Marul PMP, plagiat de peste Prut? Afisele Elenei Udrea, contestate: A noastra e mai frumoasa!

Miercuri, 29 Octombrie 2014, ora 19:16
4838 citiri
Marul PMP, plagiat de peste Prut? Afisele Elenei Udrea, contestate: A noastra e mai frumoasa!

Partidul Popular din Republica Moldova (PPRM) sustine ca si-a ales marul ca simbol electoral inainte ca PMP-ul de la Bucuresti sa faca acelasi lucru si spune ca orice confuzie cu partidul Elenei Udrea ii este "defavorabila".

"Vrem sa spulberam o confuzie care s-a creat de-a lungul acestei campanii. Dupa cum stiti simbolul nostru electoral este marul. Exista in Romania un candidat prezidential care are ca simbol electoral tot marul. Este vorba despre doamna Elena Udrea, care reprezinta Partidul Miscarea Populara si care candideaza ca reprezentant al actualului presedinte Traian Basescu.

PPRM declara ca nu exista nicio legatura intre cele doua partide politice, partidul nostru si partidul doamnei Elena Udrea. Noi am ales drept simbol Marul in februarie anul trecut, cu cateva luni inainte de aparitia partidului doamnei Udrea, care s-a infiintat pe 18 mai 2013" a declarat, miercuri, Alexandru Oleinic, presedintele PPRM, in cadrul unei conferinte de presa, conform unui comunicat remis Ziare.com.

In plus, Oleinic a explicat ca partidul lui "militeaza pentru o schimbare politica radicala in Republica Moldova, pe cand doamna Elena Udrea reprezinta, in Romania, o politica de continuitate".

"Pentru noi orice confuzie intre PPRM si partidul doamnei Elena Udrea, este in defavoarea noastra si protestam impotriva oricarei tentative de a ne compromite prin asociere cu doamna Udrea." a mai declarat liderul Partidului Popular din Republica Moldova.

In plus, acesta a tinut sa precizeze ca Elena Udrea ca "nu e buna si pentru Moldova", in replica la sloganul acesteia.

"Si ca lucrurile sa fie si mai clare, va invitam sa priviti si sa comparati afisele noastre cu ale doamnei Elena Udrea. Iata, putem spune fara nicio indoiala ca fetele noastre sunt mai frumoase decat ale lor. Iar daca doamna Udrea se considera 'Buna pentru Romania' asa cum e sloganul domniei sale, noi putem spune, prin comparatia cu afisul nostru, ca doamna Udrea 'Nu e Buna si pentru Moldova'. A noastra e mai frumoasa", a incheiat Alexandru Oleinic, liderul PPRM.

Elena Udrea s-a mai confruntat cu acuzatii similare si in vremea cand era ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului, cand "frunza" din logo-ul brandului de tara al Romaniei - "Explore the Carpathian garden" - a fost reclamata pentru plagiat.

C.B.

Citeste si:
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
Senatorul american Robert Portman, care efectuează sâmbătă, 28 mai, o vizită în România, a declarat că nu există pentru Statele Unite prieten mai puternic decât ţara noastră....
Prima demisie din echipa PLUS din USR. Ciprian Teleman anunță că pleacă din partid
Prima demisie din echipa PLUS din USR. Ciprian Teleman anunță că pleacă din partid
Fostul ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, în Guvernul Cîţu, Ciprian Teleman a anunţat sâmbătă, 28 mai, că demisionează din USR. Fost președinte al PLUS Ilfov, acesta a...