Elena Udrea, alta ancheta: DNA verifica modul cum si-a luat creditul de 3 milioane de euro de la BRD

Vineri, 15 Mai 2015, ora 11:25
6729 citiri
Elena Udrea, alta ancheta: DNA verifica modul cum si-a luat creditul de 3 milioane de euro de la BRD

Elena Udrea este vizata de o noua ancheta a procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie.

Procurorii de la DIICOT au decis sa trimita catre DNA partea din dosarul referitor la modul in care au fost contractate creditele cu acte false de la BRD, in care, pe langa Elena Udrea, sunt vizati si Adrian Sarbu si Sorin Rosca Stanescu, informeaza Digi24.

Adrian Sarbu si Sorin Rosca Stanescu, acuzati ca au luat credite de la BRD cu acte false (Video)

DIICOT a luat aceasta decizie pentru ca Elena Udrea era cercetata deja de DNA in acest caz. Mai exact, procurorii anticoruptie verificau modul in care fostul deputat cedase un teren cumparat cu banii luati de la banca unui om de afaceri.

Asadar, DNA trebuie sa verifice acum si modul in care ea a contractat creditul. Potrvit Digi24, Udrea ar fi girat imprumutul cu un teren supraevaluat.

Udrea a scapat de creditul de 3 milioane de euro - vezi cum

Elena Udrea a contractat creditul in valoare de 3,29 milioane euro in anul 2007. Trei ani mai tarziu, in mai 2010, fostul ministru nu reusise sa achite imprumutul, cu toate ca initial fusese contractat pentru o perioada de doar un an.

La acea vreme, intr-un interviu acordat Hotnews, ea spunea ca nu poate sa doarma din cauza creditului.

Udrea spune ca risca sa fie executata silit pentru creditul de la BRD

"Sa va spun de ce nu dorm: pentru ca eu trebuie sa achit acest credit pana la sfarsitul acestui an. Creditul a fost facut pentru a cumpara un imobil, un teren. Piata imobiliara era in expansiune. M-am gandit la vremea aceea ca pe acel teren pot sa dezvolt un condominium, nu-i asa mare, e de 6.000 de metri, cateva case am gandit ca pot sa construiesc, sa le vand sa platesc creditul si sa am si eu un profit. Dar, ca dovada, ca inca o data in viata am primit o lectie, ca nu trebuie sa fac lucruri la care nu ma pricep, a venit criza imobiliara si am ramas cu terenul. N-am construit absolut nimic", afirma atunci Elena Udrea.

Udrea: Sotul s-a ocupat de vanzarea terenului, cumparatorul nu este persoana publica

In 20 septembrie 2010, ea a reusit sa scape de credit, fiind preluat, cu tot cu terenul cumparat cu banii de la banca, de un barbat in varsta de 35 de ani pe nume Alexandru Faur.

Cui i-a vandut Elena Udrea terenul pentru care avea creditul de 3 milioane de euro?

"In urma tranzactiei, nu am incasat nicio suma de bani, dar sunt multumita ca am rezolvat problema creditului", scria la acea vreme Elena Udrea pe blogul personal.

Fostul ministru mai spunea atunci ca sotul ei, Dorin Cocos, a fost cel care s-a ocupat de vanzare, iar cumparatorul nu este persoana publica, precizand ca terenul a fost vandut primului om care s-a aratat interesat de el. Udrea mai preciza ca nu il cunostea dinainte pe cumparator.

I.O.

Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...
Alegeri 2024. Cine sunt favoriții în viziunea lui Victor Ponta: “Oricine intră în turul doi cu George Simion, îl bate” INTERVIU VIDEO
Alegeri 2024. Cine sunt favoriții în viziunea lui Victor Ponta: “Oricine intră în turul doi cu George Simion, îl bate” INTERVIU VIDEO
Conflictele din Alianța PNL-PSD continuă deși a mai rămas puțin timp până la primul test al alegerilor. Unii candidații care și-au dorit să intre în cursa pentru Primăria Capitalei nu...
#Elena Udrea DNA credit, #Elena Udrea ancheta DNA, #Elena Udrea credit BRD , #DNA