Evenimentul Zilei ar aparea in noul dosar Udrea. Vezi cum reactioneaza (Video)

Marti, 20 Octombrie 2015, ora 20:12
2890 citiri
Evenimentul Zilei ar aparea in noul dosar Udrea. Vezi cum reactioneaza (Video)
Foto: B1TV

Dan Andronic, actionarul majoritar al Editurii Evenimentul si Capital, si-a prezentat, marti seara, punctul de vedere cu privire la speculatiile generate de unele informatii aparute "pe surse", care nu sunt confirmate oficial, despre o posibila implicare in noul dosar deschis de DNA Elenei Udrea.

"Evenimentul zilei este implicat in 'jefuirea' Hidroelectrica la fel de mult cat este Romania libera implicata in 'jefuirea' Astra, Realitatea TV - in 'jefuirea' Petrom Service si a bugetului de stat, Hotnews - in 'jefuirea' banilor de la SIVECO si Pro TV - in 'contractarea' a 5 milioane de euro de la Ministerul Dezvoltarii. Si exemplele pot continua.

In rest, am explicat la DNA ceea era de explicat si am predat absolut toate documentele solicitate de procurori", precizeaza Dan Andronic intr-un punct de vedere publicat marti seara pe site-ul cotidianului Evenimentul Zilei.

Udrea, nou dosar la DNA: Procurorii cer iar arestarea sa pentru o mita de 5 milioane de dolari

Udrea, dupa noul dosar al DNA: In spatele dosarului e un denunt, Topoliceanu a folosit acesti bani (Video)

Speculatiile au fost generate de urmatorul fragment din comunicatul de presa prin care DNA a anuntat ca solicita din nou avizul Camerei Deputatilor pentru retinerea si arestarea Elenei Udrea, acuzata de data asta de luare de mita, trafic de influenta, ambele in forma continuata, spalare de bani, instigare la abuz in serviciu, fals in declaratiile de avere si efectuare de operatiuni financiare incompatibile cu functia.

" (...) Pentru a-si exercita influenta asupra factorilor de decizie din Ministerul Economiei si a celor din cadrul SC Hidroelectrica SA, la inceputul anului 2012, a primit de la acelasi om de afaceri, prin intermediar, suma de 3.800.000 USD si o creanta de 900.000 de euro pe care una din firmele controlate de omul de afaceri o detinea ca urmare a unui imprumut garantat cu pachetul de 90% din actiunile la o societate comerciala cu activitate in mass media.

In anul 2011, pentru a ascunde beneficiarul real al creantei de 900.000 de euro, primita cu titlu gratuit de la omul de afaceri, ii solicitase unei persoane sa incheie un contract de novatie cu schimbare de creditor pe o firma a respectivei persoane. De asemenea, ulterior, pentru a ascunde ca este beneficiarul real al pachetului de actiuni la societatea cu activitate in mass media, i-a solicitat unei alte persoane sa incheie actele aferente tranzactiei in numele sau si sa efectueze platile aferente prin creditarea societatii, disimuland astfel provenienta sumei de circa 700.000 de euro, aferenta platilor efectuate pentru societatea mass media si ascunzand astfel ca este adevaratul proprietar la creantei ce a facut obiectul novatiei cu firma omului de afaceri de la care a primit creanta. (...) ", se arata in comunicatul DNA.

Ulterior aparitiei comunicatului, mai multe site-uri de stiri si televiziuni au prezentat "pe surse" informatia potrivit careia societatea comerciala cu activitate in mass media mentionata in dosar ar fi societatea care editeaza EVZ.

Fostul patron Cancan si patronii Evenimentului Zilei si Energy Holding, implicati in dosarul Udrea - surse

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Dan Andronic Udrea DNA Buzaianu, #Evenimentul Zilei DNA Udrea Buzaianu , #DNA