Odiseea Elena Udrea continua cu o noua zi cu agenda penala la DNA si in Parlament

Miercuri, 18 Februarie 2015, ora 07:15
2373 citiri
Odiseea Elena Udrea continua cu o noua zi cu agenda penala la DNA si in Parlament

Problemele penale ale Elenei Udrea continua miercuri, cu audieri in Parlament. Dupa ce marti seara, deputatul PMP a parasit arestul Politiei Capitalei, fiind eliberata dupa o decizie a Inaltei Curti de Casatie si Justitie in dosarul Microsoft, azi urmeaza sa fie pusa in discutie in Comisia Juridica o alta cerere de incuviintare a arestarii preventive venite tot de la DNA, dar in cazul Gala Bute.

La iesirea din arest, Udrea a spus marti seara ca probabil va merge miercuri in Parlament ca sa se apere de noile acuzatii.

Udrea, la iesirea din arest: Probabil ca voi merge maine in Parlament

Comisia Juridica a Camerei Deputatilor ia in discutie si probabil va da miercuri si un aviz pe solicitarea DNA de arestare preventiva a Elenei Udrea pentru noi acuzatii aparute in dosarul Gala Bute.

Elena Udrea, inca o cerere de arestare si trei noi acuzatii de luare de mita (Video)

Luni, DNA a solicitat Camerei Deputatilor un nou aviz pentru urmarirea penala si arestarea preventiva a Elenei Udrea pentru trei infractiuni de luare de mita, fapte descoperite dupa ce s-a inceput deja urmarirea penala a acesteia.

Cele trei infractiuni de luare de mita au fost infaptuite in timpul mandatului de ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului.

Procurorul sef al DNA a transmis procurorului general referatul cauzei in vederea sesizarii Camerei Deputatilor pentru avizarea urmaririi penale si a arestarii preventive a Elenei Udrea.

"Prezenta cerere este formulata in cauza in care se efectueaza acte de urmarire penala in legatura cu atribuirea si folosirea, presupus ilegale, a fondurilor din patrimoniul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului in perioada 2010 - 2012.

Amintim ca, in cauza respectiva, Camera Deputatilor a incuviintat urmarirea penala si arestarea preventiva pentru infractiunile de abuz in serviciu; tentativa la folosirea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete pentru obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene; folosire a influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite; luare de mita", se arata in comunicatul DNA remis Ziare.com.

Elena Udrea, audiata miercuri la DNA in denuntul pe care l-a facut

Pe de alta parte, avocatul Elenei Udrea, Marius Striblea, a spus marti seara ca fostul ministru al Turismului va merge la sediul DNA, miercuri dimineata, pentru a fi audiata in denuntul pe care aceasta l-a facut referitor la seful interimar al SRI, Florina Coldea.

"Maine (miercuri - n.red.), exista o citatie la ora 9.30 la DNA, vor sa o audieze in denuntul pe care l-a facut. Vom cere procurorului de caz sa incuviinteze prezenta in fata Comisiei Juridice, maine, la ora 11.30", a spus Striblea.

Elena Udrea, eliberata - va fi plasata in arest la domiciliu

In cazul Microsoft, Elena Udrea va fi cercetata in arest la domiciliu, asa cum a decis, definitiv, marti, Inalta Curte de Casatie si Justitie, care a judecat contestatia deputatei la arestarea preventiva dispusa in 11 februarie.

Potrivit deciziei, Udrea nu are voie sa vorbeasca cu Dorin Cocos, Dinu Pescariu si cu Ana Maria Topoliceanu sau membri ai familiilor acestora, in mod direct sau indirect, si nici sa divulge sau sa redea in presa sau pe retelele sociale informatii din cauza penala.

Elena Udrea, in arest la domiciliu - ce nu are voie sa faca

Daca Elena Udrea va incalca aceste obligatii, instanta poate dispune din nou

arestarea ei preventiva.

B.B.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Elena Udrea cerere arestare Parlament, #Udrea arest domiciliu, #Udrea Gala Bute Parlament , #DNA