Dosarul Hidroelectrica: Elena Udrea si Dan Andronic, retrimisi in judecata de DNA. 5 milioane de dolari ceruti spaga

Luni, 24 Iunie 2019, ora 16:19
14506 citiri
Dosarul Hidroelectrica: Elena Udrea si Dan Andronic, retrimisi in judecata de DNA. 5 milioane de dolari ceruti spaga
Foto: Facebook/ Elena Udrea

Procurorii DNA au anuntat, luni, ca i-au trimis din nou in judecata pe Elena Udrea si Dan Andronic, dupa ce au reinstrumentat ancheta din care, anterior, in camera preliminara, judecatorii Inaltei Curti au anulat o parte din probele aflate in dosar.

Elena Udrea este acuzata de trafic de influenta si spalare a banilor, pe vremea cand era ministru, iar Dan Andronic de marturie mincinoasa.

"In etapa procesuala a camerei preliminare, prin incheierea din data de 11 februarie 2019, judecatorii din cadrul Inaltei Curti de Casatie si Justitie au dispus anularea unor probe (emailuri) si indepartarea lor de la dosar.

In consecinta, procurorii anticoruptie au solicitat restituirea cauzei in vederea readministrarii probelor anulate, lucru pe care l-au si facut in contextul efectuarii unei perchezitii informatice", anunta procurorii DNA.

Acuzatiile DNA

In acest dosar, Elena Udrea este acuzata ca a cerut cinci milioane de dolari - din care a primit 3,8 milioane - de la afaceristul Bogdan Buzaianu, pentru ca in schimb sa intervina pentru mentinerea contractului intre Hidrolectrica si firma acestuia.

In ceea ce il priveste pe Dan Andronic, procurorii spun ca la audieri acesta a facut afirmatii mincinoase.

De exemplu, el ar fi spus ca:

- nu a avut cunostinta ca Elena Udrea este beneficiara reala a unei creantei care i-ar fi permis acesteia sa controleze societatea media, sa dobandeasca parti sociale si sa se implice in politica editoriala a unui cotidian detinut de aceasta societate;

- ii comunica Elenei Udrea date privind situatia financiara a cotidianului detinut de societatea media si indicatori de performanta doar pentru a se lauda, pentru a o incunostinta ca publicatiei ii "merge bine";

- nu i-a cerut Elenei Udrea acordul pentru a publica anumite articole, ci doar s-a consultat cu aceasta pentru a "verifica veridicitatea" informatiilor obtinute.

I.S.

#Elena Udrea judecata, #DAn Andronic judecata, #Elena Udrea Hidroelectrica, #Dan Andornic Hidroelectrica , #DNA