Dosar Gala Bute: Tudor Breazu neaga ca ar fi protejat-o pe Elena Udrea

Miercuri, 11 Noiembrie 2015, ora 18:33
3284 citiri
Dosar Gala Bute: Tudor Breazu neaga ca ar fi protejat-o pe Elena Udrea
Foto: Facebook/Elena Udrea

Tudor Breazu a negat miercuri, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, ca ar fi protejat-o pe Elena Udrea, sustinand ca cel mai important om din viata lui a fost Ana Maria Topoliceanu.

Judecatorii de la instanta suprema l-au audiat peste doua ore pe Tudor Breazu, administratorul mosiei de la Nana detinuta de Elena Udrea, in cadrul procesului in care este acuzat ca ar fi intermediat o mita de aproximativ 50.000 de euro pentru Udrea.

In declaratia data in sala de judecata, Tudor Breazu a relatat ca a cunoscut-o pe Ana Maria Topoliceanu in anul 1993, fiind colegi de facultate, iar pe parcursul timpului au devenit foarte buni prieteni si chiar a considerat-o pe aceasta cel mai important om din viata lui si in care a avut incredere totala.

El a mai spus ca, in perioada 2008 - 2009, afacerile nu i-au mai mers la fel de bine, astfel incat la sugestia prietenei sale Ana Maria Topoliceanu a acceptat sa lucreze pentru Elena Udrea si Organizatia PDL Bucuresti, mai precis sa administreze sediul partidului, pentru care era remunerat cu un salariu lunar de 2.000 de euro, bani pe care ii primea in numerar chiar de la Udrea.

Ulterior, Ana Maria Topoliceanu a fost numita consilier la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, apoi director la Compania Nationala de Investitii.

"Ana Maria Topoliceanu era foarte ocupata, vorbeam doar seara. Era foarte atenta la stilul ei de viata, astfel incat sa nu creeze nicio discutie care sa duca spre relatia ei de prietenie cu Elena Udrea. Era un om bogat la momentul respectiv, cred ca este si in continuare. Nu voia sa atraga atentia asupra ei", a continuat Breazu.

El a relatat ca, la un moment dat, Ana Maria Topoliceanu l-a informat ca Stefan Lungu, consilierul Elenei Udrea, va vira in contul firmei lui niste bani pentru ea, iar el a acceptat, insa nu a stiut niciodata ca acei bani ar proveni din activitati ilegale.

"Banii i-am cheltuit cu Ana Maria Topoliceanu, cum a vrut ea, erau banii ei. Am inteles ca Stefan Lungu are o datorie la ea. Nu putea sa retraga bani din firma si s-a apelat la modalitatea de a vira bani in contul societatii mele. Sumele le-am cheltuit cu Ana Maria Topoliceanu, la indicatia ei, pe bilete de avion, excursii, pentru noi si familia ei. Nu m-am gandit ca m-ar pune intr-o situatie ilicita si imorala. Daca as fi avut o oricat de mica banuiala despre provenienta banilor, as fi solicitat ca banii sa-mi fie dati cash nu prin societatea mea. Pentru doamna Udrea nu am platit nimic, niciodata. Din acei bani am platit o excursie in Grecia pentru mine si Topoliceanu. In total s-au incasat 47.000 de euro de la SC Last Time Studio SRL (controlata de Stefan Lungu - n.r.), iar dupa impozitare suma a fost de 26.000 euro", a mai spus Breazu.

Pe de alta parte, el a recunoscut ca acei bani au fost inregistrati in firma lui ca venituri din consultanta, activitate care insa nu fost prestata.

Tudor Breazu a adaugat ca au fost situatii in care a efectuat plati pentru PDL Bucuresti, respectiv catre furnizori, prestatori de servicii sau catre "postaci", insa banii proveneau de la Ana Maria Topoliceanu sau de la Horatiu Tica, trezorierul PDL Bucuresti.

