute" si se afla in Costa Rica din luna februarie, fiind data in urmarire.

Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au decis instituirea sechestrului pe toate bunurile detinute de Elena Udrea, pana la concurenta sumei de 4,7 milioane de euro, in vederea confiscarii speciale in dosarul Hidrolectrica, in care fostul ministru, care se afla in Costa Rica, este trimisa in judecata de DNA pentru trafic de influenta si spalare a banilor, alaturi de Dan Andronic.

In acest dosar, Elena Udrea si Dan Andronic au fost trimisi in judecata de procurorii DNA in 20 decembrie 2017, pentru trafic de influenta si spalarea banilor, respectiv marturie mincinoasa, Elena Udrea fiind acuzata ca a cerut cinci milioane de dolari de la omul de afaceri Bogdan Buzaianu pentru ca in schimb sa intervina pentru mentinerea contractului intre Hidrolectrica si firma acestuia.

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declarat in 25 iunie ca si-a indeplinit la timp si complet obligatiile care ii revin cu privire la procedurile de extradare in cazul Elenei Udrea, anterior el spunand ca extradarea este posibila si in absenta unui tratat de gen intre Romania si Costa Rica.

Fotografii cu cele doua in Costa Rica au aparut pe Facebook la inceputul lunii martie.

Presa din Costa Rica: Cele doua nu pot fi extradate imediat, dar in cazul lor se pot impune masuri asiguratorii

Publicatia costaricana Semanario Universidad scrie ca Udrea si Bica nu pot fi extradate imediat.

"Cele doua femei au depus solicitari de azil in Costa Rica. Aceaste solicitari sunt in lucru la Directia de Migratie si pot fi consultate inclusiv la Tribunal Administrativo Migratorio, care se ocupa de astfel de cauze. Din acest motiv, femeile nu pot fi extradate imediat.

In cazul lor se pot impune, insa, anumite masuri asiguratorii, pana cand autoritatile care se ocupa de probleme de migratie decid daca le vor acorda sau nu statutul de refugiat".

Aceeasi publicatie aminteste ca investigatiile autoritatilor din Costa Rica au scos la iveala faptul ca in tara au venit si prieteni, dar si rude ale celor doua femei. Semanario Universidad nu mentioneaza, insa, niciun nume al apropriatilor care le-ar fi vizitat pe cele doua.

In schimb, jurnalistii costaricani amintesc faptul ca Udrea si Bica au fost ajutate sa se instaleze in tara de Mihai Radulescu - fixerul din Costa Rica, asa cum l-au numit jurnalistii de la Rise Project - care are, de asemenea, probleme cu legea din Romania.

Un ziar din Costa Rica publica noi informatii si fotografii cu Udrea si Bica: Shopping, apartamente scumpe, masini de lux si bani cash

Citește și:
PNL nu mai are răbdare cu Nicușor Dan. Ciucă: ”Bucureștiul este un oraș blocat, cu un management cu probleme”
PNL nu mai are răbdare cu Nicușor Dan. Ciucă: ”Bucureștiul este un oraș blocat, cu un management cu probleme”
Preşedintele PNL Nicolae Ciucă a afirmat, vineri, că Bucureştiul este „un oraş blocat în momentul de faţă, confruntat cu lipsa de perspectivă, cu un management cu probleme şi cu o...
Ciucă: ”Misiunea noastră e să continuăm demersurile pentru atingerea obiectivului naţional de aderare la Spaţiul Schengen”
Ciucă: ”Misiunea noastră e să continuăm demersurile pentru atingerea obiectivului naţional de aderare la Spaţiul Schengen”
Liderul PNL Nicolae Ciucă a declarat că România merită să fie în Schengen, iar misiunea PNL este să continue demersurile în atingerea acestui obiectiv. „Mai întâi despre problema cea...