Un tribunal din Costa Rica le-ar putea acorda azil politic Elenei Udrea si Alinei Bica

Miercuri, 19 Decembrie 2018, ora 10:30
4085 citiri
Un tribunal din Costa Rica le-ar putea acorda azil politic Elenei Udrea si Alinei Bica
Foto: Facebook/Elena Udrea

Cererea de azil politic inaintata de Elena Udrea si Alina Bica se afla in asteptarea unei decizii, pe fondul anularii de catre Tribunalul de Imigratie din Costa Rica a unei prime rezolutii in care solicitarea celor doua a fost respinsa.

Informatia a fost confirmata de catre avocata Vanessa Leandro Reyes, care le reprezinta in acest proces pe Udrea si pe Bica, relateaza site-ul semanariouniversidad.com.

Acum cateva saptamani, comisia care ofera statutul de refugiat politic, formata din ministrii Muncii, Securitatii si de Externe, a respins cererea formulata de cele doua.

Cu toate acestea, acum cateva saptamani, dupa audierea unui recurs, Tribunalul Administrativ pentru Imigrari (TAI) a decis sa anuleze prima hotarare.

Potrivit lui Leandro, TAI a constatat "vicii serioase" in analiza cadrului de la prima instanta. Avocatul a mentionat ca exista dovezi care nu au fost "corect cantarite" si ca Bica si Udrea nu au fost audiate.

Prin urmare, TAI a cerut comisiei sa reexamineze cazul. Asta inseamna ca acel organism din prima instanta va emite o noua rezolutie in care poate mentine primul criteriu sau il poate modifica. In plus, aceasta decizie poate fi in cele din urma atacata si poate reveni la TAI.

Avocatul romancelor a afirmat ca saptamana trecuta Comisia pentru vize si azil politic a realizat o audienta cu Udrea si Bica.

"A existat deja o audiere in acest proces, in care organul de decizie stabileste dreptul la azil, adica ceea ce ele solicita, protectia pentru perioada de detentie si acest drept protejeaza viata, libertatea si siguranta acestor persoane", a declarat avocata.

In timp ce are loc procesul de imigratie, se desfasoara si o procedura penala, in conditiile in care Romania a inaintat o cerere de extradare pentru Udrea si Bica.

Cu toate acestea, Costa Rica nu poate sa le extradeze pe cele doua pana cand nu se stabileste daca li se acorda azil sau nu. Prin urmare, acestea raman in arest pana la clarificarea situatiei lor.

Imagini compromițătoare cu subprefectul PSD din Călărași. A fost fotografiat în chiloți, beat și pictat pe față VIDEO FOTO
Imagini compromițătoare cu subprefectul PSD din Călărași. A fost fotografiat în chiloți, beat și pictat pe față VIDEO FOTO
Deputatul Ion Petruș Stan, subprefectul PSD din județul Călărași, se află în mijlocul unui scandal uriaș, care îi va afecta cariera politică. El a fost surprins în ipostaze mai mult...
Liderul dreptei radicale din PE a fost șocat de derapajul lui Șoșoacă. Rareș Bogdan: "S-a întors spre mine și a făcut un gest cu mâna la cap"
Liderul dreptei radicale din PE a fost șocat de derapajul lui Șoșoacă. Rareș Bogdan: "S-a întors spre mine și a făcut un gest cu mâna la cap"
Derapajul Dianei Șoșoacă din Parlamentul European a fost comentat de toți europarlamentarii aflați în plen în acel moment. Mulți dintre aceștia și-au întrebat colegii români despre...
#Elena Udrea azil politic Costa Rica, #Elena Udrea azil politica, #Alina Bica azil politic , #Costa Rica
Comentarii
  1. S-a dat drept doctor și a păcălit un bărbat să-i dea aproape 6.000 de euro. Magistrații l-au trimis unde îi e locul
  2. Femeie găsită moartă într-o piscină din Craiova. Polițiștii încearcă să afle dacă a fost crimă sau accident
  3. Minor de 13 ani din Sălaj, bătut și violat de un individ fără scrupule. Decizia magistraților în acest caz terifiant
  4. Scene teribile pe un drum din Tulcea. 12 autoturisme şi un microbuz au fost surprinse de o viitură puternică VIDEO
  5. Un înalt oficial rus a cerut să fie trimis pe frontul din Ucraina. Alexandr Kibovski fusese condamnat pentru luare de mită
  6. Guvernul de la Kiev cere majorarea taxelor pentru a putea susține efortul de război. Cum arată bugetul de apărare
  7. Directorul care a extins plajele pe litoralul românesc părăsește ABADL. Cine îi va lua locul SURSE
  8. Volodimir Zelenski și-a întâlinit marele rival pe un aeroport din Londra. Participarea la summitul Comunității Politice Europene
  9. Zelenski l-a atacat voalat pe Viktor Orban la summitul CPE. "Unii ar putea fi tentaţi să-şi trădeze vecinii"
  10. Jurnalistă sancționată pentru o glumă pe seama înălțimii Giorgiei Meloni. Ce despăgubiri trebuie să-i plătească premierului italian