Elena Udrea la Comisia de ancheta: schimb taios de replici si mult circ (Video)

Joi, 20 August 2009, ora 18:43
13430 citiri
Elena Udrea la Comisia de ancheta: schimb taios de replici si mult circ (Video)

Dupa ce a depus plangere, la Parchetul Bucuresti, impotriva membrilor Comisiei de ancheta din Parlament, Elena Udrea a ajuns in fata celor care o ancheteaza cu un buchet de flori, pe care l-a primit de la secretarul comisiei, Claudiu Taga.

Cu un zambet putin inghetat pe fata, ministrul Turismului si-a facut aparitia surpriza in fata comisiei conduse de Ludovic Orban, care i-a solicitat, la inceputul intalnirii, sa fie rabdatoare.

"Stimata doamna ministru, aveti rabdare, intai trebuie sa stabilim ordinea de zi", a spus Orban, Udrea raplicand: "Stiam ca va grabiti sa plecati in concediu si de aceea m-am oprit in graba".

Audierea a inceput cu un ragaz de 5 minute, cerut de deputatul PSD Aura Vasile, pentru a studia ultimele documente primite joi dimineata de la Ministerul Turismului.

Schimbul de replici intre Udrea si Orban a fost extrem de taios:

"Trebuie sa asteptati sa fiti intrebata pentru a lua cuvantul", i-a spus Ludovic Orban ministrului Udrea, in momentul in care a inceput sa-i prezinte pe reprezentantii ministerului care o insotesc la Comisie.

"Domnule presedinte, putem incepe? (...) eu stiam ca dumneavoastra va grabiti sa plecati in concediu si eram foarte atenta la timpul dumneavoastra, de aceea eram putin in graba", si-a aratat nerabdarea Elena Udrea, imediat dupa ce a intrat in sala de sedinta.

"Stimata doamna ministru, aveti rabdare. Avem procedura conform regulamentului, trebuie aprobata ordinea de zi si dupa aprobarea ordinii de zi va vom audia, doamna ministru", i-a replicat Orban, precizand, totodata, ca problema concediului sau nu este o chestiune care sa o priveasca pe Elena Udrea.

"Dar sa stiti ca pentru a efectua o audiere care sa scoata adevarul la iveala, sa clarifice toate dubiile, toate intrebarile fara raspuns, care sa stabileasca cu precizie toate circumstantele in care s-au derulat toate procedurile de achizitie, modul de efectuare a cheltuielilor de catre ministerul Turismului am oricat timp la dispozitie", a completat Orban.

"Am sa va rog doar sa nu va depasiti mandatul si sa aveti grija sa fiti in cadrul in care a fost aprobat acest mandat de catre Camera Deputatilor, domnule presedinte", a intervenit Udrea.

Presedintele comisiei, Ludovic Orban, a anuntat ordinea de zi care cuprindea doua puncte: audierea ministrului Turismului si, la punctul doi, concluzii.

Dupa ce aceasta a fost votata de membrii comisiei, Orban a atentionat-o pe Udrea, in conformitate cu prevederile regulamentului Camerei Deputatilor, ca are obligatia sa spuna devarul si sa nu ascunda nicio informatie pentru ca altfel va raspunde penal.

Udrea: Astept sa va dati demisia de onoare din Parlamentul Romaniei

Udrea a primit apoi dreptul de a spune cateva cuvinte inainte de inceperea discutiilor.

"Da, inainte de a incepe intrebarile, am de spus ceva. Sper ca obligatia de a spune adevarul este valabila si pentru dumneavoastra", a declarat ministrul Turismului, precizand ca se refera la concluziile comisiei care, in opinia sa, sunt deja redactate, inainte de terminarea audierilor.

Udrea a declarat ca s-a prezentat in fata comisiei din respect pentru institutiile statului, pentru Parlament, si a subliniat ca a actionat ca minisitru al Turismului pentru ducerea la indeplinire a programului de guvernare asa cum a fost aprobat de Parlament.

"Cred in controlul Parlamentului asupra cabinetului", a mai spus Udrea, precizand ca accepta sa se prezinte in fata oricarei comisii "dar nu accept ca din aceasta comisie parlamentara sa faca parte cei care s-au decredibilizat".

