Udrea a inceput masteratul la Teologie: Nu noi suntem cei care trebuie sa judecam, ci Dumnezeu

Vineri, 07 Octombrie 2016, ora 17:16
4443 citiri
Udrea a inceput masteratul la Teologie: Nu noi suntem cei care trebuie sa judecam, ci Dumnezeu
Foto: Facebook/Elena Udrea

Elena Udrea a participat, vineri, la primele cursuri ale masteratului de la Facultatea de Teologie a Universitatii "Babes-Bolyai" din Cluj-Napoca la care s-a inscris in aceasta toamna.

Tot vineri, Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis sa nu admita cererea DNA de arestare preventiva a deputatului Adrian Gurzau, care este finul Elenei Udrea.

Intrebata de jurnalisti daca s-a rugat pentru acesta, Udrea a spus ca "rugaciunea pentru altcineva este mult mai puternica decat cea pentru tine insuti", informeaza Agerpres.

"Intotdeauna trebuie sa te rogi pentru oamenii care au probleme. Nu noi suntem cei care trebuie sa judecam, ci Dumnezeu. Sigur, nu vorbesc de judecata pe care are in fata instantelor de judecata. Dar nici intr-un caz nu suntem noi cei care trebuie sa judecam pacatele cuiva sau greselile cuiva. Eu cred ca fiecare dintre noi le avem pe ale noastre, de aceea ma rog pentru toti cei care sunt in dificultate. Astazi este si zi de vineri, este zi de post; eu zic ca ar fi bine sa ne gasim fiecare un motiv sau o persoana pentru care sa ne rugam. Se spune ca rugaciunea pentru altcineva este mult mai puternica decat cea pentru tine insuti", a spus Elena Udrea.

Ea s-a referit si la situatia sa, pe care a catalogat-o drept "complicata".

"Situatia mea este deja complicata, nu are cum sa se complice mai mult. Stiti cum se spune: daca Dumnezeu este cu noi, cine poate sa fie impotriva noastra? Adevarul intotdeauna iese la iveala, indiferent cat de puternici si cat de multi sunt cei care ar vrea sa-l ascunda. Ca urmare, nu am absolut nici o ingrijorare legat de situatia mea. Una este aspectul juridic, unde eu am posibilitatea sa ma apar, si alta este convingerea mea ferma pe care o am ca lucrurile nu pot fi decat in sensul adevarului si al binelui", a mai spus Elena Udrea.

Prima zi la master, ca acum 20 de ani

Cat despre cum a fost prima zi la masterul de la Teologie, fostul ministru le-a povestit jurnalistilor, intr-una dintre pauze, ca s-a simtit ca in prima studentie si ca primul curs i s-a parut foarte interesant.

"Am avut un prim curs de Psihologia religiilor in cadrul masterului 'Consiliere pastorala si asistenta psihosociala'. E interesant mai ales pentru cei care nu au facut nici psihologie, nici religie, cum sunt eu.

Ma bucur ca am ales sa vin la Cluj. (...) Nu am o zi complicata, este prima zi, vom mai avea cursuri pana la ora 15:00. Mai avem 'Psihologia adolescentului' si cred ca pentru o prima zi este o introducere in psihologie binevenita.

Ma bucur pentru aceasta alegere. Am avut ceva emotii si ma simt ca in anii de facultate. Am intrat in sala de curs, unde erau colegii din grupa de master si am avut exact emotia de acum 20 de ani, ceea ce m-a bucurat foarte mult. Ma simt ca o studenta oarecare care vine la cursuri si asteapta sa isi cunoasca profesorii si colegii", a spus Udrea, potrivit News.ro.

Deputatul a explicat ca va veni la Cluj mai ales pentru a participa la cursurile obligatorii si ca se va caza la hotel sau la prieteni.

"Masterul nu il fac de dragul de a face. Vreau sa aprofundez acest domeniu pentru a-l folosi in mod temeinic si stiintific, nu doar asa, prin cunostintele dobandite de mine insami", a precizat Elena Udrea.

Amintim ca la sfarsitul lunii septembrie, Udrea declara ca s-a inscris la Facultatea de Teologie din cadrul Universitatii "Babes-Bolyai" la un master de consiliere pastorala, pentru a-i ajuta pe oameni "prin credinta", si ca va infiinta "Institutul FericiriI", ca ONG pentru sprjinirea oamenilor de a fi "fericiti in viata".

"Am dat examenul de inscriere la masterat la Babes-Bolyai, la Cluj, si am intrat la Consiliere pastorala si Asistenta psiho-sociala. (...) Este un master de un an de zile, in urma caruia, pregatindu-ma in acest domeniu, imi doresc sa pot sa consiliez persoanele care au credinta religioasa in rezolvarea problemelor emotionale pe care le au, dar de orice natura, in asa fel incat tratarea acestor probleme sa se faca si prin practicarea credintei, rugaciuni, prezenta la biserica", spunea deputatul.

Udrea a fost admisa la masterul "Consiliere pastorala si asistenta psihosiciala" al Facultatii de Teologie Ortodoxa cu media finala 8,20.

Iata ce spune Traian Basescu despre masterul inceput de Elena Udrea.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Elena Udrea inceput master Cluj, #Udrea impresii facultate, #Udrea teologie Babes Bolyai, #Udrea master Teologie , #deputat