"Nu ii spuneam Elenei Udrea despre aceste plati. O singura data i-am dat un mail cu o explicatie despre o suma de bani. Explicatia a fost data pentru ca lucrurile erau dezorganizate in sediul PDL. Fusesera pierdute alegerile si Elena Udrea demisionase. Am fost acuzat ca am facut o plata, in anul 2012, pentru Elena Udrea la Hotelul Orizont din Predeal, cu ocazia zilei ei de nastere. Banii au fost dati la initiativa mea din contul societatii mele, insa banii i-am recuperat dupa o ora de la Elena Udrea. Am mai fost acuzat ca sunt omul Elenei Udrea si ca sunt mana ei dreapta. Eu am fost doar un amic al Elenei Udrea si am ajuns langa ea doar pentru ca eram bun prieten cu Ana Maria Topoliceanu", a mai declarat Tudor Breazu.

Acesta a relatat si episodul din februarie 2015, cand, fiind plecat din tara, a fost contactat de Ana Maria Topoliceanu, prin intermediul unei aplicatii FaceTime pe telefonul mobil, care i-a cerut prin niste biletele sa faca declaratii impreuna impotriva Elenei Udrea.

Tudor Breazu spune ca Ana Maria Topoliceanu i-a cerut sa sustina varianta ca banii de la Stefan Lungu erau pentru Elena Udrea, in ideea ca ei doi sa scape de "puscarie".

"Eu nu raspundeam nimic, eram absolut socat. Eram agitat, infricosat. La mine acasa fusesera efectuate perchezitii. Nu am mai fost niciodata in aceasta situatie, acesta fiind si motivul pentru care nu i-am cerut nicio explicatie Anei Maria Topoliceanu. (...) Daca ar fi fost cazul sa protejez pe cineva in acest dosar, acea persoana ar fi fost Ana Maria Topoliceanu, pentru ca ea imi era foarte buna prietena. Nici nu as fi protejat pe cineva dand la schimb libertatea mea. Am stat in arest in conditii inimaginabile. S-a vazut de altfel ca si fara 'protectia mea' Elena Udrea tot a fost arestata", a mai spus Breazu.

La intrebarile puse de avocatul Elenei Udrea, Breazu a spus ca si in prezent se afla cu aceasta in relatie de amicitie.

In plus, el considera ca Ana Maria Topoliceanu a facut diverse servicii pentru Elena Udrea, deoarece prima avea aspiratii politice, dovada fiind ca la un moment dat s-a pus problema ca ea sa candideze la Camera Deputatilor.

Urmatorul termen al procesului a fost stabilit pentru 9 decembrie, cand vor continua audierile inculpatilor.

Udrea, la primul termen in "Gala Bute": Ce le va spune judecatorilor (Video)

Fostul ministru Elena Udrea a fost trimisa in judecata pe 21 aprilie in dosarul "Gala Bute", fiind acuzata de savarsirea a trei infractiuni de luare de mita, abuz in serviciu si tentativa la folosirea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete pentru obtinerea pe nedrept de fonduri europene.

In dosar au mai fost deferiti justitiei si fostul ministru al Economiei Ion Ariton, fostul presedinte al Federatiei Romane de Box Rudel Obreja, Tudor Breazu - administratorul terenurilor de la Nana detinute de Elena Udrea, Stefan Lungu - fost consilier al Elenei Udrea, Gheorghe Nastasia - fost secretar general in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Ana Maria Topoliceanu - fost director al Companiei Nationale de Investitii, Dragos Marius Botoroaga - administratorul unei

firme.

Potrivit DNA, Udrea ar fi coordonat un sistem prin care persoanele cele mai apropiate ei, si anume Lungu, Topoliceanu, Nastasia si Breazu, au primit, cu stiinta sa, sume de bani de la reprezentantii unor societati comerciale pentru a le garanta plata la timp a lucrarilor finantate de ministerul pe care il conducea.

Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#Tudor Breazu Gala Bute dosar, #Tudor Breazu Elena Udrea DNA , #DNA