"Cred ca in aceasta situatie, dumneavoastra ar trebui sa va dati demisia din aceasta comisie si astept sa va dati demisia de onoare si din Parlamentul Romaniei", a mai spus Udrea precizand ca se refera la cei cinci membri ai comisiei impotriva carora a depus joi plangeri penale, Ludovic Orban, Adriana Saftoiu, Aura Vasile, Dumitru Chirita si Claudiu Taga.

Orban: Aveti obligatia de a va prezenta in fata comisiei. Udrea: Tocmai m-am prezentat

"Incercati sa abuzati si sa fabricati un dosar ilegal impotriva unui ministru, pana la urma asupra unui simplu cetatean", a mai spus aceasta.

Presedintele comisiei, Ludovic Orban, a replicat spunand ca nu ministrul Turismului este cel care are caderea de a hotari componenta unei comisii a Romaniei. "Decizia nu va apartine dumneavoastra, ci Parlamentului Romaniei", a spus Orban, care a fost intrerupt inca o data de Elena Udrea.

"Nu ati fost atent. Recunosc orice comisie din care dumneavoastra nu faceti parte.(...) Am depus deja o plangere penala impotriva dumenavoastra. Am venit sa ma prezint si sa va privesc in ochi, am venit sa va depun aceste plangeri. (...) Astept sa va dati demisia", a declarat ministrul Turismului.

"Pentru ca inteleg ca nici nu ma arestati si pentru ca din inregistrarile asupra mea nu a reiesit nimic ilegal pana acum, astept sa ma intorc la aceasta comisie dupa ce componenta ei sa va schimba", a spus Udrea ridicandu-se de pe scaun si indreptandu-se catre iesire, in timp ce deputatul PSD, Nicolae Banicioiu ii striga : "E o atitudine de Elena Ceausescu".

Nici presedintele comisiei, Ludovic Orban, nu a reusit sa o convinga pe Elena Udrea sa ramana la audieri, chiar daca i-a reamintit ca are obligatia constitutionala de a se prezenta in fata comisiei si de a pune la dispozitie toate documentele cerute.

"Tocmai m-am prezentat", a replicat ministrul Turismului iesind din sala si declarand in fata jurnalistilor care roiau in jurul ei pe hol ca va reveni la audieri "daca aceasta comisie se va schimba" si daca cei "care au fost dovediti ca vor sa imi faca un dosar ilegal nu se vor mai afla in comisie. Am dreptul sa refuz membrii acestei comisii care au atributii de instanta si care au pus la cale un complot".

Citeste si Elena Udrea sfideaza Comisia si pleaca inainte de audieri.

Citeste si Nicolae Banicioiu: Elena Udrea imi aminteste de Elena Ceausescu

Citește și:
Adevărata miză din spatele comasării alegerilor parlamentare și locale din 2024: ”Era gândită ca o modalitate de a se pune la adăpost”
Adevărata miză din spatele comasării alegerilor parlamentare și locale din 2024: ”Era gândită ca o modalitate de a se pune la adăpost”
Comasarea alegerilor parlamentare cu cele locale în anul 2024 este un scenariu care a apărut pe agenda publică de când Florin Cîțu era încă liderul liberalilor, iar pe măsură ce se...
Mesajul lui Traian Băsescu de Ziua Națională a României: ”Oamenii politici responsabili trebuie să se gândească la un proiect de unificare cu Republica Moldova”
Mesajul lui Traian Băsescu de Ziua Națională a României: ”Oamenii politici responsabili trebuie să se gândească la un proiect de unificare cu Republica Moldova”
Fostul președinte Traian Băsescu a vorbit joi, 1 decembrie, despre beneficiile pe care le-ar avea cetățenii Republicii Moldova dacă țara s-ar uni cu România, potrivit tv8.md Fostul...
Comentarii
Poza AIUREA AIUREA
AIUREA AIUREA
rank 5
NEPREZENTAREA AR FI FOST ECHIVALENTA CU DEMISIA ! SI, UDREA STIA FOARTE BINE ACEST FAPT !