Coincidentele Elenei Udrea (Opinii)

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Joi, 02 Octombrie 2014, ora 20:55
9377 citiri
Coincidentele Elenei Udrea (Opinii)
Foto: Digi 24

"Nu cred in coicidente", a raspuns Elena Udrea pe scarile DNA, intrebata de jurnalisti daca vede o legatura intre citarea domniei sale in fata procurorilor, in calitate de martor in pragul declansarii campaniei electorale.

Aceasta afirmatie poate fi interpretata, cred, drept un atac, destul de explicit chiar, la DNA care, nu-i asa, ar face jocuri electorale. Adica, inteleg eu, dna Udrea considera ca nu a fost chemata sa dea cu subsemnatul, in calitate de martor in acest moment, pentru ca este un dosar de mare coruptie pe rol, al lui Gheorghe Stefan, care trebuie elucidat in interesul justitiei, ci in context electoral.

In acelasi timp, propagandistii de serviciu ai PMP au inceput sa raspandeasca mesajul: "Justitia sa nu faca greseala sa nu aleaga ea presedintele in locul romanilor". Aha! Deci DNA ar trebui sa intre in concediu in campanie. E drept ca asta sugera cu ceva vreme in urma si Traian Basescu, vorbind despre politicienii "ticalosi" care ar folosi arestarile si retinerile din timpul campaniei pentru a ataca Justitia.

Sunt curioasa daca, in opinia presedintelui, declaratia Elenei Udrea referitoare la coincidente intra sau nu in categoria ticalosii. Macar ticalosii aluzive, daca nu explicite.

Nu, Justitia nu trebuie sa se opreasca nicio clipa, nici in campanie, nici macar in ziua votului. Treaba ei este sa mearga precum tancul peste toti infractorii. Cu atat mai bine daca unul dintre ei este impiedicat in ultima clipa sa acceada intr-o pozitie importanta, eventual aparata de imunitate, din care sa faca alte ilegalitati.

Eu cred ca asa trebuie sa gandeasca un om chemat la DNA pentru a contribui la elucidarea unei cauze de coruptie, asta desigur daca nu are de ce sa se teama. Daca are, poate incepe sa se victimizeze chiar preventiv.

Sigur, modelul victimizarii si al atacului voalat la DNA nu a fost inventat de Elena Udrea. Este foarte larg raspandit. Dar din gura domniei sale "suna ca dracu", ca sa citez o mai veche zicere a lui Petre Roman. Pentru ca dna Udrea se pretinde unica si irepetabila continuatoare a lui Traian Basescu, adica presedintele al carui merit indiscutabil, poate singurul, a fost ca a oferit garantiile necesare pentru ca Justitia sa poata chema oricand pe oricine sa dea socoteala.

Prin aceasta victimizare, cred ca dna Udrea se dezice practic de esenta mandatului lui Traian Basescu si se asociaza explicit cu cei care vad in DNA un jucator, un tartor politic, adica echipa domnilor Nastase, Ponta, Fenechiu, Duicu, Mazare etc.

Ma rog, intotdeauna am fost de parere ca spiritele inalte se intalnesc pana la urma.

Dar, revenind la coincidente, trebuie sa marturisesc ca in unele nu cred nici eu.

De exemplu, este interesant faptul ca primarul suspect, Gheorghe Stefan, zis Pinalty, este unul dintre apropiatii Elenei Udrea, ramas in PDL doar formal, dar trecut de facto cu arme si bagaje la PMP.

Dosarul in curs priveste lucrari executate cu fonduri alocate de MDRT in judetul Neamt, fief electoral al Elenei Udrea, care a candidat in 2012 in colegiul nurmarul 4, Roman - Ion Creanga. Una dintre localitatile unde s-au executat lucrari cu probleme este Gheraesti, aflata fix la o aruncatura de bat de colegiul dnei Udrea. Eu zic ca e coincidenta si asta, dar dna Udrea nu crede in asa ceva.

Dna Udrea a divortat de Dorin Cocos oarecum surprizator in 2013. Este perioada in care, spun surse bine informate, se derulau niste comisii rogatorii in cazul Microsoft. Dezvaluiri recente ale unui martor cu identitate protejata de DNA sustin ca Dorin Cocos ar fi primit in povestea aceasta vreo 9 milioane de euro spaga. Eu cred ca divortul si comisiile rogatorii sunt coincidente, dar dna Udrea nu crede in coincidente.

Dosarul Microsoft a inceput in SUA, instrumentat de FBI, dupa cum a explicat Teodor Melescanu. Cand vicepresedintele american a venit la Bucuresti, PMP si Elena Udrea personal au fost absentele remarcabile dintre invitatii la discursul tinut de Joe Biden la Palatul Cotroceni. Invitatiile au fost facute exclusiv de americani. Eu as zice ca e o coincidenta, dar dna Udrea nu crede si pace in ele.

In 2004, Traian Basescu numea grupul Bittner-Petrache mafia personala a lui Adrian Nastase. Inainte desigur ca Elena Udrea sa patrunda in Palatul Cotroceni. Cei doi au fost parteneri de afaceri cu Dorin Cocos pe vremea cand acesta era sotul Elenei Udrea. Cocos si Bittner sunt implicati in dosarul Microsoft, potrivit relatarilor din presa. Ar putea fi o simpla coincidenta, as putea crede asta, dar dna Udrea nu crede in coincidente. Ce sa fac?

In schimb, Elena Udrea crede, nu-i asa, cu tarie in justitie, a carei independenta se angajeaza sa o protejeze din toate puterile in timpul mandatului de presedinte. Dar fara coincidente, nu-i asa?

Citește și:
Achiziții din bani publici la sfârșit de an: 59 de mașini de lux pentru deputații români. Suma cheltuită pentru înnoirea parcului auto
Achiziții din bani publici la sfârșit de an: 59 de mașini de lux pentru deputații români. Suma cheltuită pentru înnoirea parcului auto
Nu mai puțin de 59 de mașini de lux vor fi livrate Parlamentului României până la data de 20 decembrie, după ce peste 20 de mașini din parcul auto au fost deja scoate la licitație deoarece...
DNA a clasat o plângere penală făcută de consilierii PSD împotriva lui Clotilde Armand: ”O nouă victorie”
DNA a clasat o plângere penală făcută de consilierii PSD împotriva lui Clotilde Armand: ”O nouă victorie”
Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, anunţă că DNA a clasat o plângere penală făcută de consilierii PSD împotriva sa, în legătură cu programul ”Termoficare de la Soare”, care...