Presa de azi: Elena Udrea piloteaza bani pentru partid

Joi, 13 August 2009, ora 06:55
2653 citiri
Presa de azi: Elena Udrea piloteaza bani pentru partid

Udrea si Formula Renault, pe filiera PD-L Brasov, titreaza Romania libera in editia de joi. Ministerul condus de Elena Udrea a incheiat un contract de promovare a brandului de tara "Romania - Land of Choice", in valoare de 50.000 euro, cu firma care il sustine pe pilotul Mihai Marinescu in campionatul mondial de Formula Renault.

District SRL este o importanta firma de transport din Brasov, detinuta de Bogdan Marinescu, tatal pilotului, care si-a sustinut financiar fiul in mai multe campionate automobilistice din lume. Ca in multe alte cazuri insa, o suma de bani publici nu pica niciodata din pura intamplare.

Marinescu senior este sau a fost partener intr-o multime de afaceri cu politicieni locali ai PD-L si cu alti oameni de

afaceri. Toti impreuna sau in grupuri mai mici, ei controleaza afaceri in mass-media brasoveana, in turismul local, in industria metalurgica, hoteliera sau in tranzactiile bursiere.

Contractul de promovare oferit de Ministerul Turismului pare sa mizeze tocmai pe succesele lui Marinescu si pe acoperirea televizata pe care acesta o va primi. Masina si echipamentul sau vor avea inscriptionat, alaturi de alti sponsori, brandul turistic al Elenei Udrea: "Romania - Land of Choice".

Jurnalul National noteaza ca Elena Udrea piloteaza bani pentru partid. Una dintre atribuirile facute de Ministerul Turismului si scoasa la lumina de scandalul risipirii banilor de catre Elena Udrea este aceea a unei sponsorizari facuta de institutie pentru pilotul de Formula 3 Mihai Marinescu.

La doua saptamani dupa declansarea scandalului, ministerul a publicat un anunt de atribuire care trebuia sa fie public de doua luni. Este vorba despre contractul semnat la 10 iunie 2009 de Ministerul Turismului cu societatea District SRL din Brasov pentru "Servicii de publicitate out-door pe parcursul campionatului automobilistic World Series by Renault".

Valoarea contractului este de 210.000 de lei, aproximativ 50.000 de euro, si se refera la promovarea campaniei MT de atragere a turistilor straini prin "impodobirea" unei masini de curse.

Pentru suma de 50.000 de euro Udrea a obtinut imagine constand in afisarea unui banner de 1,4 metri in padocul monopostului, doua bannere de 1 metru afisate pe monopost, precum si un banner de 40 cm pe piciorul stang al costumului lui Marinescu si logo-ul "Land of choice" brodat pe sapca de concurs. Toate acestea urmau sa apara in cele cinci curse care au mai ramas din sezonul Formulei Renault.

Elena Udrea, campioana la contracte-viteza, scrie Evenimentul Zilei. Ministerul Turismului condus de Elena Udrea a atins un nou record in domeniul contractelor suspecte pe bani publici.

Evenimentul de lansare la Paris a campaniei "Romania - Land of choice" a fost organizat pe 5 iunie pe baza unui contract incheiat cu mai putin de 24 de ore inainte. Firma care s-a ocupat de eveniment pentru 88.050 de euro se numeste SC Eventures Concept Solution SRL si apartine Amaliei Nastase, sotia tenismenului Ilie Nastase, una dintre cele trei vedete ale lansarii.

Toate indiciile din documentele de la Ministerul Turismului arata faptul ca firma castigatoare avea garantii dinainte ca ii va fi atribuit contractul. Situatia este investigata de comisia parlamentara de ancheta in cazul "Udrea".

Sulfina tampon pentru Elena, aflam din Ziua. Conducerea PD-L a gandit o strategie de aparare a Elenei Udrea si a sefei ANRMAP Cristina Traila. In acest scop, si-a instruit membrii cum sa le protejeze pe cele doua prin mesajele pe care le transmit la televizor.

Lectia trimisa de PD-L tuturor membrilor vine la patru zile dupa ce deputatul Sulfina Barbu a fost desemnata de Biroul Permanent PD-L drept responsabil de comunicarea politica a formatiunii. Odata cu aceasta numire, pedelistii sunt obligati ca, inainte de a accepta invitatiile lansate de televiziuni, sa ia legatura cu Sulfina Barbu pentru a fi instruiti referitor la mesajele pe care trebuie sa le transmita.

Potrivit unor surse din partid, joi la sediul PD-L sunt convocati "elevii neascultatori" ai partidului pe care Sulfina Barbu ii va invata poezia pedelista pe care trebuie sa o recite atunci cand vor fi luati la intrebari de jurnalisti.

"Practic doar 'spalatii pe creier' mai au voie la televizor. Restul trebuie sa stea acasa", a declarat un parlamentar PD-L.

Gardianul anunta ca ANI verifica averea sotilor Elena Udrea si Dorin Cocos. Dupa ce s-a autosesizat cu privire la o posibila stare de incompatibilitate a ministrului turismului, Elena Udrea, Agentia Nationala pentru Integritate (ANI) a extins verificarile si asupra averii sotului acesteia, Dorin Cocos.

Inspectorii cerceteaza lantul de afaceri al acestuia pentru a stabili daca Udrea si-a inscris in declaratii toate proprietatile comune ale familiei. Misiunea ANI este dificila, avand in vedere ca omul de afaceri detine actiuni in foarte multe firme, alaturi de alti asociati cu greutate.

Agentia a demarat cercetari cu privire la o posibila "relatie nepotrivita" a ministrului turismului in raport cu BRD, care i-a rescadentat in ianuarie 2009 un credit de 3,3 milioane de euro, banca devenind ulterior partener in proiectul "Romania - Land of choice".

Inspectorii s-au sesizat dupa dezvaluirile din Gardianul si verifica o posibila legatura intre pasuirea acordata Elenei Udrea la returnarea creditului si atragerea bancii in promovarea turismului romanesc.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Elena Udrea comisie ancheta, #Udrea bani ancheta, #Udrea pilotat bani , #comisie ancheta