Comisia de ancheta: In loc sa faca lumina, Elena Udrea incearca sa o stinga

Marti, 11 August 2009, ora 16:30
1917 citiri
Comisia de ancheta: In loc sa faca lumina, Elena Udrea incearca sa o stinga

Membrii PSD si PNL din Comisia de ancheta in cazul Elena Udrea si-au exprimat, marti, nemultumirea cu privire la faptul ca Ministerul Turismului nu a trimis "nici 1% din documentatia solicitata".

Printre actele care lipsesc se numara si planul de achizitii si fisele de post ale angajatilor MT.

"Doamna Elena Udrea ne-a transmis, prin intermediul presei, ca va participa la audieri daca avem nelamuriri dupa ce urmarim site-ul Ministerului (...) Este evident ca pe site exista o singura documentatie completa, referitoare la evenimentul de la Mamaia. In rest, sunt povesti", a declarat presedintele Comisiei, liberalul Ludovic Orban.

La randul sau, deputatul PSD Aura Vasile a declarat ca angajatii ministerului nu ar trebui sa puna la indoiala inteligenta parlamentarilor.

"Plec de la ideea ca este un accident, ca salariatii doameni Udrea nu au inteles ce le-am solicitat. Dorim sa ne desfasuram actvitatea pornind de la prezumtia de nevinovatie, dar sa nu ne puna la indoiala inteligenta", a mentionat Vasile.

Deputatul PSD Robert Negoita a apreciat ca "nu exista buna-credinta la minister, ci exista un comportament de arici", sustinand ca, in loc sa faca lumina, aceasta atitudine "incearca sa o stinga si sa traga si draperia". La randul sau, social-democratul Nicolae Banicioiu a sustinut ca membrii Comisiei ar trebui sa fie "mai ingaduitori cu aceasta mica necorelare", iar secretarul Comisiei sa fie mai explicit cand solicita anumite documente.

Ludovic Orban a explicat ca o alta problema intampinata de membrii Comisiei vizeaza angajarea unor experti care sa ajute la efectuarea anchetei parlamentare.

"Din partea Biroului Permanent al Camerei, ni se spune ca nu au experti pe care sa-i puna la dispozitie. Va trebui sa indentificam noi acesti experti", a anuntat presedintele forului.

Liberalul a amintit ca, pentru desfasurarea anchetei, este nevoie de un expert financiar contabil, un expert in achizitii publice, unul in marketing turistic, un specialist in IT si unul in publicitate. Orban a facut apel la membrii forului sa formuleze pana marti propuneri pentru astfel de experti, care urmeaza a fi audiati si angajati.

Plenul Camerei Deputatilor a aprobat infiintarea Comisiei de ancheta in cazul Udrea pentru verificarea modului de cheltuire de catre Ministerul Turismului a banilor publici destinati unor campanii de promovare precum "Romania, Land of Choice".

Citeste si:
Coadă la demisii la PNL Sector 3. Zeci de membri au anunțat că se vor înscrie în partidul lui Orban. „Am văzut o decădere morală absolută în PNL”
Coadă la demisii la PNL Sector 3. Zeci de membri au anunțat că se vor înscrie în partidul lui Orban. „Am văzut o decădere morală absolută în PNL”
Membrii Tineretului Național Liberal Sector 3 au anunțat vineri, 26 noiembrie, că au demisionat din partid, nemulțumiți de deciziile actualei conduceri. Aceștia au transmis că îl vor urma...
O nouă demisie în bloc din PNL. Prima organizație dizolvată: ”Mergem alături de Ludovic Orban într-un proiect liberal autentic”
O nouă demisie în bloc din PNL. Prima organizație dizolvată: ”Mergem alături de Ludovic Orban într-un proiect liberal autentic”
Organizația PNL Săliștea de Sus, din Maramureș, s-a dizolvat. Anunțul a fost făcut vineri, 26 noiembrie, de fostul lider Cristian Opriș, care a precizat că cei mai mulți membri vor merge...
Comentarii
gelu
rank 1
Udrea e tinuta in brate de Basescu, un Basescu care a construit 0,001 km de autostrada in 6,3 ani ca, sef la Transporturi!!!
gelu
rank 1
Corpul de Control al Guvernului Boc a gasit vinovatii in cazul Sterling si urmeaza sa sesizeze procurorii in acest dosar, asa ca, lasati vrajalile cu vina PNL!!!!!!