Elena Udrea, de la "Buna pentru Romania" la "Buna pentru DNA" (Opinii)

Luni, 02 Februarie 2015, ora 07:31
6787 citiri
Elena Udrea, de la "Buna pentru Romania" la "Buna pentru DNA" (Opinii)
Foto: Facebook/Elena Udrea

Elena Udrea se afla sub control judiciar, fiind acuzata de spalare de bani si trafic de influenta, asteptand o noua miscare a procurorilor.

Dupa parerea mea, era greu de crezut ca nu va ajunge sa dea socoteala pentru afacerile dubioase in care a fost amestecata impreuna cu fostul ei sot.

Elena Udrea nu a venit in politica pentru ca a avut ceva de spus, pentru ca a fost o tanara militanta cu o anume viziune despre lume si viata, visand sa salveze omenirea. Elena Udrea nu a ajuns in politica din vreo profesie in care a excelat si, apoi, mediul politic a avut nevoie de expertiza ei. Nici macar, la limita, nu provine dintr-o familie foarte bogata care ar fi fost dispusa sa-i puna la picioare o cariera de politician.

Nu! In opinia mea, Elena Udrea a fost impinsa in politica de fostul ei sot care a folosit-o ca lobista pentru a deschide usile politicienilor si pentru ca el sa-si creasca influenta.

Acest tandem afacerist-sotie senzuala a ajuns pana la cel mai inalt nivel al societatii romanesti. Elena Udrea a fost ministru, candidat la Presedintia Romaniei si sefa de partid. Reprezinta cea mai spumoasa poveste de succes in politica, fara a avea, zic eu, vreun merit. Totul s-a facut pe bani. Elena Udrea nu a reprezentat decat o legatura dintre mediul politic si cel al afacerilor tenebroase, fiind, in final, dupa parerea mea, cel mai mare esec al presedintelui Traian Basescu.

Sunt aproape sigur ca fostul sef al statului nu a cazut in capcana Udrea-Cocos, dar prin sustinerea acordata Elenei Udrea de-a lungul timpului si-a indepartat multi colaboratori si a sfarsit prin a distruge doua partide in numele ei.

Traian Basescu e autorul reformarii societatii romanesti, chiar si prabusirea doamnei Udrea s-a datorat viziunii pe care seful statului a avut-o, la un moment dat, despre cum trebuie sa functioneze Justitia.

Deci cea mai opulenta doamna a politicii romanesti a rezistat la acest nivel doar printr-o permanenta sustinere a unor barbati puternici. Dar aceasta sustinere, in final, a insemnat sacrificarea a zeci de oameni buni care nu au fost de acord cu acest tip de nepotism. Rezultatele se vad astazi cu ochiul liber.

In opinia mea, Elena Udrea nu a realizat nimic important in politica, ba mai mult, a prabusit tot ce a atins. Sa ne amintim ca este autoarea pierderii Bucurestiului ca fief electoral de centru-dreapta in timp ce conducea organizatia PDL din Capitala. L-a sustinut pe Prigoana in lupta cu Oprescu, coborand dezbaterea la un nivel primitiv, netezindu-i calea independentului sustinut de PSD pentru ca acesta sa puna mana pe un oras care stagneaza de aproape opt ani.

Dupa un asemenea "succes", a pornit sa castige sefia PDL, iar daca nu a reusit, a decis sa se arunce in Partidul Miscarea Populara si sa-l faca tandari prin doua campanii succesive, cea de la europarlamentare si cea de la prezidentiale.

Sloganul "Buna pentru Romania!" s-a transformat in doua luni de zile in "Buna pentru DNA!"

De joi, Elena Udrea a devenit istorie pentru politica romaneasca. Cred ca cei care au sustinut-o o sa incerce sa-si vindece ranile, PMP va lupta sa supravietuiasca, iar intoarcerea lui Traian Basescu pe scena publica va fi mult mai dificila.

Sustinerea fara rezerve pe care i-a acordat-o va atarna ca un bolonav de picioare.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#Elena Udrea urmarita penal, #Elena Udrea control judiciar, #Elena Udrea SRI , #DNA