Ziare.com

Comisia de ancheta: Udrea s-a autodenuntat

Miercuri, 02 Septembrie 2009, ora 20:31

   

Comisia de ancheta: Udrea s-a autodenuntat
Deputatii din Comisia de ancheta in cazul Elena Udrea considera ca ministrul Turismului s-a "autodenuntat" prin scrisoarea trimisa Biroului Permanent, in care declara ca a luat decizia ca, impreuna cu angajatii ministerului, sa nu se mai prezinte in fata parlamentarilor.

Deputatul PSD Nicolae Banicioiu a informat miercuri Comisia de ancheta privind Ministerul Turismului ca, in sedinta Biroului Permanent al Camerei, a fost distribuita scrisoarea ministrului Elena Udrea prin care aceasta informa asupra deciziei de a nu se mai prezenta la audieri.

"Va pun la dispozitie textul Elenei Udrea, in care spune << Am decis ca nici eu, niciun alt angajat al Ministerului Turismului nu ne vom mai prezenta in fata comisiei >>. Domnul Marton Arpad (n.r. liderul de grup al deputatilor UDMR) a calificat, in sedinta BP, drept un autodenunt afirmatia ministrului. Se pare ca dna Udrea nu a inteles nici pana acum sensul legilor in vigoare", a comentat Banicioiu.

De altfel, social-democratul a glumit pe seama scrisorii din partea ministrului Turismului, sustinand ca este plina de "inadvertente" si ca ar contine informatii "cu totul si cu totul neadevarate" legate de un citat despre care Udrea afirma ca face parte din "Tratatul de dezinformare" al lui Vladimir Volkoff. "Este un citat dintr-un alt autor, care se afla pe coperta cartii Tratat de dezinformare. Nu acela este autorul. S-o tratati doar la modul haios", i-a indemnat Banicioiu pe deputati.

Potrivit unor deputati din Comisia de ancheta, in urma analizei facute de expertii in achizitii publice angajati de for, s-au constatat "nereguli" la toate contractele incheiate de Ministerul Turismului si care au fost trimise parlamentarilor.

BP al Camerei a decis sa trimita Comisiei juridice sesizarea deputatilor PSD din Comisia de ancheta Udrea referitoare la eventuale incalcari ale Legii raspunderii ministeriale, in timp ce solicitarea PDL ca aceeasi Comisie sa analizeze afirmatiile din inregistrarea ajunsa in presa a fost respinsa.

Potrivit lui Sever Voinescu, secretar al Camerei Deputatilor, in afara de solicitarea celor de la PSD a mai fost trimisa la Comisia juridica si o scrisoare a ministrului Turismului, prin care aceasta isi exprima neincrederea in Comisia de ancheta.

Pe de alta parte, conducerea Camerei a decis sa nu trimita catre deputatii juristi si solicitarea PD-L cu privire la "atitudinea unor membrii ai Comisiei de ancheta care se ocupa de Ministerul Turismului".

Solicitarea se refera la deputatii PNL Ludovic Orban si Adriana Saftoiu si la deputatii social-democrati Aura Vasile si Dumitru Chirita si la inregistrarile din Comisie aparute in presa. Sever Voinescu a explicat ca solicitarea PD-L a fost respinsa prin votul "bine delimitat politic" - democrat-liberalii votand pentru trimiterea la juridica, iar membrii PSD, PNL si UDMR impotriva.
Harta alegerilor locale 2020. Lista cu toti candidatii la consiliile judetene si la primariile marilor orase din Romania

Sursa: rNews

Articol citit de 1856 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
12 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Domnule Profesor !

Ai incercat macar odata sa corijezi pe jurnalistii de la Ziare.com ? Sigur ca nu ! Pentru ca nu ai ciu sa te plingi. Bineinteles ca fac greseli gramaticale,scriu Romin ci "i" si nu cu "a",regulile cu pusul liniutei s-au nu , etc. Dar draga domnule profesor,faptul ca vezi aceste greseli demonstreaza ca nu te intereseaza subiectul si ca traesi doar pentru a pune note. Eu nu am sa ma schimb,deoarece dupa 30 ani in Canada,scoala din R.S.S.Moldova unde limba romina se invata precum limba rusa CINTIND din Rominia,amestecul de gramatica din cele doua limbi
ma dezavantajeaza. Daca nu intelegeti ceea ce scriu ....nu pot face nimic. Va rog sa ocoliti comentariile cu Nikname MOLDOVEANU.

In rest SANATATE !

 

 

......

Pacat ca vezi paiul din ochiul altuia ... Corect ar fi fost: "Nu te supara dar, dupa cum scrii, ai peste 35 de ani ... ". Da-ti singur seama unde ai gresit.

 

 

Zau ?!?!

Un individ oarecare din Rominia este suspectat intr-o afacere ilegala. Politia nu are probe dar i sa ordonat ca sa invinueasca individul. Se discuta cu procuroru si se ia decizia ca sa-l infunde oricum,chiar cu fabricarea de probe false. Un politist corect inregistreaza discutia si decide sa o trimita la ziar.Care ar fi consecintele in acest caz ?

1. Individul ar cere interventia organelor abilitate sa trimita in fata legii pe politistii vinovati de COMPLOT.
2. Informatiile inregistrate sint probe materiale pentru acuzarea vinovatilor.
3. Politistul corect care a facut inregistrarea este automat protejat ca martor .
4. Pentru individul care este in continuare suspect,se instaureaza un nou grup de cercetare ,care sa nu poata fi influentat de politia locala.Un nou procuror este cel ce supervizeaza grupul.
5. Tribunalul va judeca pe complotisti,folosindu-se de inregistrarile martorului.
6. Individul cercetat va fi exonerat de fapta pentru care nu s-au gasit dovezi clare.

