Incepe judecata in Dosarul Hidroelectrica: Sechestru de de 4,7 milioane de euro pe averea Elenei Udrea

Autor: Ionel Stoica - Redactor-sef adjunct Ziare.com
Luni, 01 Octombrie 2018, ora 15:25
8328 citiri
Incepe judecata in Dosarul Hidroelectrica: Sechestru de de 4,7 milioane de euro pe averea Elenei Udrea
Foto: Facebook/Elena Udrea

Poate incepe procesul in dosarul Hidroelectrica, in care Elena Udrea si Dan Andronic sunt trimisi in judecata de procurorii DNA, pentru trafic de influenta si spalarea banilor, respectiv marturie mincinoasa.

Aceasta este decizia unui judecator de la Curtea de Apel Bucuresti. Magistratul a respins astazi exceptiile ridicate de Udrea si Andronic. El a constatat legalitatea administrarii probelor, a efectuarii actelor de urmarire penala si sesizarii instantei cu rechizitoriu in acest caz.

Curtea de Apel Bucuresti a mai decis instituirea sechestrului asigurator asupra tuturor bunurilor mobile si imobile, prezente si viitoare ale Elenei Udrea, pana la concurenta echivalentului in lei a sumei de 4,7 milioane de euro, in vederea confiscarii speciale. Decizia poate fi contestata.

Udrea ar fi nascut

Fostul ministru al Dezvoltarii Elena Udrea, aflata in Costa Rica, a nascut, la jumatatea lunii septembrie, o fetita, a anuntat Adrian Alexandrov, logodnicul ei.

Elena Udrea a fost condamnata definitiv in 5 iunie de instanta suprema la sase ani de inchisoare pentru luare de mita si abuz in serviciu in dosarul "Gala Bute" si se afla in Costa Rica de la inceputul acestui an, fiind data in urmarire.

Acuzatii grave

Potrivit procurorilor, in cursul anului 2011, Elena Udrea a acceptat promisiunea facuta de un om de afaceri (Bogdan Buzaianu - n.red.), prin intermediari, de a primi suma de 5 milioane de dolari pentru a interveni pe langa factori de decizie din Ministerul Economiei si din SC Hidroelectrica SA, pentru mentinerea in conditiile deja negociate (pret si cantitate de energie furnizata) a contractelor pe care societatea omului de afaceri le incheiase cu Hidroelectrica.

Din suma promisa, Elena Udrea a primit, in noiembrie 2011, prin intermediari, 3.800.000 de dolari, dar si o creanta de 900.000 de euro. Creanta reprezenta o suma pe care o firma a omului de afaceri o imprumutase unui tert si care era garantata cu parti sociale ale unei societati comerciale care detinea doua publicatii, spun procurorii DNA.

Pentru a ascunde ca era beneficiara reala a creantei de 900.000 euro, care i-ar fi conferit pe cale de consecinta si puterea de a influenta activitatea societatii cu activitate media (Evenimentul Zilei - n.red.), Elena Udrea a preluat creanta de la firma controlata de omul de afaceri, prin interpunerea unei alte firme paravan, apartinand unei cunostinte.

Acuzatiile in cazul lui Andronic

In ceea ce il priveste pe Dan Andronic, procurorii spun ca la audieri acesta a facut afirmatii mincinoase.

De exemplu, el ar fi afirmat ca nu a avut cunostinta ca Elena Udrea este beneficiara reala a creantei care i-ar fi permis acesteia sa controleze societatea media, sa dobandeasca parti sociale si sa se implice in politica editoriala a unui cotidian detinut de aceasta societate; ca ii comunica Elenei Udrea date privind situatia financiara a cotidianului detinut de societatea media si indicatori de performanta doar pentru a se lauda, pentru a o incunostinta ca publicatiei ii "merge bine" si ca nu i-a cerut Elenei Udrea acordul pentru a publica anumite articole, ci doar s-a consultat cu aceasta pentru a "verifica veridicitatea" informatiilor obtinute.

Eveniment Quarterly Report

Traseismul, boala incurabilă a politicii românești. Toate partidele parlamentare au deschis porțile pentru trădători
Traseismul, boala incurabilă a politicii românești. Toate partidele parlamentare au deschis porțile pentru trădători
Cu doar câteva luni înainte de maratonul celor patru rânduri de alegeri din 2024, partidele parlamentare au început să îmbrățișeze fenomenul traseismului politic și au deschis ușa, cu...
Primarul Nicușor Dan anunță că lucrările pentru reparaţia trotuarelor continuă FOTO
Primarul Nicușor Dan anunță că lucrările pentru reparaţia trotuarelor continuă FOTO
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a anunțat duminică, 24 septembrie, că lucrările pentru reparaţia trotuarelor continuă. Administraţia Străzilor Bucureşti execută, în prezent, reparaţii...
#Elena Udrea proces Andronic Hidroelectrica , #DNA