Udrea se asteapta sa fie din nou arestata: Ce spune despre denuntul lui Cocos (Video)

Marti, 24 Februarie 2015, ora 13:28
7674 citiri
Udrea se asteapta sa fie din nou arestata: Ce spune despre denuntul lui Cocos (Video)
Foto: Facebook/Elena Udrea

Elena Udrea a iesit din sediul DNA, marti, in jurul orei 13.10, dupa ce a fost audiata timp de patru ore in dosarul Gala Bute.

Udrea a marturisit ca procurorii anticoruptie ar putea formula o noua cerere de arestare pe numele ei, dupa ce Camera Deputatilor a avizat favorabil, luni, solicitarile DNA de luare a acestei masuri impotriva fostei sefe a PMP, precum si de extindere a urmarii penale.

Avizul pentru arestarea Elenei Udrea, publicat in Monitorul Oficial - Deputatul poate fi retinut in orice moment

Elena Udrea a subliniat ca s-a transformat intr-un obicei practica suspectilor din dosare de a face denunturi pentru a fi eliberati.

Astfel a procedat inclusiv fostul ei sot, Dorin Cocos, care a facut un denunt in dosarul Microsoft, iar procurorii au cerut imediat schimbarea arestarii preventive cu arestul la domiciliu. El nu a plecat insa acasa, pentru ca este arestat si intr-unul dintre dosarele Alinei Bica.

Dorin Cocos, arest la domiciliu in dosarul Microsoft. Ramane insa dupa gratii in dosarul Bica2

"Daca l-a ajutat sa fie liber...", a comentat Udrea despre denuntul fostului ei sot.

Dorin Cocos a facut denunt in dosarul Microsoft. L-a mentionat pe Blaga, nu si pe Udrea - surse

"Am observat ca este o tehnica asta, denuntul - recunosc fapta, apoi denunt si spun ca am luat (mita - n.red.), dar am dat mai departe nu stiu cui. Ei (denuntatorii - n.red.) sunt liberi, bine-mersi. Singurul in arest este Rudel Obreja (cercetat in dosarul Gala Bute - n.red.), care nu a fost de acord sa declare ce i s-a cerut sa declare", a declarat Elena Udrea.

Coldea, tinta Elenei Udrea

Deputatul PMP a spus ca nu va depune denunturi impotriva nimanui, in afara de directorul interimar al SRI, Florian Coldea.

"Fata de dansul fac denunturi pana le ia cineva in serios. Nu am niciun motiv sa fac denunt impotriva nimanui, in afara de el", a precizat Udrea.

Referitor la faptul ca Gheorghe Stefan a fost adus la DNA pentru a face un nou denunt in dosarul Microsoft, in care este anchetata si Elena Udrea, ea a mentionat: "Dupa ce stai trei luni in arest, probabil spui orice ti se cere, ca sa pleci".

La randul sau, avocatul deputatului, Marius Striblea, a anuntat ca le-a explicat procurorilor DNA ca votul din Parlament pentru incuviintarea cererii de arestare preventiva nu este legal si ca se considera un vot de respingere a solicitarii anchetatorilor.

Elena Udrea, din nou la DNA. Avocatul sustine ca avizul dat de Parlament pentru arestare nu respecta legea (Video)

Avocatul a afirmat ca, in timpul audierilor, Elena Udrea s-a aparat pentru fiecare acuzatie in parte, adaugand ca "totul se bazeaza pe denunturi, ca de obicei".

"E o practica ca, atunci cand faci denunt, DNA sa ceara schimbarea arestarii preventive cu arestarea la domiciliu. Deodata, nu mai esti pericol public, indiferent ce ai fi facut", a acuzat Striblea.

Elena Udrea s-a prezentat marti dimineata la DNA pentru a fi audiata in dosarul Gala Bute. "Sunt obisnuita cu zilele astea, telenovela fara sfarsit", declara ea la intrarea in cladirea Directiei.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Elena Udrea DNA, #Elena Udrea denunt Cocos, #Elena Udrea Bute , #arestata