Udrea vrea intoarcerea dosarului Gala Bute la DNA: Ar trebui sa se numeasca Elena Udrea (Video)

Luni, 15 Iunie 2015, ora 13:49
5733 citiri
Udrea vrea intoarcerea dosarului Gala Bute la DNA: Ar trebui sa se numeasca Elena Udrea (Video)
Foto: Romania TV

Elena Udrea a mers luni la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), unde a cerut retrimiterea dosarului Gala Bute la DNA si refacerea rechizitoriului. Totodata, avocatii fostului ministru al Turismului au solicitat inlocuirea arestului la domiciliu cu o masura mai usoara.

"Dosarul nu ar trebuie sa se numeasca Gala Bute, ci Elena Udrea, pentru ca absolut toate acuzatiile sunt indreptate catre mine", a declarat deputatul PMP la iesirea de la instanta suprema.

Udrea este de parere ca acuzatiile la adresa sa sunt netemeinice, pentru ca DNA omite sa ia in considerare declaratiile unor pesoane care sustin ca deputatul nu e vinovat si face disjungeri pe care fostul ministru le considera incorecte.

Udrea a spus ca darea de mita in cazul "celebrei genti cu 900.000 de euro" a fost disjunsa din dosarul Gala Bute pentru a se cerceta in continuare aceasta fapta. In acelasi timp, dosarul care o priveste pe Udrea a fost trimis in judecata, incluzand si acuzatia de luare de mita, in timp ce darea de mita inca se ancheteaza.

Referitor la acuzatia de abuz in serviciu prin implicarea Ministerului Turismului in organizarea Galei Bute, Elena Udrea a mentionat ca niciunul dintre angajati nu este acuzat de nimic, "in schimb sunt acuzata eu, desi nu toate atributiile erau la mine".

"Parchetul disjunge cercetarea angajatilor, in schimb eu sunt trimisa in judecata", a precizat deputatul PMP.

Ce spune despre modificarea Codului Penal

Elena Udrea a vorbit si despre modificarile la Codul Penal, spunand ca sustine limitarea arestarii preventive la cazuri exceptionale, "nu doar pentru spectacol".

"Faptul ca se aresteaza cu prea multa usurinta e un lucru pe care l-am spus si il sustin in cunostinta de cauza. Nu vorbim doar de oameni politici care dau satisfactie opiniei publice cand sunt arestati, vorbim de simpli cetateni care ajung prea usor in arest, pentru ca procedura cum este ea azi mai suporta corectari. Poti sa stai in arest sase luni, pentru ca instanta nu verifica fondul cauzei.

Ganditi-va, eu cat am stat in puscarie la Targsor nu am fost incatusata, in schimb in arest eram incatusata cand veneam la instanta. De ce la penitenciar puteam sa nu port catuse si nici nu am fugit, nici nu m-am batut cu gardienii? Nu pui catuse oricui doar pentru spectacol, aceasta ar trebui sa fie limitata", a explicat fostul ministru.

Udrea a mai spus ca cel mai mult ii lipseste libertatea de miscare, cu toate ca nu poate sa nu aprcieze ca nu se mai afla in arest preventiv, ci la domiciliu.

"Nu pot sa nu apreciez ca nu sunt in arest preventiv, insa, asa cum stau lucrurile, macar raportat la faptul ca cei din dosar care au recunoscut ca au comis faptele au o masura mai usoara decat mine, cred ca as putea beneficia de libertate de misacre, e cea mai importanta", a declarat deputatul.

Intr-un registru mai cordial, Elena Udrea a dezvaluit ca s-a bronzat "pe balcon, in fata apartamentului" si ca nu a mai facut sport in ultima perioada, spunand ca "abia am avut ragazul sa ma reobisnuiesc cu conditii decente si o minima stare de libertate".

Avocatii fostului ministru au cerut de mai multe ori inlocuirea arestului la domiciliu cu o masura mai usoara, insa fara succes.

Veste proasta pentru Udrea de la curtea suprema

Udrea, veste proasta de ziua ei: Ramane in arest la domiciliu

In acest dosar, deputatul PMP a fost trimis in judecata pe 21 aprilie, pentru luare de mita, abuz in serviciu si tentativa de folosire de documente sau declaratii false, inexacte sau incomplete, pentru obtinere pe nedrept de fonduri europene.

Pe 7 mai, Udrea a fost eliberata de la Penitenciarul Targsor, mergand in arest la domiciliu, dupa aproximativ doua luni si jumatate de arest preventiv.

In dosarul "Gala Bute" au mai fost trimisi in judecata si fostul ministru al Economiei Ion Ariton, fostul presedinte al Federatiei Romane de Box Rudel Obreja, Tudor Breazu, Stefan Lungu, Gheorghe Nastasia, Ana Maria Topoliceanu si Dragos Botoroaga. De asemenea, Elena Udrea este urmarita penal si in dosarul "Microsoft".

#Elena Udrea retrimitere dosar DNA, #Elena Udrea refacere rechizitoriu, #Elena Udrea arest domiciliu , #arestata