Elena Udrea: Nu am niciun motiv sa imi dau demisia

Miercuri, 23 Septembrie 2009, ora 18:45
2990 citiri
Elena Udrea: Nu am niciun motiv sa imi dau demisia
Foto: Antena3

Desi Comisia care ancheteaza modul in care Ministerul Turismului a cheltuit banii publici a recomandat revocarea Elenei Udrea si inceperea urmaririi penale atat a ei, cat si a institutiei pe care o conduce, ministrul a spus ca nu are niciun motiv sa demisioneze.

Udrea a precizat ca, mai mult, se va vedea in viitor ca tot ceea ce a facut in cele noua luni de cand a preluat MT a insemnat enrom pentru turismul romanesc.

"Nu am niciun motiv sa imi dau demisia. Dimpotriva, tot ce am facut la Ministerul Turismului, in cele noua luni de cand sunt ministru (...), cred ca inseamna enorm pentru turismul romanesc si ca activitatea noastra va avea efectul pe care l-am cautat, isi va atinge tintele, si anume vom reusi sa aducem in turismul romanesc acea crestere pe care ne-o dorim", a declarat Udrea.

Raportul este ilegal si abuziv

Udrea a raspuns acuzatiilor ce i se aduc, sustinand ca niciuna dintre concluziile prezentate de Ludovic Orban nu este noua, ele fiind contestate de doua luni incoace.

"Comisia Vanghelie condusa de Ludovic Orban si-a indeplinit misiunea: fabricarea cu orice pret a unor acuzatii penale la adresa mea. Intentiile membrilor comisiei au fost, de altfel, devoalate si demonstrate, prin publicarea de presa a discutiilor acestora, ca aveau o singura misiune, aceea de a gasi acuzatii penale la adresa ministrului Turismului, la adresa mea", a declarat miercuri Elena Udrea.

Ministrul a precizat ca nicio comisie parlamentara nu are dreptul sa dea verdicte cu incadrari juridice si a reiterat ca toate acuzatiile din raport denota rea credinta si comportament abuziv si ilegal.

"Raportul prezentat azi (miercuri, n.red.) de Ludovic Orban nu aduce nicio noutate. Nicio comisie parlamentara nu are dreptul sa dea verdicte cu incadrari juridice. Acuzatiile din raport denota rea credinta, comportament abuziv si ilegal", a spus Udrea.

S-a ajuns la un derapaj de la democratie

Ea a incheiat aratand ca s-a produs un mare derapaj de la democratie avand in vedere situatia in care s-a ajuns, ca niste parlamentari PNL si PSD sa stabileasca ce e corect si ce e gresit, cine ramane in Guvern si cine pleaca.

"PSD si PNL au infiintat aceasta comisie special pentru a avea astazi acest rezultat. In aceste conditii, in care dreptatea a ajuns sa fie stabilita prin votul parlamentarilor PNL si PSD, consider ca am ajuns la un derapaj de la democratie, la un moment cand nu mai putem vorbi de statul de drept", a conchis Udrea.

Raportul final al comisiei parlamentare de ancheta in cazul Udrea, dat publicitatii miercuri, recomanda revocarea din functie si cercetarea penala a ministrului Turismului.

Surpriza raportului final sta in faptul ca membrii comisiei cer demiterea Elena Udrea din functie. In cursul saptamanii trecute, presedintele comisiei, Ludovic Orban, a anuntat ca vor cere inceperea urmarii penale impotriva ministrului, dar si a Ministerului Turismului.

Raportul final mentioneaza savarsirea infractiunii de deturnare de fonduri, uzurpare de calitati oficiale si abuz in serviciu contra intereselor publice.

Elenei Udrea i se mai imputa faptul ca nu a respectat legea, a incalcat regulamentul Camerei Deputatilor si a refuzat sa prezinte documentele solicitate de membrii Comisiei.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Elena Udrea acuzatii Comisie ancheta, #acuzatii penale Elena Udrea, #raport comisie Udrea , #comisie ancheta