Parlamentul a avizat infiintarea unei comisii de ancheta in cazul Elenei Udrea

Luni, 27 Iulie 2009, ora 22:12
3563 citiri
Parlamentul a avizat infiintarea unei comisii de ancheta in cazul Elenei Udrea

Parlamentarii au decis luni sa infiinteze o comisie parlamentara care sa verifice si sa ancheteze cum a cheltuit ministrul Turismului, Elena Udrea, banii publici.

Pentru infiintarea comisiei au votat 103 parlamentari. Nu s-au inregistrat niciun vot impotriva si nicio abtinere.

PNL a cerut miercuri, 22 iulie, infiintarea unei comisii parlamentare pe modelul Monica Iacob Ridzi si in cazul ministrului Turismului, Elena Udrea, care sa ancheteze modul in care s-au cheltuit banii publici. A doua zi Mircea Geoana si-a declarat intentia de a se alatura demersului PNL pentru infiintarea acestei comisii.

PNL si PSD au depus cererea de anchetare a Elenei Udrea

Presedintele PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, a declarat vineri ca organizatia pe care o conduce a decis sa sustina infiintarea Comisiei de ancheta Udrea, motiv pentru care deja s-au strans semnaturile deputatilor social-democrati din Capitala.

Sambata, PSD a recomandat o ancheta parlamentara care a vizat-o pe Elena Udrea, in urma dezvaluirilor din presa legate de cheltuirea banilor publici la Ministerul Turismului.

Anuntul a fost facut sambata, la sediul din Kiseleff al partidului. "La situatii egale sunt masuri egale. Acolo unde exista suspiciuni si o presiune mare a opiniei publice, trebuie facuta investigatia necesara", a declarat purtatorul de cuvant al partiduluiBogdan Niculescu Duvaz, dupa reuniunea de sambata a Biroului Permanent al PSD.

"Decapitarea" Elenei Udrea, pusa la cale de Vintu si Geoana

Elena Udrea, obiect de santaj intre PSD si PD-L

Membrii PSD au ajuns la concluzia ca trebuie facuta investigatia necesara, intrucat exista cheltuieli in cadrul ministerului care "ridica anumite semne de intrebare".

Ministerul Turismului a raspuns vineri acuzelor privind cheltuielile de lux facute anul acesta, anuntand ca nu s-au cheltuit decat 34.000 de lei pe perdele, adica 8.000 de euro, si ca bugetul institutiei este mult mai mic ca al altora.

Un hectar de mocheta si 144 m de perdea la fiecare geam pentru ministerul Elenei Udrea

"In ceea ce priveste perdelele ministerului, in realitate am achizitionat in 2009 pentru un numar de 50 de incaperi de la sediul Dinicu Golescu perdele in valoare de 34.000 de lei, adica 8.000 de euro", a declarat secretarul de stat Sorin Munteanu.

Acesta a adaugat ca sumele prezentate in documentele din presa de vineri sunt sume estimate, nu si cheltuite. "Sunt costuri operationale ale unui minister incomparabile mai mici decat altor ministere", a declarat Munteanu.

Luni, viceliderul grupului deputatilor PD-L, Doinita Mariana Chircu, a declarat ca partidul sau nu isi va delega niciun reprezentant in Comisia de ancheta privind modul in care Ministerul Turismului a cheltuit banii alocati programului "Romania, Land of Choice".

Deputatii PD-L nu vor vota o Comisie de ancheta pentru Udrea

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#comisie ancheta Elena Udrea, #Parlament aviz comisie ancheta, #anchetare Elena Udrea bani publici , #comisie ancheta