Elena Udrea, pusa sub control judiciar - nu are voie sa paraseasca Bucurestiul

Joi, 29 Ianuarie 2015, ora 18:00
4313 citiri
Elena Udrea, pusa sub control judiciar - nu are voie sa paraseasca Bucurestiul

Elena Udrea a fost pusa sub control judiciar, joi, de procurorii DNA, pentru spalare de bani si fals in declaratii de avere, astfel ca nu are voie sa paraseasca Bucurestiul.

"Procurorii din cadrul DNA - Sectia de combatere a infractiunilor conexe infractiunilor de coruptie au dispus punerea in miscare a actiunii penale si masura controlului judiciar pe o durata de 60 de zile, incepand de la data de 29 ianuarie pana la data de 29 martie fata de Elena Udrea, pentru savarsirea infractiunilor de spalare de bani (in forma dobandirii/utilizarii de bunuri cunoscand ca provin din infractiuni) si fals in declaratii de avere", se arata intr-un comunicat postat pe site-ul DNA.

Elena Udrea, urmarita penal - LIVE

Totodata, potrivit sursei citate, fostului ministru al Turismului i s-a adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile.

Astfel, pe perioada in care se va afla sub control judiciar, Elena Udrea are mai multe obligatii:

  • sa se prezinte la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ) - Directia Nationala Anticoruptie, Sectia de combatere a infractiunilor conexe infractiunilor de coruptie si la Sectia 2 Politie Bucuresti ori de cate ori este chemata;
  • sa informeze de indata PICCJ - DNA, Sectia de combatere a infractiunilor conexe infractiunilor de coruptie si Sectia 2 Politie Bucuresti cu privire la schimbarea locuintei;

  • sa se prezinte la Sectia 2 Politie Bucuresti, conform programului de supraveghere intocmit de organul de politie sau ori de cate ori este chemat.
  • sa nu paraseasca Bucurestiul, decat cu incuviintarea prealabila a procurorului competent;
  • sa nu se apropie de ceilalti inculpati, alti participanti la comiterea infractiunii, martorii din dosar si sa nu comunice cu acestia direct sau indirect, pe nicio cale.

Udrea, urmarita penal pentru spalare de bani si fals in declaratii de avere

Daca Elena Udrea va incalca "cu rea-credinta" obligatiile care ii revin, "masura controlului judiciar se poate inlocui cu masura arestului la domiciliu sau masura arestarii preventive", potrivit DNA.

Elena Udrea, ridicata de DNA din fata casei: Invinuita pentru spalare de bani si fals in declaratii (Video)

Elena Udrea este urmarita penal in dosarul Microsoft, fiind acuzata de spalare de bani si fals in declaratii, au anuntat joi procurorii anticoruptie. Anterior, Udrea a fost audiata timp de aproximativ patru ore si jumatate, la Directia Nationala Anticoruptie, in acest dosar. La iesirea din sediul DNA, unde a fost huiduita de cativa protestatari, Elena Udrea a negat toate acuzatiile care i se aduc.

F.N.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Elena Udrea control judiciar, #Udrea DNA, #Udrea fals declaratii, #Udrea spalare bani , #DNA