Elena Udrea a adus documentele ministerului la Parlament

Marti, 25 August 2009, ora 19:21
2697 citiri
Elena Udrea a adus documentele ministerului la Parlament

Ministrul Turismului, Elena Udrea, a venit marti seara la Parlament cu documentele legate de contractele incheiate de minister pentru a arata ca acuzele legate de lipsa de transparenta a acestuia sunt nefondate.

La "Ziua documentelor deschise", cum a numit-o ministrul Elena Udrea, au avut acces si jurnalistii.

"As dori ca aceste documente sa fie vazute de toata lumea si sa nu plece din comisie pe surse. Sa ajunga direct in mass-media, nu prin interpretarile comisiei. Am trimis copii ale documentelor si la Comisia de ancheta, dar informatiile care pleaca prin Adriana Saftoiu pleaca trunchiat", le-a spus ministrul Turismului jurnalistilor de la Parlament.

Elena Udrea a declarat ca prezentarea documentelor face parte din spiritul actiunilor de transparenta ale ministerului.

"Suntem singurul minister care are publicate documente si contracte pe site, desi nu exista nicio obligatie care sa ceara acest lucru. Pentru ca sunt unii parlamentari care nu se pricep la Internet, am ales si aceasta varianta", a explicat Udrea.

Ministrul a dat cateva lamuriri presei in legatura cu bugetul promovarii turismului romanesc. Ea a dat explicatii si in legatura cu onorariile primite de Gheorghe Hagi, Nadia Comaneci si Ilie Nastase, despre ultimul dintre ei spunandu-se ca a fost platit sa vina la Paris, desi era deja acolo.

"Ilie Nastase nu e obligat sa participe la actiunile de promovare ale turismulul romanesc. Faptul ca Hagi, Nadia si Ilie Nastase apar intr-un clip de promovare a turismului romanesc nu inseamna ca au obligatia sa vina gratuit la actiunile noastre. Daca pe viitor vom mai organiza astfel de actiuni, vom negocia contractele", a adaugat Elena Udrea.

Ministrul a cerut din nou demisia sau schimbarea celor cinci parlamentari Ludovic Orban, Adriana Saftoiu, Claudiu Taga, Dumitru Chirta si Aurelia Vasile, spunand ca va avea o relatie normala cu membrii comisiei doar dupa ce acestia nu vor mai face parte din ea.

Citeste si:
Cifre înspăimântătoare privind consumul de droguri în România. Peste un milion de consumatori ocazionali
Cifre înspăimântătoare privind consumul de droguri în România. Peste un milion de consumatori ocazionali
Ministrul Familiei, Gabriela Firea a prezentat, luni, într-o postare pe Facebook, cifrele privind consumul de droguri în rândul tinerilor, arătând că în România, cifrele oficiale sunt...
Propunerea PSD pentru funcția de secretar general adjunct al Camerei Deputaților
Propunerea PSD pentru funcția de secretar general adjunct al Camerei Deputaților
PSD o propune pe Ioana Bran în funcţia de secretar general adjunct al Camerei Deputaţilor. Potrivit unei informări transmise, luni, Biroului permanent al Camerei din partea liderului...