Presa de azi: Elena Udrea, pe urmele Monicai Iacob Ridzi

Marti, 28 Iulie 2009, ora 07:44
3526 citiri
Presa de azi: Elena Udrea, pe urmele Monicai Iacob Ridzi

Parlamentarii o ancheteaza si pe Elena Udrea, titreaza Evenimentul Zilei in editia de marti. Camera Deputatilor a aprobat luni seara infiintarea unei comisii parlamentare de ancheta a cheltuielilor efecutate de ministerul Turismului, condus de Elena Udrea (PD-L).

In favoarea infiintarii comisiei au votat 103 deputati , din partea PNL si PSD, in timp ce parlamentarii PD-L au ramas in sala, dar au refuzat sa voteze si sa propuna membrii in comisie.

Printre membrii comisiei de ancheta se numara liberalii Ludovic Orban si Adriana Safoiu. Despre Adriana Saftoiu presa a relatat ca ar fi avut neintelegeri cu Elena Udrea si ca din aceasta cauza ar fi demisionat din functia de consilier prezidential.

Orban, care a fost propus de liberali pentru sefia comisiei, s-a aratat dispus sa ii cedeze postul Adrianei Saftoiu, dar aceasta declinat oferta. In discursul tinut inainte de vot, Elena Udrea a incercat sa ironizeze demersul pus la cale de PNL si PSD. Udrea a solicitat infiintarea "comisiei Vanghelie", al carui scop declarat ar fi "sa masoare jaluzele de la Ministerul Turismului".

Din Romania libera aflam ca Inca un ministru da proba onestitatii: Udrea, pe mana comisiei parlamentare de ancheta. Dupa ce a dat unda verde pentru inceperea urmarii penale a fostului ministru al Tineretului, Monica Iacob Ridzi, plenul Camerei Deputatilor a aprobat, luni seara, si infiintarea comisiei de ancheta in cazul Udrea pentru verificarea modului de cheltuire de catre Ministerul Turismului a banilor publici destinati unor campanii de promovare precum "Romania, Land of Choice".

Propunerea a fost aprobata cu 103 voturi pentru, niciun vot impotriva si nicio abtinere. In sala au fost 171 de deputati. Nu au votat deputatii PD-L si ai minoritatilor.

Noul organism de ancheta va cerceta si modul de cheltuire a banilor publici cu cazarea, transportul si diurna ziaristilor acreditati la Ministerul Turismului in deplasarile interne si externe.

Comisia, constituita la cererea PNL si PSD-PC, in acest caz va avea urmatoarea componenta: din partea grupului PSD-PC - Aura Vasile, Robert Negoita, Vasile Bleotu, Dumitru Chirita si Nicolae Banicioiu; din partea PNL - Ludovic Orban, Claudiu Taga si Adriana Saftoiu; din partea UDMR - Lakatos Peter. Grupul PD-L si cel al minoritatilor nationale au refuzat sa isi desemneze membrii in aceasta Comisie.

Elena Udrea, pe urmele Monicai Iacob Ridzi scrie Gardianul. Ministrul Turismului Elena Udrea va fi anchetata si ea de o comisie parlamentara de ancheta. Plenul Camerei Deputatilor a decis luni noapte cu 103 voturi "pentru" infiintarea Comisiei parlamentare de ancheta privind fondurile cheltuite de Ministerul Turismului.

Propunerea de constituire a comisiei de ancheta a fost facuta de catre deputatii PSD si PNL, care au fost aspru criticati de Elena Udrea in discursul pe care l-a sustinut in fata plenului. Luarea de pozitie a ministrului Turismului a fost apreciata drept sfidatoare de catre unii deputati care au votat in consecinta.

"Daca la inceputul acestui an, doamna ministru Elena Udrea se plangea ca detine un buget mic si cheltuieli la fel de mici, ca prevede un buget limitat pentru publicitate, iar campaniile de acest gen vor fi exclusiv pentru promovarea destinatiilor turistice, dupa sase luni asistam la un dezmat pe bani publici prin alocarea unor fonduri impresionante pentru programe ale caror obiective nu vizeaza in niciun caz interesul national", se arata in solicitarea de constituire a unei Comisii de ancheta in cazul ministrului Elena Udrea.

Coalitia tine pana la Udrea, informeaza Jurnalul National. Desi, de la parafarea ei, coalitia a trecut prin crize mult mai serioase, premierul Boc a gasit luni un motiv pueril pentru a pune piciorul in prag si pentru a ameninta voalat PSD cu ruperea protocolului de colaborare: Mircea Geoana a tratat cu dispret o reuniune a coalitiei.

Iritarea lui Boc a fost provocata de faptul ca pesedistii au semnat pentru infiintarea unei comisii parlamentare de ancheta in cazul Elena Udrea.

La scurt timp dupa ce Bogdan Olteanu a anuntat ca PSD s-a alaturat oficial demersului PNL si a semnat pentru infiintarea comisiei Udrea, premierul Boc a pornit artileria impotriva liderului social-democrat, Mircea Geoana.

Intrebat despre infiintarea comisiei Udrea, Boc a spus ca este "un demers politic al PSD si PNL la care noi nu participam", pentru ca apoi sa schimbe placa si sa toarne cu reprosuri la adresa lui Geoana. Premierul a cerut PSD sa-si reevalueze pozitia in coalitie, pentru ca "romanii sa aprecieze performanta partidelor dupa ceea ce fac, nu dupa scandalurile pe care le provoaca".

Gandul anunta ca Deputatii au aprobat inceperea urmaririi penale a lui Ridzi. Camera Deputatilor a aprobat, luni seara, cu 192 voturi "pentru" si 35 "impotriva", hotararea privind inceperea urmaririi penale a fostului ministru al Tineretului si Sportului Monica Iacob Ridzi.

Deputatii au aprobat, tot luni, cu majoritate de voturi, o hotarare care adopta raportul Comisiei Ridzi, prin care Camera cere Guvernului, Consiliului Concurentei si Curtii de Conturi sa verifice modul in care MTS a intrebuintat banii publici pentru organizarea evenimentelor de "Ziua Tineretului".

Proiectul de hotarare prin care s-a adoptat raportul comisiei de ancheta in cazul Ridzi a intrunit 136 de voturi "pentru", 89 de voturi fiind "impotriva".

Operatiunea Ridzi titreaza Ziua precizand ca deputatii juristi au avizat, cu 18 voturi pentru si o abtinere, solicitarea de urmarire penala a ex-ministrului Tineretului si Sportului, Monica Iacob Ridzi, solicitare facuta de Procurorul General al Romaniei, la cererea DNA.

Anchetatorii arata ca rezulta indicii temeinice cu privire la savarsirea de catre Monica Maria Iacob Ridzi a infractiunilor de abuz in serviciu contra intereselor publice, fals intelectual, instigare la infractiunea de acces fara drept la un sistem informatic si instigare la infractiunea de stergere de date informatice fara drept.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#Udrea comisie ancheta, #Ridzi urmarire penala, #comisie Elena Udrea , #comisie ancheta