Elena Udrea si Sebastian Ghita, tremurul celor doua maini drepte (Opinii)

Miercuri, 18 Februarie 2015, ora 09:57
8601 citiri
Elena Udrea si Sebastian Ghita, tremurul celor doua maini drepte (Opinii)

Mitul intangibilitatii lui Sebastian Ghita incepe sa crape. Este suspect intr-un mare dosar de deturnare de fonduri europene in care cumnatul lui Victor Ponta a fost retinut.

Elena Udrea, fost candidat la presedintie, pana marti arestata preventiv si cercetata in mai multe dosare de coruptie, in ultima sa campanie de comunicare a incercat sa acrediteze ideea ca deputatul Sebastian Ghita, fost PSD, este protejat de Florian Coldea, director SRI.

Indelungata vizita la DNA a celui mai bun prieten al actualului premier demonteaza scenariul aruncat pe piata de Elena Udrea.

Prinsi in noianul de teorii ale conspiratiei, oamenii cauta intelesuri ascunse in legatura cu ce se intampla, dar pierd din vedere esentialul. Se face curatenie si se face cu orice pret.

Traian Basescu, initiatorul acestui proces de reformare a societatii, probabil a ajuns chiar el unul dintre politicienii care si-ar dori sa stopeze anchetele DNA, cel putin pe unele dintre ele. Tavalugul declansat de Codruta Kovesi, sefa anticoruptiei, face victime la cel mai inalt nivel.

Azi e mult mai clar ca demisia lui George Maior are legatura cu dosarele de mita ale Elenei Udrea si se poate intrevedea faptul ca fostul ministru se bucura si de sprijinul fostului director al SRI, pe langa cel al fostului presedinte Traian Basescu.

Sa nu uitam ca, intr-un mod inexplicabil, un candidat la presedintie facea vizite neoficiale la SRI in timpul campaniei electorale.

Procurorii anticoruptie au ajuns in sfarsit si la gruparea Ponta-Ghita, cea despre care au fost cateva relatari in ultimii ani care vorbeau de deturnare de fonduri europene si licitatii trucate.

Din modul cum s-a procedat atat in cazul Elena Udrea, cat si in cel al lui Ponta si Sebastian Ghita se poate observa ca cei care se afla la putere beneficiaza inca de o anume "tergiversare" a dosarelor. Dar, pana la urma, la primul semn de slabiciune a acestora, cum ar fi pierderea alegerilor, incheierea mandatelor, lucrurile intra pe fagasul normal, iar puternicii de ieri ajung in fata judecatorilor.

Niciun sistem nu e perfect, dar progresele DNA cred ca sunt semnificative, iar rezistenta acestei institutii la presiuni e remarcabila.

Elena Udrea si Sebastian Ghita au reprezentat mainile drepte ale lui Traian Basescu si Victor Ponta, cei doi lideri care au condus Romania in ultimii ani.

In toata aceasta poveste de aplicare a legii care a pus stapanire pe viata publica din Romania apare o intrebare: cand se vor schimba oamenii politici? Cand vor intelege ca serviciul public nu se face in interes propriu, ca e imoral sa te imbogatesti din postura de ministru, premier, presedinte, deputat sau senator?

In aceste zile se vad putine schimbari de atitudine in interiorul clasei politice, dar abunda scenariile. Din pacate, nu cred ca vom avea o reforma cu adevarat pana in anul 2016, provocata de campaniile pentru alegerile locale si cele parlamentare.

Atunci se va putea observa cel mai bine ca alegatorii au inteles ceva ce inca le scapa politicienilor. Poate nu tuturor. Ar fi prea trist.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#Elena Udrea arestata, #Sebastian Ghita urmarit penal , #DNA