Deputatii dezbat raportul Udrea "pana la epuizare"

Marti, 20 Octombrie 2009, ora 09:04
1420 citiri
Deputatii dezbat raportul Udrea "pana la epuizare"

Deputatii urmeaza sa dezbata marti, incepand cu ora 11.30, raportul Comisiei parlamentare de ancheta in cazul ministrului Turismului, Elena Udrea.

Potrivit secretarului Camerei Deputatilor, Dumitru Pardau, "s-a convenit dezbaterea raportului Udrea pana la epuizare, urmand sa se intre la vot fie de la 12.30, fie mai tarziu".

Pe ordinea de zi a plenului Camerei se mai afla si raportul in cazul fostului ministru al Tineretului, Monica Iacob Ridzi.

Comisia de ancheta in cazul Udrea, care si-a finalizat raportul pe 23 septembrie, solicita Camerei Deputatilor sa aprobe sesizarea Parchetului pentru "deturnare de fonduri", ce ar fi fost savarsita de angajatii MT, dar si sesizarea Curtii de Conturi, pentru verificarea modului in care a fost realizata executia bugetara de catre Ministerul Turismului.

Potrivit raportului adoptat in unanimitate, in privinta ministrului Elena Udrea, forul de ancheta solicita Camerei Deputatilor sa ceara urmarirea penala pentru: instigare la savarsirea infractiunii de abuz in serviciu contra intereselor publice, prevazute de articolul 248 din Codul Penal, a infractiunii de conflict de interese, prevazute de articolul 253, indice 1, din Codul Penal, savarsirea infractiunii de neglijenta in serviciu, prevazuta de articolul 249 din Codul Penal.

De asemenea, propunerile Comisiei vizeaza si comportamentul si atitudinea ministrului Turismului in raport cu activitatea forului, solicitand Camerei Deputatilor sa ceara urmarirea penala a ministrului Elena Udrea, care are si calitatea de deputat, pentru incalcarea Legii raspunderii ministeriale.

La 29 septembrie, Comisia Juridica a Camerei a recomandat urmarirea penala si in cazul Monicai Iacob Ridzi, fostul ministru fiind acuzat de delapidare.

#raport Elena Udrea, #ancheta Elena Udrea, #acuzatii Monica Iacob Ridzi, #dezbatere raport Udrea , #comisie ancheta