Dovezi sau adio, doamna Udrea! (Opinii)

Autor: Dragos Dragoteanu - antreprenor
Luni, 09 Februarie 2015, ora 10:48
4023 citiri
Dovezi sau adio, doamna Udrea! (Opinii)

Elena Ceausescu a murit pretinzand dovezi despre nenorocirile traite de romani. Elena Udrea poate intra la puscarie pretinzand ca are dovezi. Pana acum insa ne-a aratat doar... vorbe goale!

"Am auzit ca...", "mi s-a spus ca...", "am avut informatii despre...", "stiu de la domnul cutare ca...", "am aflat ca...". Acest gen de "dovezi" nu tin in fata procurorilor. Sunt simple afirmatii pe care le poate rosti oricine, despre oricine. Cam asa a fost si politica damboviteana in ultimul sfert de secol.

Cu ce ramanem in urma "erei" Udrea? Cu ideea ca poti parveni in politica, fara sa ai nicio baza reala. Cu sentimentul ca, fara sa realizezi nimic inainte de a te expune pe scena politica, poti sa ajungi sa ai chiar fantezii prezidentiale.

Cu iluzia ca, odata intrat in sfera oamenilor cu adevarat importanti din Romania, poti acuza fara dovezi fapte care nu-ti mai convin, dar care inainte ti se potriveau manusa.

Daca aducea dovezi concrete despre macar o parte dintre acuzatiile pe care le-a rostit, eram primul care scria despre curajul distinsei doamne. Ce poti sa scrii totusi favorabil cand nu exista nici cea mai mica proba de adevar, ci doar declaratiile unei doamne care s-a simtit minunat printre interlopi politici si escroci din zona afacerilor oculte, beneficiind de favorurile lor, in ultimii zece ani?

Doamna Udrea a atins apogeul carierei politice si, probabil, are mari sanse sa cada in derizoriu, daca nu va produce in aceasta saptamana nicio mutare care sa demonstreze negru pe alb ca spusele ei se pot adeveri.

Sa ataci serviciile secrete si sefii lor doar cu vorbe este la indemana oricui. Sa stai in apropierea lor doar pentru ca ai fost protejata fostului presedinte chiar nu e la indemana oricui.

Daca in urmatoarele saptamani va fi demis seful interimar al SRI, generalul Coldea, in mare parte, doamna Udrea si-a atins obiectivul. S-a razbunat pe o persoana de calibru din Romania. Pretul pe care il va plati favorita lui Traian Basescu la ultimile alegeri pentru Cotroceni il vom vedea curand. Personal, cred ca jocul politic in care a intrat doamna Udrea a fost mult prea mare fata de capacitatea ei de sinteza a modului cum functioneaza sistemul unei tari, la cel mai inalt nivel.

In opinia mea, tentatia puterii i-a creat iluzia ca poate sa schimbe ceva ce nu poate fi schimbat, nici macar de presedintele tarii. Cel mult amanat. Alta dovada mai buna decat faptul ca tavalugul acuzatiilor procurorilor DNA s-a pornit de indata ce Traian Basescu a parasit Cotroceniul nu cred ca exista. Sistemul stia tot, dar a avut rabdare suficienta ca sa nu faca valuri, riscand sa nu isi mai atinga obiectivul.

Or, din acest punct de vedere, cred ca procurorii au procedat corect. Orice actiune a lor impotriva doamnei Udrea inainte de 21 decembrie 2014, ziua "debarcarii" fostului presedinte, ar fi putut compromite efectul dorit. Asa, lumea vorbeste, DNA lucreaza la capacitate maxima si produce dovezi infinit mai multe decat poate sa ofere doamna Udrea publicului sau autoritatilor competente sa le verifice.

Este o lectie ca nu poti sa te aperi in democratie cu afirmatii nefondate. Magistratii judeca cu probe si acest lucru inseamna ca democratia functioneaza. Daca nu va produce dovezi elocvente in instanta, doamna Udrea va demonstra ca nu a invatat inca abecedarul democratiei. Dupa atatia ani petrecuti in Parlament, ocupand functii importante, realizam ca politrucii pot fi niste analfabeti politici. Si ca Elena Udrea sunt multi!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Udrea acuzatii SRI Coldea, #Udrea Basescu SRI , #DNA