Elena Udrea, ultimele zile in libertate? Cand decide Parlamentul daca poate fi arestata

Joi, 05 Februarie 2015, ora 13:00
7390 citiri
Elena Udrea, ultimele zile in libertate? Cand decide Parlamentul daca poate fi arestata
Foto: Facebook/Elena Udrea

Cererea Directiei Nationale Anticoruptie privind ridicarea imunitatii Elenei Udrea in dosarul Gala Bute va fi discutata luni, la ora 18.00, in plenul Camerei Deputatilor.

Biroul Permanent s-a intrunit, joi, pentru a discuta cererea procurorilor DNA si a decis ca luni sa fie convocat plenul pentru a se acorda votul final, a anuntat Valeriu Zgonea, presedintele Camerei Deputatilor.

"Am stabilit pentru ca ne-a venit raportul pe primul dosar in cazul doamnei deputat Elena Udrea, fost ministru al Dezvoltarii, sa avem un plen imediat dupa plenul reunit de luni, cu patru puncte: vom lua act de incetarea mandatului domnului deputat Petre Roman, al doilea punct - raportul venit de la Comisia Juridica in primul dosar de ridicare a imunitatii si incepere a urmaririi penale, sub rezerva primirii celorlalte doua rapoarte pe care le-am trimis acum la Comisia Juridica", a spus presedintele Camerei Deputatilor.

Zgonea a tinut sa precizeze ca celelalte doua cereri in cazul Udrea au fost trimise de conducersa Camerei Deputatilor Comisiei Juridice.

"Am dat cele doua noi dosare Comisiei Juridice: unul, conform regulamentului, il vor judeca cei din comisie si le-am dat voie sa lucreze vineri, sambata si duminica; celalalt - are stabilit in statut un termen scurt de trei zile, in situatia exceptioanla in care se cere arestarea preventiva a unui deputat", a precizat Zgonea.

Deputatii juristi au avizat urmarirea penala a Elenei Udrea fara dezbateri

Udrea nu si-a sustinut cauza

Comisia Juridica a Camerei Deputatilor a avizat pozitiv, miercuri, prin vot secret, solicitarea DNA de incepere a urmaririi penale a Elenei Udrea in dosarul Gala Bute, fara sa mai existe dezbateri pe fond, dupa ce deputatul le-a cerut colegilor sa aprobe cererea DNA.

Presedintele Comisiei Juridice, Bogdan Ciuca, a anuntat ca avizul a fost unul pozitiv, dar "nu s-a mai intrat pe fond, ca de fiecare data". 20 de voturi au fost "pentru", unul impotriva, un deputat s-a abtinut si un vot a fost anulat.

Elena Udrea s-a prezentat, miercuri dimineata, la sedinta Comisiei Juridice la care s-a discutat solicitarea DNA de ridicare a imunitatii in vederea inceperii urmaririi penale in dosarul Gala Bute.

"In niciun caz n-o sa ma dezic de ceea ce am sustinut zece ani, de sustinerea justitiei. Voi cere comisiei sa dea un aviz favorabil (...) Nu voi merge in plen sa imi sustin cauza", a precizat Udrea inainte de inceperea sedintei.

DNA a cerut, luni, avizul Camerei Deputatilor pentru inceperea urmaririi penale a Elenei Udrea, dupa ca a facut 18 perchezitii in dosarul Gala Bute, in care au fost sesizate noi infractiuni de coruptie.

DNA cere aviz pentru arestarea Elenei Udrea

In comunicatul remis presei de DNA se precizeaza ca deputatul Elena Udrea este acuzat de abuz in serviciu, tentativa de folosire a unor documente sau declaratii false, inexacte sau incomplete pentru obtinerea pe nedrept de fonduri europene, precum si de folosire a influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite.

Faptele au legatura cu atribuirea si folosirea, presupus ilegale, a fondurilor din patrimoniul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, in perioada 2010 - 2012.

Elena Udrea, mai multe probleme cu justitia

Elena Udrea a fost pusa sub urmarire penala in urma cu o saptamana, pe 29 ianuarie, pentru spalare de bani si fals in declaratii de avere, in dosarul Microsoft. La acea data in cazul ei s-a dispus si plasarea sub control judiciar, ea neavand voie sa paraseasca Bucurestiul.

Udrea, tot mai aproape de arest: DNA, noua solicitare, de aceasta data in dosarul Microsoft

Miercuri seara, DNA cerea aviz pentru arestarea Elenei Udrea, in 3 cauze. Unul in cazul dosarului Gala Bute, unul in cazul derularii contractului e-Romania, unde este acuzata de trafic de influenta si al treilea aviz de arestare pentru ca, prin declaratiile facute, a incalcat termenii controlului judiciar.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
Alianţa PSD-PNL este creditată că 46,6% din intenţiile de vot la alegerile europarlamentare, AUR cu 16,7%, iar Alianţa Dreapta Unită cu 13,8%, conform unui sondaj realizat de INSCOP în luna...
Efectul renunțării coaliției la medicului Cârstoiu: Gabriela Firea va candida la București din partea PSD. PNL va merge separat cu Sebastian Burduja la alegeri
Efectul renunțării coaliției la medicului Cârstoiu: Gabriela Firea va candida la București din partea PSD. PNL va merge separat cu Sebastian Burduja la alegeri
PSD şi PNL au decis să candideze separat la Primăria Capitalei. Coaliția de guvernare a renunțat luni seara, 22 aprilie, la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu. Gabriela Firea şi Sebastian...
#Elena Udrea cerere arestare, #Elena Udrea DNA, #elena udrea gala bute , #DNA