Udrea acuza parlamentarii de dubla masura: Daca imi aplicau aceleasi reguli ca lui Sova eram libera

Miercuri, 25 Martie 2015, ora 14:24
3716 citiri
Udrea acuza parlamentarii de dubla masura: Daca imi aplicau aceleasi reguli ca lui Sova eram libera

Elena Udrea s-a aratat socata de faptul ca Senatul a votat miercuri impotriva incuviintarii cererii DNA de retinere si arestare a lui Dan Sova.

Echipa de comunicare a fostului ministru a sustinut ca senatorul PSD a ramas cu imunitate, pentru ca, potrivit statutului parlamentarilor, nu s-a intrunit numarul necesar de voturi favorabile. Era nevoie de 85 de optiuni pentru, dar au fost doar 79.

Reprezentantii Elenei Udrea au spus ca, daca se aplicau aceleasi reguli din statutul parlamentarilor, si fosta sefa a PMP era acum in libertate, insa in ceea ce a privit-o pe ea, Camera Deputatilor a respectat alt regulament.

"Socant! Senatul a decis ca Dan Sova nu poate fi arestat preventiv pentru ca nu s-au indeplinit conditiile din statutul parlamentarilor: nu au votat jumatate plus unu din numarul senatorilor pentru incuviintarea cererii DNA. Au votat 79 de senatori din 85 cati era nevoie pentru o majoritate calificata.

Reamintim faptul ca Elena Udrea este in arest in dosarul 'Gala Bute' desi Camera Deputatilor a facut acelasi lucru ca in cazul lui Dan Sova: au fost doar 170 de voturi in favoarea arestarii din necesarul de 199 pentru o majoritate calificata invocata acum. Avocatii au invocat atunci aceasta situatie, dar s-a trecut foarte usor pentru ca era vorba de 'dusmanul poporului'", a scris pe Facebook echipa de comunicare a Elenei Udrea.

Reprezentantii deputatului PMP au subliniat ca exista doua variante: "Fie lui Sova i se aplica acelasi tratament ca si Elenei Udrea, fie am asistat la un urias abuz al conducatorilor Camerei Deputatilor, in frunte cu Valeriu Zgonea, si a celor din Justitie in cazul fostului ministru al Dezvoltarii. In oricare dintre situatii, avem de-a face cu o mizerie politica".

In cazul lui Dan Sova au votat, miercuri, 151 de senatori, dintre care 79 de voturi au fost pentru, 67 contra si cinci anulate.

Mirul salveaza parlamentarii de DNA: Sova scapa, Valcov poate fi arestat LIVE

Senatoarea care l-a dat cu mir pe Sova explica scandalul pe vot: Mai lasati-ma cu Constitutia!

In urma votului exprimat nu a fost intrunit numarul majoritatii senatorilor (85), in conformitate cu legea privind statutul senatorilor, prin urmare Senatul nu a incuviintat solicitarea DNA de arestare a lui Dan Sova.

In Constitutie, insa, se spune ca este nevoie de jumatate plus unu din numarul senatorilor prezenti, caz in care cererea procurorilor in cazul Sova ar fi fost admisa.

D.T.

Citeste si:
Ministrul care va demisiona astăzi din guvernul condus de Florin Cîțu. Ce reproșuri îi sunt aduse premierului
Ministrul care va demisiona astăzi din guvernul condus de Florin Cîțu. Ce reproșuri îi sunt aduse premierului
Adrian Oros a anunţat marţi dimineaţa, 28 septembrie, că îşi va părăsi funcţia de ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, precizând că "pentru premierul Florin Cîţu,...
Ce se va discuta în prima ședință a noului Biroul Executiv Naţional de după congresul PNL
Ce se va discuta în prima ședință a noului Biroul Executiv Naţional de după congresul PNL
Biroul Executiv Naţional al PNL este convocat marţi, 28 septembrie, în prima şedinţă în noua componenţă, după congresul partidului din 25 septembrie. Preşedintele PNL, premierul...
Sursa: Ziare.com