Sedinta de urgenta in Parlament: Udrea, pledoarie in fata deputatilor juristi

Duminica, 08 Februarie 2015, ora 16:46
7169 citiri
Sedinta de urgenta in Parlament: Udrea, pledoarie in fata deputatilor juristi
Foto: Digi 24

Elena Udrea a ajuns duminica dupa-amiaza in Parlament, unde va participa la sedinta juridica la care urmeaza sa se intocmeasca un raport in ceea ce priveste solicitarile DNA care o vizeaza - trei de incuviintare a arestarii preventive si doua de incepere a urmarii penale.

Rapoartele sunt consultative, o decizie in acest sens urmand a fi luata luni, in plenul Parlamentului.

Inaintea sedintei, deputatul a facut si cateva declaratii. Daca anterior Udrea isi rugase colegii din Parlament sa voteze pentru urmarirea penala si sa ii dea ocazie sa se apare in instanta, fosta sefa a PMP a schimbat tonul.

"Impotriva mea exista un asalt in acest moment. Sunt tinta unor actiuni de denigrare si acelasi timp a unor actiuni care au ca finalitate reducerea mea la tacere", a spus Udrea, pe holurile Parlamentului.

"Nu m-am opus niciodata inceperii urmaririi penale impotriva mea. Nu m-am opus sa fiu cercetata. Nu cred ca Parlamentul trebuie sa fie scut in fata cercetarilor penale. Ceea ce se intampla in cazul meu arata o situatie exceptionala: trei cereri de arestare preventiva este nemaintalnit. Nu am fost nici macar intrebata de procurori care este punctul meu de vedere, s-a cerut direct arestarea mea.

Denunturile impotriva mea existau si cand am fost pusa sub control judiciar. De ce nu s-a cerut arestarea mea inca de atunci?", a intrebat, retoric, Udrea.

Potrivit acesteia, tot ce s-a intamplat de "joi pana marti (de cand procurorii au cerut inlocuirea controlului judiciar cu arestarea preventiva - n. red.) a fost denuntul meu impotriva generalului Coldea".

Potrivit unor surse citate de postul B1 Tv, avocatii Elenei Udrea cer aviz negativ pentru urmarirea penala si aviz negativ in ceea ce priveste cele trei solicitari DNA de incuviintare a arestarii preventive.

Dosarele Elenei Udrea

In dosarul "Gala Bute", avizul a fost cerut dupa ce procurorii DNA au extins urmarirea penala pe numele Elenei Udrea si pentru luare de mita. DNA a solicitat atat avizarea urmaririi penale pentru noua fapta, cat si incuviintarea arestarii preventive.

In aceeasi cauza, DNA ceruse luni aviz de la Camera Deputatilor pentru urmarirea penala a Elenei Udrea, pentru infractiunile de abuz in serviciu, cu obtinerea pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, tentativa la folosirea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete pentru obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene si folosire a influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite. Comisia juridica a avizat favorabil, miercuri, solicitarea DNA.

Cum comenteaza declaratiile Elenei Udrea consilierul pe probleme de securitate al lui Basescu

In dosarul Microsoft, DNA a cerut, marti, aviz pentru urmarirea penala a Elenei Udrea, pentru trei fapte de trafic de influenta - doua in legatura cu incheierea si derularea acordului cadru de licentiere Microsoft din anul 2009, a contractelor subsecvente si a actelor aditionale la acestea, respectiv legate de derularea contractului e-Romania -, spalare de bani si fals in declaratiile de avere, precum si incuviintarea retinerii si arestarii deputatului PMP pentru aceste infractiuni.

De asemenea, in dosarul Microsoft, procurorii au solicitat aviz pentru inlocuirea masurii controlului judiciar, luata in cazul Elenei Udrea in 29 ianuarie, cu arestarea preventiva, pentru faptele de spalare de bani si fals in declaratii de avere, pentru care este deja urmarita penal. Anchetatorii sustin ca Udrea a incalcat conditiile controlului judiciar cand a facut afirmatii publice cu privire la acuzatiile ce ii sunt aduse, motiv pentru care se impune arestarea ei.

Udrea: Tot mai am cateva zile pana la arest sa spun tot ce stiu - vezi despre cine va face dezvaluiri

Elena Udrea a fost denuntata la DNA de omul de afaceri Dinu Pescariu, vizat in dosarul Microsoft, de la care Udrea ar fi pretins si primit 500.000 de euro "pentru a-i rezolva problemele din justitie", se arata in referatul prin care procurorii cer arestarea deputatului PMP.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

De ce respinge Ioan Aurel Pop candidatura la alegerile prezidențiale. ”Am fost tentat să intru în politică”
De ce respinge Ioan Aurel Pop candidatura la alegerile prezidențiale. ”Am fost tentat să intru în politică”
Ioan Aurel Pop, unul dintre intelectualii de vârf ai României, a fost invitat de-a lungul timpului de mai multe partide, fie să se alăture unui proiect politic, în calitate de membru, fie să...
Dreapta Unită cere demisia președintelui AEP Toni Greblă, după scurgerea datelor personale ale potențialilor șefi de secție: „Și-a demonstrat încă o dată incompetenţa”
Dreapta Unită cere demisia președintelui AEP Toni Greblă, după scurgerea datelor personale ale potențialilor șefi de secție: „Și-a demonstrat încă o dată incompetenţa”
Alianţa Dreapta Unită îi cere demisia preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Toni Greblă, după publicarea datelor personale ale potenţialilor şefi de secţie de votare....
#Udrea DNA comisie juridica, #Udrea dosare Mcirosoft Bute, #aviz arestare Udrea , #DNA