Ce se intimpla in cazu Udrea ?


1. Comisia care a COMPLOTAT pentru a condamna pe Udrea,continua nestingherita guerila administrativa.Ba mai mult,cere condamnarea individei pentru ca nu sa prezentat in fata COMPLOTISTILOR !3.
2. Probele inregistrate de un ser. secret oarecare este ignorat,ba mai mult sint acuzati cei ce au indraznit sa fie corecti si sa alerteze populatia de COMPLOTUL urzit de Parlamentari.


Acum stati strimb si judecati DREPT. Fara gindire politica,fara animozitati. Ginditi-va ca a-ti fi dumneavoastra individul cercetat.Ce a-ti agrea ? Prima varianta s-au a doua ?


In urma acestui test,ve-ti vedea unde ne situam cu justitia si de ce ea trebue monitorizata. UE ne privesc si se crucesc ,neintelegind mentalitatea rominului si in primul rind al celor ce ar trebui sa fie exemple de onestitate. Daca se va proceda ca in prima varianta ,atunci Comisia trebue remaniata de COMPLOTISTI,care vor primi pedeapsa ce se cuvine unor astfel de specimene,Udrea va fi condamnata daca in urma cercetarilor de o noua comisie va fi gasita vinovata,sev. special care a facut inregistrarea va fi mentionat ca un organ ce si-a facut datoria pentru care este menit.

 

 

pentru cei interesati

"O piatra pe cer" a lui Isaac Asimov ne spune cum si de ce s-a ajuns aici.

Nu radeti. "Cheia" e in acea carte. Una dintre cele multe cu aceeasi concluzie, dar care zac in rafturile bibliotecilor, pentru ca in ziua de astazi cultura se numeste....Wikipedia.

 

 

Pai, eu as vrea...

să te duci tu să inveti (da' zdravăn, nu asa!) limba romană, să inveti SĂ-ŢI RESPECŢI VALORILE NAŢIONALE (a se nota, pentru inceput, că roman se scrie cu "a", nu cu "i", dincolo de faptul că la contextul din scrierea ta se scrie corect "ati" nu "a-ti", "sau" se scrie fără linioară (ii mai zice si cratimă) etc. - si după aia să vii să ne explici cum e cu logica bunului simt in aplicarea unor norme de drept pe marginea cărora speculezi cu multă gratie. Ce zici? Cat plătesti ora de meditatie?

Notă: Dacă (unele dintre) diacritice(le) nu se pot citi, e vina altora, ca intotdeauna.

 

 

CARE-S VALORI...

...NATIONALE? ORGAN?SAU BANICIOIU? SI DACA NU FACI SI O ANALIZA STILISTICA NU TE CRED CA ESTI LINGVIST.SAU LIMBIST?

 

 

CE IDEI TAMPITE...

...AU CEI DIN COMISIE. ASTIA ORI SUNT PROSTI,ORI SUNT PROSTI,DIN DOUA UNA. VORBESC DE NISTE LEGI PE CARE NICI NU LE CUNOSC DE PARCA AR FI SPECIALISTI IN DOMENIU. ASTIA VOR SA NE FACA NOUA LEGI?

 

 

prietene

comentariu in ansamblu ok .. dar constat la tine ca si la multi altii greseli grave gramaticale ... ok .. se accepta cele din graba tastaturii dar..,,.Ce a-ti agrea ? Prima varianta s-au a doua ?""...ati aici se scrie nedespartit... ex noi am agrea , voi ati agrea , ei ar agrea ... ok?? apoi ,,,sau a doua se scrie asa ca mine , ori a doua ... nu avem aici verb .." ok? ...la fel si veti vedea asa e corect .. noi vom vedea ,voi veti vedea , ei vor vedea "..ai gindit ca ,,ti ar fi pronume dar nu ... ,,UE (Uniunea Europeana ) adica ea , una , la singular nu are cum sa ..UE ne privesc si se crucesc ... intelegi? sau poate tu sti ceva de Uniunile Europene sau ai alta prescurtare la UE ... si alte ,,, ati fi si nu ,,a-ti fi "... mergi la conjugari prietene ... iese Pruteanu afara si te cauta ...nu te supara dar dupa cum scri ai peste 35 de ani ...

 

 

jurnalism de "calitate"

cum s-a autodenuntat? una ziceti in titlu si pe urma nu dovediti nimic. ar trebui sa va credem pe cuvant?

 

 

cu documente sau fara documente.....

macar pana acum am vazut niste copii dupa documente, acum vedem doar vorbe. de ce v-am crede pe voi pe cuvant si nu pe ceilalti?

 

 

@adsal

Printre cele mai importante valori nationale ale noastre se numara limba romana si respectul pe care ea il merita!

Daca nu-ti cunosti aceste valori, ai o mare problema. In nici un caz nu esti indreptatit sa te manifesti justitiar, pentru ca ori aperi norme si principii false, ori faci zgomot degeaba.

Folosirea unor insinuari abjecte constituie o insulta la adresa ta, nu a mea.

Daca vrei si lectii de stilistica, vino la mama sa te invete, ca mi-au trecut generatii intregi prin mana. toti copiii respectivi stiu sa scrie corect si frumos(nu e vorba de caligrafie aici). Tu nu faci parte dintre ei.

 

 

organ amutit:)

tocmai am vazut-o pe udrea in conferinta de presa si a dat lamuriri pentru tot ce s-a scris. oare ce mai are de zis orban acum?

 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor