Elena Udrea, citata la DNA

Marti, 10 Februarie 2015, ora 08:38
6939 citiri
Elena Udrea, citata la DNA

Elena Udrea a fost citata marti de procurorii DNA. Deputatul este asteptat in aceasta dimineata si la Sectia 2 de politie, unde trebuie sa mearga periodic in cadrul controlului judiciar.

Digi24 transmite ca Elena Udrea este asteptata la DNA in urmatoarele ore.

Potrivit unor surse citate de Mediafax, Elena Udrea ar trebui sa se prezinte la DNA in jurul orei 11.00.

Elena Udrea poate fi retinuta si ulterior arestata, daca asa decide instanta, dupa ce colegii sai parlamentari au aprobat, luni seara, toate cele sase cereri ale procurorilor anticoruptie - trei de incuviintare a urmaririi penale si trei de incuviintare a arestarii preventive.

Deciziile Parlamentului au fost deja publicate in Monitorul Oficial, asa ca DNA are mana libera.

Elena Udrea, la un pas de arest - ce urmeaza pentru fostul ministru

Zi de foc in Parlament: Elena Udrea poate fi arestata, dupa o sedinta maraton - toate cererile DNA, aprobate de deputati

Elena Udrea ar putea fi retinuta de procurorii anticoruptie, urmand sa fie prezentata unei instante - Inalta Curte de Casatie si Justitie in acest caz, pentru ca Udrea e fost ministru - cu propunerea de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Decizia judecatorilor nu va fi insa definitiva, putand fi atacata cu recurs in termen de trei zile.

Dosarele Elenei Udrea

In dosarul Gala Bute, avizul a fost cerut dupa ce procurorii DNA au extins urmarirea penala pe numele Elenei Udrea si pentru luare de mita. DNA a solicitat atat avizarea urmaririi penale pentru noua fapta, cat si incuviintarea arestarii preventive.

Reuniune de urgenta pentru arestarea Elenei Udrea: Ce le transmite colegilor din Parlament

In aceeasi cauza, DNA ceruse luni aviz de la Camera Deputatilor pentru urmarirea penala a Elenei Udrea, pentru infractiunile de abuz in serviciu, cu obtinerea pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, tentativa la folosirea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete pentru obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene si folosire a influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite. Comisia Juridica a avizat favorabil, miercuri, solicitarea DNA.

In dosarul Microsoft, DNA a cerut, marti, aviz pentru urmarirea penala a Elenei Udrea, pentru trei fapte de trafic de influenta - doua in legatura cu incheierea si derularea acordului cadru de licentiere Microsoft din anul 2009, a contractelor subsecvente si a actelor aditionale la acestea, respectiv legate de derularea contractului e-Romania -, spalare de bani si fals in declaratiile de avere, precum si incuviintarea retinerii si arestarii deputatului PMP pentru aceste infractiuni.

Sedinta de urgenta in Parlament: Udrea, pledoarie in fata deputatilor juristi

De asemenea, in dosarul Microsoft, procurorii au solicitat aviz pentru inlocuirea masurii controlului judiciar, luata in cazul Elenei Udrea in 29 ianuarie, cu arestarea preventiva, pentru faptele de spalare de bani si fals in declaratii de avere, pentru care este deja urmarita penal.

Anchetatorii sustin ca Udrea a incalcat conditiile controlului judiciar cand a facut afirmatii publice cu privire la acuzatiile ce ii sunt aduse, motiv pentru care se impune arestarea ei.

Deputatii juristi, unda verde pentru arestarea Elenei Udrea - Aviz pozitiv pentru toate solicitarile DNA

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Elena Udrea citata DNA, #Udrea arestare DNA , #DNA