Elena Udrea poate fi urmarita penal - deputatii au votat prima cerere a DNA

Miercuri, 28 Octombrie 2015, ora 16:04
8786 citiri
Elena Udrea poate fi urmarita penal - deputatii au votat prima cerere a DNA
Foto: B1 TV

Deputatii au dat, miercuri, un vot pozitiv cererii procurorilor DNA de incepere a urmaririi penale in cazul Elenei Udrea, acuzata intr-un nou dosar ca ar fi primit mita 5 milioane de dolari de la un om de afaceri pentru a-i facilita acestuia un contract cu Hidroelectrica.

193 de voturi au fost "pentru" si 106 parlamentari "impotriva".

https://ziare.com/udrea/arestata/udrea-din-nou-dupa-gratii-ce-i-a-spus-basescu-inainte-de-votul-deputatilor-live-1390186

Udrea le ia apararea lui Ponta si Tariceanu: Se incearca schimbarea guvernului folosind justitia

Votul din Camera a urmat unui discurs amplu sustinut de Udrea de la tribuna plenului in care si-a avertizat colegii ca justitia este folosita de "servicii si institutiile de forta" pentru schimbarea puterii politice si ca de indata ce nu vor mai folosi acestui sistem, si ei vor ajunge in situatia ei: "Va trebui sa alegeti - plecati acasa sau la puscarie!".

Ea a dat ca exemplu pentru a-si sustine afirmatiile cazul lui Victor Ponta, primul premier trimis in judecata in timpul exercitarii mandatului.

Udrea, nou atac la Justitie: Tara e condusa in mod ocult de reprezentanti ai institutiilor de forta

Acum deputatii mai trebuie sa voteze si cererea DNA privind retinerea si arestarea Elenei Udrea. Ramane de vazut cum va decurge acest vot, avand in vedere ca saptamana trecuta comisia juridica a aprobat doar cererea privind incuviintarea inceperii urmaririi penale, nu si pentru trimiterea in arest.

Si miercuri, mai multi deputati au spus ca sunt de acord cu inceperea urmaririi penale pentru ca in urma achetei sa se stabileasca adevarul, insa considera ca o noua arestare ar reprezenta un exces din partea DNA.

#Udrea urmarire penala aviz, #Udrea urmarita penal DNA , #DNA