Udrea, mandra ca e "mostenitoarea lui Basescu": Nu voi fi regina Romaniei, dar voi fi un presedinte bun

Sambata, 27 Septembrie 2014, ora 16:39
2888 citiri
Udrea, mandra ca e "mostenitoarea lui Basescu": Nu voi fi regina Romaniei, dar voi fi un presedinte bun
Foto: Facebook/Elena Udrea

Candidatul PMP la presedintie, Elena Udrea, a declarat, sambata, la Poiana Brasov, ca este mandra sa fie "mostenitoarea" lui Traian Basescu si l-a asigurat pe acesta ca dintre toti candidatii ea este cea mai buna, adaugand: "Nu stiu daca voi fi regina Romaniei, dar sigur voi fi un presedinte bun".

Elena Udrea a declarat, la Congresul PNTCD la care a participat si presedintele Traian Basescu, ca este mandra sa fie "mostenitoarea" acestuia, sustinand ca Romania are nevoie de un presedinte puternic, implicat si curajos.

"Romania are nevoie de un presedinte puternic, implicat, curajos, un presedinte care sa fie in stare sa duca pe mai departe lupta de zece ani a lui Traian Basescu pentru o justitiei independenta, pentru un stat de drept real, functional, pentru reforme (...) In zece ani multi au pornit alaturi de noi si pe drum s-au pierdut pentru ca luptra aceasta nu a fost usoara. Nu stiu daca voi fi regina Romaniei, dar sigur voi fi un presedinte bun si chiar daca eu sunt si mai putin perfecta, caut acum grade de comparatie, va asigur domnule presedinte ca sunt cea mai buna dintre candidatii inscrisi in aceasta competitie", a afirmat Elena Udrea, adresandu-i-se presedintelui Traian Basescu.

Basescu explica "dezbracarea" prezidentiabililor: Sa spuna daca au fost ofiteri acoperiti

Ea a mai spus ca, din pacate, romanii nu vor putea sa aleaga presedintele ideal, cu toate ca este convinsa ca "in tara sunt oameni mult mai pregatiti si potriviti pentru a fi presedintele Romaniei din noiembrie incolo, dar alegerea se va face dintre cei care s-au inscris in competitie".

"Dintre acestia, va asigur ca sunt cea mai buna", a mai spus Udrea.

Candidatul PMP la presedintie i s-a adresat apoi liderului taranist Aurelian Pavelescu, caruia i-a spus ca are in sala doi presedinti ai Romaniei - "cel actual si viitorul".

"Drumul Romaniei trebuie sa fie inainte, chair daca nu o sa fie totdeauna delicat, desi nu stiu daca imaginea de delicat mi se potriveste mie in politica. (...) Acum zece ani, modelul cerut era cel al presedintelui pe care il avem acum, un presedinte care sa se lupte cu sistemul si sa-l invinga. Daca in mandatele lui Ion Iliescu, nu mai stiu cate a avut, 5-6, sistemul securisto-comunist a inflorit, daca in vremea lui Emil Constantinescu sistemul l-a invins la finalul mandatului, astazi cu Traian Basescu acest sistem a fost infrant", a mai spus Udrea.

"Testul Iohannis"

La iesirea din sala in care are loc congresul, un jurnalist a intrebat-o daca accepta "testul Iohannis" si daca poate spune cate articole are Constitutia Romaniei, cate se refera la functia prezidentiala si care este primul dintre acestea.

"Parca articolul 81 este primul care se refera la presedinte (articolul 80 este primul din Constitutie care se refera la presedinte, articolul 81 se refera la alegerea presedintelui - n. red.). Cert este ca articolele care se refera la presedinte le-am studiat si le-am pus in practica in diferite moduri, in nenumarate ocazii in ultimii zece ani. Am studiat atributiile presedintelui de 1.000 de ori la suspendari, la demiteri. Iar primul articol spune ca (presedintele - n.red.) este garantul functionarii corecte a institutiilor, parca ceva de genul acesta", a spus ea.

Despre dosarul Microsoft

Udrea a mai fost intrebata cum vede solicitarea facuta vineri de DNA in cazul celor noua fosti ministri, ea spunand ca este o "actiune care arata ca justitia functioneaza in Romania" si este lucru pozitiv.

Ea a mai spus ca implicarea presedintelui Traian Basescu in sustinerea ei este constitutionala.

"Este si responsabilitatea presedintelui sa lase tara pe mana celui care vor duce mai departe aceasta lupta pentru democratia reala. Faptul ca ma sustine pe mine se datoreaza si listei candidatilor inscrisi. La momentul actual corespund cel mai bine modelului de care tara are nevoie din noiembrie incolo", a afirmat Elena Udrea.

La Congresul PNTCD de la Poiana Brasov, unde urmeaza sa fie aleasa o noua conducere a partidului, a participat si presedintele Traian Basescu. Acesta a declarat ca "Elena Udrea este buna pentru Romania" si ca poate garanta faptul ca este un om inteligent, care face compromisuri politice, adaugand ca spera totusi ca aceasta sa fie capabila, la nevoie, sa faca si compromisuri.

"Ca un om pe care am crescut-o din punct de vedere politic, va pot garanta ca este un om inteligent, la care nu veti gasi fluctuatii de optiuni, nu veti gasi compromisuri politice. Eu am facut compromisuri, pentru ca trebuit sa le fac, dar cel putin la candidatul dumnevoastra si al PMP pentru prezidentiale nu o sa gasiti compromis politic", a afirmat Traian Basescu, multumindu-le taranistilor pentru sustinerea Elenei Udrea in campania electorala.

Seful statului a mai spus ca ceea ce l-a impresionat la Elena Udrea a fost ca, dupa el, a fost "al doilea om politic atacat de trusturile lui Voiculescu si a rezistat".

"Asta o recomanda ca politican care ar avea forta sa continue drumul. Nu am pretentia sa il continue la fel. Desi uneori am glumit, trebuie sa spun ca am fost departe de a fi perfect. Orice presedinte, dupa mine, poate nazui sa faca lucrurile mai bine, mai delicat, mai intelept, mai putin brutal, dar sa le faca. Eu probabil am avut abordarea comandantului, care a spus: << A, un perete, nici o problema, trebuie sa trecem prin el >>. Mi-ar placea ca ea sa gaseasca solutia sa ocoleasa peretele, daca poate", a precizat Basescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Elena Udrea congres PNTCD, #Udrea test Iohannis, #Udrea candidat alegeri prezidentiale , #Candidat Alegeri Prezidentiale 2014