Audierea sefului SRI, amanata. Udrea: Eventual, pana ma "rezolva" pe mine

Duminica, 01 Februarie 2015, ora 17:13
9262 citiri
Audierea sefului SRI, amanata. Udrea: Eventual, pana ma "rezolva" pe mine
Foto: Ziare.com

Presedintele Comisiei de control SRI, Georgian Pop, a declarat ca audierea conducerii intrerimare a SRI va fi facuta de catre comisie dupa finalizarea anchetei interne din cadrul Serviciului cu privire la acuzele aduse recent de Elena Udrea.

Georgian Pop a precizat ca, dupa aparitia interviului dat de Elena Udrea, a purtat o discutie in calitate de presedinte al Comisiei SRI, in ziua de sambata, cu conducerea interimara a Serviciului vizand analiza situatiei create ca urmare a acuzatiilor pe care Elena Udrea le-a adus directorului interimar al SRI Florian Coldea.

Presedintele Comisiei SRI a mentionat ca a solicitat in calitate de presedinte al comisiei un punct de vedere oficial al Serviciului fata de aceste acuzatii.

Pop a spus ca, in mod standard, ori de cate ori in spatiul public apar acuzatii la adresa Serviciului, rolul sa este acela de a verifica acuzatiile din punct de vedere al respectarii legalitatii, in timp ce Serviciul opereaza la randul sau o verificare interna.

Pop a spus ca, in cadrul discutiei cu conducerea interimara a Serviciului desfasurata sambata, a luat act de faptul ca Serviciul a inceput verificarea interna standard cu privire la acuzatiile aduse de Elena Udrea si a mentionat ca acest tip de verificare dureaza de regula cateva zile.

El a aratat ca a stabilit impreuna cu conducerea interimara ca, la audierea care trebuia sa aiba loc in cadrul comisiei si care a fost anuntata anterior, ordinea de zi sa fie suplimentata cu inca un punct, vizand verificarea interna standard al Serviciului in cazul Udrea.

Georgian Pop a aratat ca trebuie asteptate rezultatele verificarii interne standard, intrucat dor acest rezultat constituie raspunsul institutional si oficial al institutiei si ca, daca ar face aceste audieri acum, comisia nu ar obtine decat raspunsul unui singur om.

Pop a spus ca tine in permanenta legatura cu conducerea interimara a SRI si a precizat ca audierea acesteia de catre comisia parlamentara se va face cu celeritate.

Udrea, despre amanarea audierii lui Coldea: Are nevoie de timp pana ma "rezolva" pe mine

Elena Udrea a reactionat, duminica, la amanarea audierii lui Coldea in Parlament. In opinia acesteia, seful interimar al SRI trage de timp pentru a "musamaliza" acuzele pe care i le-a adus.

"Aud ca Coldea cere timp pentru a putea sa-si rezolve problemele interne aparute dupa dezvaluirile pe care le-am facut. Practic, are nevoie de timp pentru a musamaliza lucrurile. Eventual, pana ma "rezolva" pe mine", a scris Udrea pe Facebook.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Udrea ancheta DNA, #Udrea acuzatii Coldea, #Udrea acuzatii seful SRI , #DNA