Business Focus: Finanțare și scalare în sistemul medical privat românesc. Interviu cu Sorin Nicolau (Clinica Oana Nicolau)

Elena Udrea, despre retinerea lui Dorin Cocos: Nu este un moment usor pentru mine

Marti, 28 Octombrie 2014, ora 22:11
9571 citiri
Elena Udrea, despre retinerea lui Dorin Cocos: Nu este un moment usor pentru mine
Foto: Arhiva

Elena Udrea a vorbit, marti seara, despre dosarul Microsoft, in care este implicat si Dorin Cocos, fostul ei sot. Desi considera ca justitia trebuie "sa afle adevarul pana la capat", candidatul PMP recunoaste ca retinerea acestuia de catre procurorii DNA reprezinta un moment dificil.

"In primul rand, ca om politic si candidat la presedintie, am spus dintotdeauna ca justitia sa cerceteze si sa afle adevarul pana la capat. Ca om, evident ca este un moment dificil, pentru ca totusi am fost casatorita zece ani cu Dorin Cocos. Sigur, el are acum o alta familie, dar in plan uman, nu este un moment usor pentru mine", a declarat Elena Udrea, la Digi 24.

De asemenea, candidatul Partidului Miscarea Populara (PMP) a mentionat ca, desi multi au gasit acum o oportunitate prin care sa o atace si sa-i afecteze campania electorala, ea nu are nicio legatura cu aceasta afacere.

Cine este Dorin Cocos. Firme, dosare, avere, Elena Udrea

"Oamenii, chiar daca sunt casatoriti, cel putin in cazul meu, mai ales cand au cariere separate, ajung sa aiba vieti separate. Acesta este si motivul pentru care am ajuns la un divort. Fostul meu sot a fost de la inceput om de afaceri, nu a devenit om de afaceri cand m-a cunoscut pe mine, a fost in relatii cu oamenii politici dintotdeauna si asa a ramas si dupa ce am divortat", a explicat Elena Udrea.

Mai mult decat atat, ea a subliniat ca, din descriera DNA, acest dosar reprezinta "un caz de relationare intre mediul de afaceri si clasa politica care a existat de-a lungul guvernelor, indiferent de unde au venit ele" si ca marcheaza momentul perfect pentru "resetarea jocului politic".

In dosarul licentelor Microsoft, numele lui Dorin Cocos a fost mentionat de catre un martor care a spus anchetatorilor ca acesta si primarul din Piatra Neamt, Gheorghe Stefan, au primit "opt-noua" milioane de euro, respectiv "circa trei milioane de euro".

Rolul lor a fost, conform acestui martor, sa asigure sustinerea financiara si relationarea cu persoane care aveau influenta asupra membrilor Guvernului Emil Boc, prin deschiderea unor conturi in strainatate din care sa fie efectuate plati catre ministrii sau functionarii implicati.

Omul de afaceri Dorin Cocos, fostul sot al Elenei Udrea, a fost retinut luni seara de procurorii DNA.

Eveniment Quarterly Report

Eugen Tomac susține că România nu va intra în Schengen nici în 2024: ”Nu există aproape nicio șansă”
Eugen Tomac susține că România nu va intra în Schengen nici în 2024: ”Nu există aproape nicio șansă”
România a ratat din nou intrarea în Schengen, iar anul viitor nu există aproape nicio şansă, deoarece prioritatea pentru statele membre sunt alegerile europarlamentare şi apoi alegerea unei...
Primarul Sectorului 2 refuză pensia specială pentru edili și cere guvernului "să oprească această nedreptate"
Primarul Sectorului 2 refuză pensia specială pentru edili și cere guvernului "să oprească această nedreptate"
Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2, solicită, luni 4 decembrie, coaliției de guvernare să oprească intrarea în vigoare a legii care acordă pensii speciale edililor, viceprimarilor şi...
#Elena Udrea dosar Microsoft, #Elena Udrea afaceri Dorin Cocos, #Udrea retinere Dorin Cocos , #Candidat Alegeri Prezidentiale 2014