Raportul comisiei Udrea, adoptat de BP al Camerei

Marti, 06 Octombrie 2009, ora 11:05
1177 citiri
Raportul comisiei Udrea, adoptat de BP al Camerei
Foto: Reuters

Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a votat, marti, in unanimitate proiectul de hotarare referitor la raportul comisiei de ancheta pentru verificarea sumelor cheltuite de Ministerul Turismului.

Proiectul de hotarare in cazul Udrea urmeaza sa fie supus dezbaterii plenului Camerei Deputatilor incepand cu ora 11.00, a declarat secretarul Camerei Dumitru Pardau, citat de Mediafax.

Primul articol din proiectul de hotarare precizeaza faptul ca propunerile si concluziile formulate in raportul comisiei de ancheta in cazul Udrea sunt aprobate de Camera Deputatilor.

Potrivit proiectului de hotarare, Camera Deputatilor solicita Curtii de Conturi, Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, BNR si Guvernului Romaniei sa intreprinda actiunile si sa ia masurile ce se impun cu privire la faptele semnalate in raportul comisiei de ancheta privind cazul Udrea.

Un alt articol din acest proiect de hotarare care va fi supus votului plenului Camerei precizeaza ca in termen de 30 zile autoritatile sesizate vor informa Biroul Permanent al Camerei cu privire la masurile adoptate.

De asemenea, potrivit proiectului de hotarare, Camera urmeaza sa sesizeze Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie cu privire la faptele semnalate in raportul comisiei de ancheta Udrea si solicita comisiei juridice a Camerei sa intocmeasca un raport privind inceperea urmaririi penale impotriva ministrului turismului Elena Udrea "pentru faptele care fac obiectul raportului comisiei de ancheta", se precizeaza in proiectul de hotarare.

Raportul comisiei juridice va fi depus la Biroul Permanent in termen de 15 zile, se mentioneaza in proiectul de hotarare.

#raport comisia Udrea, #Elena Udrea urmarire penala , #comisie ancheta